Controale pe litoral! Amenzi uriașe vor fi aplicate pentru circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze

Foto: Apele RomâneCirculaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative este strict interzisă, conform legislației în vigoare.

Pentru orice tip de încălcare a legislației cu privire la utilizarea plajelor și a apelor din zona costieră, riscați amenzi totale în valoare de 5000 de lei (persoane fizice) și 20.000 lei (persoane juridice).

Potrivit unui comunicat al Apelor Române, în perioada 26 iunie- 2 iulie a.c., de la Năvodari la Vama Veche, 6 echipe de inspectori (ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral și de la nivelul altor Administrații Bazinale de Apă), formate din peste 20 de angajați, au controlat mai mulți operatori de plajă, dar și modul de respectare a regulilor de utilizare a plajelor și a apelor din zona costieră de către persoane private. Astfel, au fost aplicate amenzi în valoare de 2000 de lei pentru circulația cu autovehicule (de tip ATV) pe plaje, conform prevederilor legale din OUG nr. 202/2002 (*actualizata*) privind gospodărirea integrată a zonei costiere.

De asemenea, atragem atenția asupra faptului că operatorii de plajă trebuie să asigure accesul liber pe plajă şi libera circulaţie a persoanelor în spaţiul plajei. Astfel, suprafața sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea șezlongurilor și umbrelelor în suport fix trebuie să fie maximum 70% din suprafața totală închiriată, diferența reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spațiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă.
De asemenea, printre cele mai importante obligații ale operatorilor de plajă mai amintim:
  • Să amplaseze grupuri sanitare;
  • Să amplaseze coșuri de gunoi pentru colectarea a deșeurilor;
  • Să nu permită camparea;
  • Să nu permită focul deschis pe plajă;
  • Să colecteze algele în grămezi în cazul producerii unui fenomen minor de înflorire algală și să degajeze linia țărmului;
  • Să monteze panouri cu instrucțiuni de utilizare a plajei,a zonei și a apei de îmbăiere.

Acțiunile de control vor continua și vor viza atât respectarea de către persoane fizice a prevederilor legale, dar și a condițiilor impuse operatorilor de plajă prin contractele de închiriere.

Citește și. 

Weekend-ul care se apropie, extrem de încărcat la ConstanțaCe semnifică steagurile arborate de salvamari? Când este interzis înotul

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe procesul cetățeanului care şi-a expus organul sexual pe plajă, la Vama Veche!

18 Aug 2023 1161

Ce spun organizatorii festivalului Beach Please despre amenda primită de la Garda de Mediu Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 May 2023 1341

UPDATE Organizatorul festivalului „Beach Please 2023“ desfășurat pe plaja din Costinești, sancționat de Garda de Mediu Constanța (GALERIE FOTO)

18 May 2023 1665

Motociclistul care a intrat cu motocicleta în mare la Vama Veche, sancţionat de poliţişti

28 Jul 2022 1492

Local din Vama Veche, închis pentru 30 de zile. Ce au făcut angajații

03 Jul 2022 5443

Epopeea construcției de la Corbu Ce a dus la amendarea firmei Logis Project SRL și sistarea lucrărilor în șantier. „O eroare materială…”

15 Mar 2022 4079

Județul Constanța Societatea comercială ce construiește un complex în zona protejată a plajei Corbu, amendată și obligată să desființeze lucrările

11 Mar 2022 3807

Mamaia Administratorul unui cort de evenimente, amendat pentru nerespectarea programului

20 Sep 2021 1455

Ce spune IPJ Constanța Un șofer a parcat mașina pe plaja din Saturn, să fie cât mai aproape de apă. Va regreta gestul (galerie foto+video)

22 Jul 2021 2991

Acțiune a polițiștilor stațiunii Neptun. Ce au constatat oamenii legii. Au fost aplicate amenzi

06 Aug 2020 1448

Legalitatea construcțiilor și a activităților desfășurate pe plaja și faleza din Tuzla, verificate. Câțiva operatori au fugit! Ce măsuri s-au luat (galerie foto)

14 Jul 2020 1885

Spectacol pe plaja din Tuzla, fără respectarea măsurilor de prevenire a coronavirusului. Organizatorul a fost amendat

27 Jun 2020 2807

Constănțeanul supărat După scandalul beach-bar-urilor ridicate ilegal, locuitorii din Faleză Nord cer să fie consultați în legătură cu amenajările de pe plajă

15 May 2020 3256

Fără haine sexiste în instanță Outifit-uri interzise în sala de judecată. Ținute inacceptabile ce duc la amenzi

30 Apr 2020 5255

Femeie cu handicap grav, amendată pe plaja Sulina. Ce au decis judecătorii dobrogeni

08 Oct 2019 2804