Arhiepiscopia Tomisului Simpozion internațional la Palatul Arhiepiscopal din Constanța. Când va avea loc

  • ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va fi prezent la Simpozionul internațional „Tomisul, izvor cultural și spiritual în promovarea identității românești în țară și peste hotare”.
Evenimentul este organizat de către Academia Tomitană, în parteneriat cu Guvernul României, prin Secretariatul General al Guvernului și Arhiepiscopia Tomisului și se va desfășura miercuri, 26 mai 2021, la Palatul Arhiepiscopal din Constanța, Str. Arhiepiscopiei, nr. 23, după următorul program:
  • Ora 11.00 – Conferință extraordinară de presă susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu, vicepreședintele Academiei Tomitane și membru titular al Académie Européenne des Sciences, des arts et lettres, din Paris. Domnia sa va răspunde punctual la acuzele și argumentele istorice ale Cancelariei Sf. Sinod, din adresă -răspuns referitor la istoricitatea Mitropoliei Tomisului.
  • Ora 12.00 – debutul lucrărilor Simpozionului, în cadrul căruia vor lua cuvântul: IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Acad. Prof. Constantin Barbu, Acad. Prof. Ion Deaconescu, Prof. Dr. Nechita Runcan, Conf. Univ. Dr. Ionuț Holubeanu și Lect. Univ. Dr. Pricop Mircea Cristian.

În cadrul evenimentului, se vor lansa încă 100 de volume a colecției intitulată „Monumenta Romaniae Historica”, ce pune în lumină, alături de colecțiile de documente deja existente în patrimoniul Academiei Tomitana, titlul de noblețe al poporului român și al Bisericii, evidențiat în scrierile primului mileniu creștin.

„Dorința sinceră care animă proiectul «Tomisul, izvor cultural și spiritual în promovarea identității românești în țară și peste hotare» este aceea de a contribui la îmbogățirea dialogului dintre specialiști pe tema continuității neîntrerupte a românității pe meleagurile Scythiei Minor (Dobrogea) şi, nu în ultimul rând, de a îmbunătăți condițiile de implementare a valorilor autentice ale culturii istorice a românilor”, precizează Arhiepiscopia Tomisului.


Sursă foto: Arhiepiscopia Tomisului


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incidența crește! Pelerinajul la Sfântul Andrei, din nou în atenția judecătorilor din Constanța. Cine va decide soarta ceremoniei religioase

20 Sep 2021 491

ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Florești, din apropierea Clujului

19 Sep 2021 475

Asociația Constanța Altfel încearcă să anuleze Autorizaţia de Construire a Catedralei Eroilor „Sfânta Treime“, de lângă Casa de Cultură (document + galerie foto)

15 Sep 2021 1213

Arhiepiscopia Tomisului O nouă colectă de rechizite „Daruri mici din suflet mare!”, dăruite elevilor din mediul rural constănțean

01 Sep 2021 596

Arhiepiscopia Tomisului. Un nou proiect dedicat tinerilor - Dragostea tinerilor samarineni. Principalele activități desfășurate

31 Aug 2021 538

#citeşteDobrogea „Păşesc pe pământul sfânt al Dobrogei“. 17 ani fără ÎPS Lucian Florea, Arhiepiscopul Tomisului

30 Aug 2021 2106

#DobrogeaDigitală „Repere muzicale în spațiul dobrogean“. Boris Cobasnian, maestru al artei dirijorale

26 Aug 2021 1261

#DobrogeaDigitală „Repere muzicale în spațiul dobrogean“. Boris Cobasnian, o viață închinată muzicii (galerie foto)

25 Aug 2021 1278

Condamnat pentru etnobotanice Fostul preot Gabriel Bucică, din Arhiepiscopia Tomisului, a fost reabilitat

11 Aug 2021 1153

Mănăstirea Dervent, gazda Conferinței Științifice Internaționale „Istorie, geopolitică și spiritualitate românească la Marea Neagră”

11 Aug 2021 979

La Constanța, „Domnul a luat“ un teren, „Domnul a dat“ alt teren pentru o parohie din Arhiepiscopia Tomisului. Avem motivarea judecătorilor

11 Aug 2021 1647

Constanța. Maşina de lux a lui ÎPS Teodosie, implicată într-un accident

10 Aug 2021 1983

Un fost slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, condamnat pentru etnobotanice, vrea să fie reabilitat

04 Aug 2021 1556

Intrarea în legalitate a Așezământului Monahal Sfânta Treime din Constanța, respinsă! Arhiepiscopia mai are o șansă

29 Jul 2021 1185

Iată programul și locația Arhiepiscopia Tomisului invită tinerii la evenimentul „Maica Domnului și Sfântul Paisie, povățuitori duhovnicești ai tinerilor”

14 Jul 2021 754