Casa Corpului Didactic Constanța Proiectul CRED revine în județul Constanța



Sursa foto: CCD Constanța


 
  • Atelierele marca ”Proiectul CRED” revin în județul Constanța, fiind, de data aceasta, dedicate Resurselor Educaționale Deschise realizate în cadrul proiectului și adresate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar românesc
 
Potrivit Casei Corpului Didactic (CCD) Constanța, în data 10 octombrie 2023, la Casa Corpului Didactic Constanța, a avut loc Atelierul ”Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă” adresat cadrelor didactice din învățământul gimnazial, ariile curriculare Limbă și comunicare, Om și societate.

„La eveniment au participat cadre didactice, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Casei Corpului Didactic Constanța, membri ai asociațiilor nonguvernamentale din domeniul educației, experți CRED”, declară sursa menționată.


 Workshopul a fost deschis de Andreea-Mihaela Artagea, directorul CCD Constanța, expert local coordonare formare în cadrul proiectului.

Participanții au avut ocazia de a interacționa cu reprezentantul Ministerului Educației, Liviu Dan, coordonator monitorizare și evaluare în Proiectul CRED și cu Ștefan Torcărescu, directorul CCD Buzău, coordonator partener Regiunea Sud-Est..

Cele două subateliere, cu un pronunțat caracter interactiv, au fost susținute de profesor Anișoara-Crina Martinescu și profesor Lucreția-Claudia Portase, formatori în cadrul Proiectului CRED și facilitatori cu o largă experiență în domeniul managementului de curriculum.

„Această nouă serie de Ateliere CRED, a IV-a, este intitulată, în mod sugestiv, ”Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”, evenimentele fiind centrate pe toate tipurile de Resurse Educaționale Deschise ce au fost elaborate în cadrul proiectului ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED”, mai adaugă reprezentanții CCD Constanța.

 
Citește și
La sfarsitul lunii, Congresul Cadrelor Didactice de la Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a Limbii Materne, marcată de Casa Corpului Didactic Constanța

22 Feb 2024 641

Atelierele marca CRED revin, în Constanța Al doilea Atelier a avut ca temă ”Resursele CRED, educație deschisă, în clasă și acasă”

03 Nov 2023 899