Atelierele marca CRED revin, în Constanța Al doilea Atelier a avut ca temă ”Resursele CRED, educație deschisă, în clasă și acasă”

Sursa foto: CCD






 
  • În data 3 noiembrie 2023, la Casa Corpului Didactic Constanța (CCD), a avut loc cel de al doilea Atelier ”Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă” adresat cadrelor didactice din învățământul gimnazial, ariile curriculare Matematică și științe, Tehnologii. 

Atelierele marca ”Proiectul CRED” revin în județul Constanța, fiind, de data aceasta, dedicate Resurselor Educaționale Deschise realizate în cadrul proiectului și adresate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar românesc, potrivit unui comunicat al Casei Corpului Didactic.
 
Astfel, în data 3 noiembrie 2023, la Casa Corpului Didactic Constanța (CCD), a avut loc cel de al doilea Atelier ”Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă” adresat cadrelor didactice din învățământul gimnazial, ariile curriculare Matematică și științe, Tehnologii.
 
La eveniment au participat profesori, metodiști, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Casei Corpului Didactic Constanța.
 
În deschiderea workshopului, Andreea-Mihaela Artagea, directorul CCD Constanța, expert local coordonare formare, a prezentat documentele relevante pentru politica educaţională şi pentru construcţia curriculară, cât și resursele educaționale deschise elaborate în cadrul proiectului CRED.
 

Dimensiunile principale de intervenție, precum și rezultatele atinse au fost prezentate reprezentantul Ministerului Educației, Liviu Dan, expert Proiect CRED.
 
Participanții au avut ocazia de a exersa lucrul colaborativ și de a face schimburi utile de experiențe de învățare în cele două subateliere moderate de prof. Alina-Diana Codreanu și prof. Mariana Gherghina, formatori în cadrul Proiectului CRED și facilitatori cu experiență și expertiză în domeniul educational, subliniază reprezentanții Corpului Didactic.

 
Această nouă serie de Ateliere CRED, a IV-a, este intitulată, în mod sugestiv, ”Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”, evenimentele fiind centrate pe toate tipurile de Resurse Educaționale Deschise ce au fost elaborate în cadrul proiectului ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, susține CCD.
 

„De la documente de politici educaționale, ghiduri metodologice, programe școlare pentru opționale integrate sau resurse educaționale digitale și până la rapoarte de cercetare și analize diverse (analiza nevoilor de formare ale cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial în domeniul abilitării curriculare; analiza situației curriculumului la decizia școlii și a cadrului actual de reglementare; analiza comparativă a recomandărilor europene referitoare la competențele-cheie; analiza nevoilor cadrelor didactice legate de utilizarea și crearea de Resurse Educaționale Deschise etc.), Resursele Educaționale Deschise CRED se constituie într-un fond educațional complex și valoros pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar românesc”, au menționat organizatorii.


Citește și
Proiectul CRED revine în județul Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a Limbii Materne, marcată de Casa Corpului Didactic Constanța

22 Feb 2024 640

Casa Corpului Didactic Constanța Proiectul CRED revine în județul Constanța

13 Oct 2023 837

Constanța Peste 2500 de cadre au participat la programele de formare derulate de Casa Corpului Didactic în anul școlar 2022˗2023

06 Sep 2023 806

DNA explică de ce a trimis în judecată un director de școală! (DOCUMENT)

24 Apr 2023 1595

Casa Corpului Didactic Constanța Ziua Limbii Materne 2023 - ”Cântecul și poezia Limbii Materne”

20 Feb 2023 1038

Casa Corpului Didactic Constanța În Mamaia, are loc un curs de formare, organizat în colaborare cu Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală și de Est

03 Oct 2022 2530

Directorul Casei Corpului Didactic a județului Bihor, Mioara Țigan, inculpată într-un dosar de fraudare a unui concurs de directori de școli

12 Jul 2022 1258

Sesiunea de comunicări metodicoștiințifice ”Colocvii didactice”, ajunsă la a XXX-a ediţie aniversară, la casa Corpului Didactic Constanța (GALERIE FOTO)

06 Jun 2022 1423

Workshop organizat de Casa Corpului Didactic Constanța în parteneriat cu Centrul European pentru Limbi Moderne, în Mamaia

31 May 2022 1286

Casa Corpului Didactic Constanța angajează. Condiții de participare la concurs

14 May 2022 1504

Casa Corpului Didactic Constanța a lansat oferta de formare continuă și calendarul activităților metodico-științifice și culturale

27 Oct 2021 3280

Casa Corpului Didactic Constanța a continuat să acţioneze pentru transformarea mediului educaţional judeţean

09 Sep 2021 2051

Casa Corpului Didactic anunță apariția noului număr al Revistei „Dynamis“

03 Aug 2021 3058

Caravana „Atelierele CRED – Bune practici în educație” a ajuns la Constanța

21 Jun 2021 1754

click-Educația Sesiunea de comunicări metodico-științifice „Colocvii Didactice”, organizată la Constanța

21 May 2021 1784