Atenție șoferi! Cum aflați unde este cel mai mic preț la motorină sau benzină

Mașină, Sursa foto: Pexels Prețurile la carburanți au crescut. 

Șoferii au la îndemână o aplicaţie prin care pot afla care este cel mai bun preţ, la benzină sau motorină, din zona în care se află.

Consumatorii pot utiliza aplicaţia Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi pentru a afla care sunt preţurile practicate de benzinării.

Companiile de distribuţie a carburanţilor auto partenere a Monitorului preţurilor sunt: KMG International (Rompetrol), Lukoil România, MOL România Petroleum Products, NIS Petrol România (Gazprom), OMV Petrom SA şi Socar Petroleum.
Despre Monitorul Prețurilor

Misiunea Consiliului Concurenței cu privire la funcționarea optimă a piețelor comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și a carburanților auto, precum și cu privire la manifestarea concurenței pe aceste piețe a fost și rămâne în continuare axată pe două direcții principale.

Prima dintre acestea este reprezentată de monitorizarea modului de funcționare a mecanismelor de piață. Această activitate are rolul de a depista eventualele abateri/încălcări ale reglementărilor legale, iar, în cazul în care există probe concludente în acest sens, de a sancționa întreprinderile răspunzătoare.


Cea de-a doua direcție de acțiune a autorității de concurență are ca obiectiv stimularea concurenței pe piețele comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și a carburanților, precum și îmbunătățirea climatului concurențial, în vederea obținerii de avantaje pentru consumatorii finali.

Concurența prin preț este o caracteristică importantă a economiei de piață, având rolul de a genera atât eficiență economică, cat și beneficii importante la nivelul consumatorilor, printre care se numără o ofertă variată de produse de calitate la prețuri competitive.

Autoritatea de concurență nu are competența de a interveni în formarea unor prețuri de vânzare ale întreprinderilor active pe o piață anume sau de a reglementa un nivel al acestor prețuri. Cu toate acestea, Consiliul Concurenței militează constant pentru bunăstarea consumatorului final, prin remedierea eventualelor disfuncționalități dintr-un anumit sector.

Monitorul prețurilor ține cont de faptul că prețul nu este singurul criteriu de apreciere a unui produs, fiind completat de elemente cum ar fi: tipul și calitatea serviciilor disponibile, calitatea si cantitatea de informații auxiliare disponibile consumatorului, calitatea in sine a produsului, , asistenta post-vânzare si, nu in ultimul rând, decizia consumatorului cu privire la proveniența, brand-ul sau prezentarea produsului. În acest scop, informațiile vor fi prezentate de o manieră care să permită evaluarea acestor elemente adiționale, fără a transforma, însă, platforma într-un canal de publicitate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Formă nouă de protest față de prețurile carburanților. Ce au făcut mai mulți șoferi într-o benzinărie (VIDEO)

01 Jul 2022 573

O femeie a amenințat că aruncă în aer o benzinărie din București! Cine a sesizat Poliția

01 Jul 2022 437

Nicolae Ciucă „Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării“

01 Jul 2022 1300

LIVE VIDEO Proteste la benzinăriile din Constanța sâmbătă seara (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jun 2022 2778

ANPC a amendat peste 800 de benzinării. Au fost aplicate amenzi de 6,720 de milioane de lei

14 Apr 2022 858

Preotul Daniel Balaș, pledoarie pentru femei. Experiența unui bărbat care a făcut schimb de atribuții cu soția "Ești eroina familiei" (VIDEO)

10 Apr 2022 2558

Inspectorii de muncă au efectuat 2.453 de controle la staţiile de carburant. S-a lăsat cu amenzi! Au descoperit și cazuri de muncă la negru

17 Mar 2022 621

Amenzi de 19.500 lei aplicate de ITM Constanța în benzinării. Ce nereguli au fost constatate

16 Mar 2022 603

Goana după combustibil ieftin Amendă de 100.000 lei benzinăriei care a vândut motorina în rezervorul de 1.000 de litri răsturnat pe șosea

16 Mar 2022 784

Județul Constanța 274 sancțiuni contravenționale aplicate de ISU Dobrogea în urma controalelor din stațiile de alimentare cu carburanți

15 Mar 2022 534

Atac cibernetic complex asupra Rompetrol. Cum funcționează benzinăriile

15 Mar 2022 1224

Controale ale Gărzii Naționale de Mediu la stațiile de distribuție a carburanților. Câte stații au fost verificate și ce amenzi s-au aplicat (GALERIE FOTO)

14 Mar 2022 834

Isteria carburanților Amenzi de peste 600.000 de lei, după 874 de controale la benzinării

13 Mar 2022 1054

Bancul zilei Un pic de benzină

13 Mar 2022 1081

Secretar de stat în Ministerul Muncii Inspectorii de muncă au verificat 576 de stații peco și au aplicat amenzi de 383.300 lei

12 Mar 2022 868