Atenție șoferi! Cum aflați unde este cel mai mic preț la motorină sau benzină

Mașină, Sursa foto: Pexels Prețurile la carburanți au crescut. 

Șoferii au la îndemână o aplicaţie prin care pot afla care este cel mai bun preţ, la benzină sau motorină, din zona în care se află.

Consumatorii pot utiliza aplicaţia Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi pentru a afla care sunt preţurile practicate de benzinării.

Companiile de distribuţie a carburanţilor auto partenere a Monitorului preţurilor sunt: KMG International (Rompetrol), Lukoil România, MOL România Petroleum Products, NIS Petrol România (Gazprom), OMV Petrom SA şi Socar Petroleum.
Despre Monitorul Prețurilor

Misiunea Consiliului Concurenței cu privire la funcționarea optimă a piețelor comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și a carburanților auto, precum și cu privire la manifestarea concurenței pe aceste piețe a fost și rămâne în continuare axată pe două direcții principale.

Prima dintre acestea este reprezentată de monitorizarea modului de funcționare a mecanismelor de piață. Această activitate are rolul de a depista eventualele abateri/încălcări ale reglementărilor legale, iar, în cazul în care există probe concludente în acest sens, de a sancționa întreprinderile răspunzătoare.


Cea de-a doua direcție de acțiune a autorității de concurență are ca obiectiv stimularea concurenței pe piețele comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și a carburanților, precum și îmbunătățirea climatului concurențial, în vederea obținerii de avantaje pentru consumatorii finali.

Concurența prin preț este o caracteristică importantă a economiei de piață, având rolul de a genera atât eficiență economică, cat și beneficii importante la nivelul consumatorilor, printre care se numără o ofertă variată de produse de calitate la prețuri competitive.

Autoritatea de concurență nu are competența de a interveni în formarea unor prețuri de vânzare ale întreprinderilor active pe o piață anume sau de a reglementa un nivel al acestor prețuri. Cu toate acestea, Consiliul Concurenței militează constant pentru bunăstarea consumatorului final, prin remedierea eventualelor disfuncționalități dintr-un anumit sector.

Monitorul prețurilor ține cont de faptul că prețul nu este singurul criteriu de apreciere a unui produs, fiind completat de elemente cum ar fi: tipul și calitatea serviciilor disponibile, calitatea si cantitatea de informații auxiliare disponibile consumatorului, calitatea in sine a produsului, , asistenta post-vânzare si, nu in ultimul rând, decizia consumatorului cu privire la proveniența, brand-ul sau prezentarea produsului. În acest scop, informațiile vor fi prezentate de o manieră care să permită evaluarea acestor elemente adiționale, fără a transforma, însă, platforma într-un canal de publicitate.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Va apărea un nou lanț de benzinării în România!

28 Jan 2024 2049

Firma care deține benzinăriile MOL, în proces cu Primăria Constanța

21 Jan 2024 770

Benzinăria MOL de pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța, închisă

18 Oct 2023 9119

Accident rutier în apropierea unei benzinării! Au intervenit pompierii (FOTO)

16 Oct 2023 1229

Se desființează o benzinărie Mol din Constanța. A primit undă verde de la Mediu

03 Oct 2023 6227

Incident într-o benzinărie MOL. Un TIR a intrat în stație și a dărâmat o pompă de alimentare cu carburant

30 Sep 2023 1003

Știri Constanța Deficiențe depistate la Constanța, la societățile ce comercializează carburanți

26 Sep 2023 906

Deficiențe depistate la Constanța, la societățile ce comercializează carburanți

20 Sep 2023 916

Nereguli în industria carburanților din Constanța! Controalele dezvăluie deficiențe și sancțiuni

05 Sep 2023 872

Surse. Rusia Explozie gigantică la o benzinărie din Daghestan. Imagini cutremurătoare de la fața locului (VIDEO)

15 Aug 2023 915

Mai mulți tineri din București au jefuit mașina unei femei dintr-o benzinărie! Fapta, comisă în timpul încheierii unei amiabile

03 Aug 2023 680

Incident într-o benzinărie în zona Tomis Nord. Ce i s-a întâmplat unui bărbat (FOTO+VIDEO)

22 Jun 2023 3040

Accident rutier în zona unei benzinării MOL. Cinci persoane implicate (FOTO)

04 Jun 2023 1671

Constanța Iată cum arată noua benzinărie SOCAR de pe bulevardul I.C. Brătianu

31 May 2023 2685

Benzinăria Mol de pe strada Dezrobirii din Constanța va fi desființată

31 May 2023 3635