Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța
  • Încă de la ultimul termen desfășurat la Judecătorie, clericii au arătat instanței că fac demersuri pentru intrarea construcției în legalitate.
Judecătoria Constanța a amânat pentru luna iunie procesul deschis de Primarul Municipiului Constanța, în contradictoriu cu Arhipiescopia Tomisului pentru desființarea lucrărilor apreciate ca fiind nelegale la o capelă din oraș!
 
Instanța a acordat termen la data de 20 iunie 2024, pentru a da timp Arhiepiscopiei să depună la dosar demursurile ulterioare pentru intrarea în legalitate a construcției atacate de primar.
 
Este vorba despre dosarul  cu indicativul 5833/212/2023, aflat pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța, în atenția completului prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Isabelle-Andreea Țăranu-Măruș.
 
Încă de la ultimul termen desfășurat la Judecătorie, clericii au arătat instanței că fac demersuri pentru intrarea construcției în legalitate.
 
După cum arătam în edițiile anterioare, surse avizate au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că la mijloc s-ar afla o capelă despre care autoritățile locale spun că Arhiepiscopia Tomisului ar fi ridicat-o fără autorizație de construire.
 
Lăcașul de cult în cauză ar fi Capela Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța – Parohia Palazu Mare.
 
Referitor la această capelă, pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului se arată că aceasta a fost sfințită la data de 22 mai 2007, de către ÎPS Teodosie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, primind hramul „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon“.
 
Conform surselor citate, în anul 2021, Poliția Locală Constanța ar fi constatat că această capelă nu are autorizație, motiv pentru care a solicitat Arhiepiscopiei să intre în legalitate, în sensul obținerii autorizației.
 

După un an, în 2022, Poliția Locală Constanța a constatat că Arhiepiscopia nu a intrat în legalitate, motiv pentru care, potrivit legislației în vigoare, s-a făcut demersul în instanță.
 
Noua înfățișare va avea loc pe data de 20 iunie 2024, de la ora 14.00.

 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța în acest proces, ea va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Arhiepiscopia Tomisului l-a dat în judecată pe primarul Constanței „întrucât a omis să-și mai țină cuvântul“ (MOTIVARE)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina a pierdut procesul cu Primarul Municipiului Constanța

15 Nov 2023 1004

Parohie din Constanța, în proces cu primarul, azi, la Tribunal

15 Nov 2023 936

Procesele pe biserici Primarul Municipiului Constanța, din nou în instanță cu Arhiepiscopia Tomisului!

22 Sep 2023 4578

Primarul Constanței, la judecată cu Parohia Sfântul Nectarie Taumaturgul, pentru desființare lucrări

06 Aug 2023 1900

Primarul Constanței a cerut autorizare să desființeze clopotnița de la Parohia Intrarea Maicii Domnului în Biserică, dar a renunțat la proces

29 Jul 2023 2454

Primarul Chițac a primit autorizare pentru desființarea unor lucrări la ANL-urile din Palazu Mare!

19 Nov 2022 2206

O nouă hotărâre prin care judecătorii din Constanța explică de ce nu l-au autorizat pe primar să desființeze lucrările nelegale de la o biserică din oraș (DOCUMENT)

29 Jul 2022 7089

Judecătorii din Constanța explică de ce nu l-au autorizat pe primarul Chițac să desființeze lucrările de la o biserică din oraș (MOTIVARE)

22 Jul 2022 7445

Vergil Chițac. „Unii constănțeni doresc să se aplice legea, că s-au săturat să vadă biserici construite ilegal”

10 Jun 2022 4270