Constanteanul suparat

Constănțeanul supărat După scandalul beach-bar-urilor ridicate ilegal, locuitorii din Faleză Nord cer să fie consultați în legătură cu amenajările de pe plajă


Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) au notificat și ulterior au amendat mai mulți operatori de plajă, care nu și-au dezafectat construcţiile ilegale de pe plaja din Faleză Nord.

Amenda de 35.000 de lei a fost aplicată conform prevederilor Ordonanței de urgență nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, după cum a precizat directorul ABADL, Bogdan Bola.

Operatori de plajă amendați au început dezafectarea amenajărilor ilegale, iar în cazul unuia dintre ei, respectiv Mega Telecom Solution (Plaja Dacica), s-a dispus deplasarea utilajelor ABADL și a lucrătorilor instituției, pentru a începe operațiunea de demolarea a construcțiilor.

“Operatorul și-a luat angajamentul, atât în fața angajaților noștri cât și a organelor de anchetă penală, ca până vineri, 15.05. ora 11:00, toate construcțiile să fie dezafectate”, a mai spus Bola.
De altfel, procurorii Parchetului Curții de Apel Constanța au deschis un dosar penal în ceea ce îi privește pe operatorii de plajă de pe sectorul Constanța 1- 3N.
În zonă și Poliția locală a aplicat amenzi pentru neconformitățile constatate.

Locuitorii din cartierul Faleză Nord au reacționat urmare a măsurilor luate de autorități, tot după o serie de sezirări venite din partea acestora și cer să fie consultați cu privire la amenajărilor prezente şi/sau viitoare, pe această plajă, dacă acestea îi afectează direct.
“Era nevoie ca, în sfârșit, cineva să asculte şi vocea celor care locuiesc în cartier. Este nepermis ca noi, rezidenții, să nu avem un cuvânt de spus asupra amenajărilor prezente şi/sau viitoare, pe această plajă, dacă acestea ne afectează direct.

Cu tot respectul, îmi permit o sugestie. Cred că ABADL trebuie să aibă în vedere programul de funcționare al acestor baruri de plajă. Polițiștii cărora le-am sesizat aceste aspecte ne-au spus că administratorul plajelor are contractele și ei nu pot face nimic că au program de funcționare non- stop. În contractele încheiate cu acești operatori să fie stipulată o prevedere în referire la suspendarea, oprirea activității sau chiar pierderea contractului dacă nu respectă prevederile legale (legi, HCL, HCJ etc…)? Operatorul în cauză, deja ne-a anunțat că dorește să „își concentreze activitatea în zona de distracții pentru copii și petreceri până la ora 23-23:30!!!”. Cum se mai respectă orele de liniște şi de odihnă din timpul zilei şi cele de noapte? Acesta este un cartier de locuințe, nu stațiune de vacanță cu atât mai puțin de distracții.


Experiență anilor trecuți ne-a învățat că la aceste petreceri pentru cei mici, vocea animatorilor şi volumul muzicii răzbate, infinit de enervant, prin geamurile închise. La petrecerile celor mari, vocile celor care mai beau un pahar în plus… ce să mai vorbim.

Când mergi la serviciu în ture, vrei să te odihnești iar basul muzicii îți răsună zi de zi, noapte de noapte, oră de oră, fără întrerupere, credeți-mă îți vine să te duci şi să nu te mai întorci. Dar, constați că nici asta nu poți să faci. Cineva a parcat la cinci centimetrii de autoturismul tău şi nu poți să faci nimic. Spre seară, după multe ore de așteptare, în zbierătul copiilor cum că „ei nu vor să plece de la plajă” îți aruncă în scârbă scuze: „nu a fost atent/ă, data viitoare nu se va mai întâmpla”. Dacă totuși reușești să pleci, la întoarcere, locul tău de parcare este ocupat. Găsești, după multe căutări unul „la Unirii” şi la lăsarea nopții, iți aduci aminte că trebuie să te duci să o muți la locul ei. Acestea sunt problemele cu care ne confruntăm noi, locuitorii cartierului Faleză Nord unde unii, născuți, crescuți cu picioarele pe malul mării, avem copii, unii nepoți şi nu mai putem să întindem un prosop direct pe nisip. Locul destinat acestora nu este perpendicular pe plajă (30%), așa cum spune legea, cine a întrebat pe cine când s-a stabilit ci paralel. Nu mai putem respira şi admira marea de nicăieri de pe taluz. Totul este proprietate privată sau în administrare”, scrie Alexina T., locuitor al acestui cartier pe pagina de socializare creată special de locuitorii zonei.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Municipiul Constanța, obligat să achite o mică avere unui dezvoltator imobiliar. Totul s-ar putea decide azi

14 Oct 2020 1779

RADET Constanța anunță finalizarea intervenției din Faleză Nord

12 Oct 2020 2159

Lucrări de conformizare la Căminul Faleză Nord 2 din cadrul Universității „Ovidius” Constanța

12 Oct 2020 309

RADET Constanța. Lucrări, pe rețea, în Faleză Nord

08 Oct 2020 1934

Bloc nou, de șapte etaje, în Faleză Nord. Judecătorii de la Curtea de Apel au luat o decizie definitivă

05 Oct 2020 2510

Se pune de-o nouă investiție imobiliară în Faleză Nord. PUZ-ul se află în consultare publică (documente)

24 Sep 2020 1193

Accident în Constanța, zona Faleză Nord! Două mașini avariate

15 Sep 2020 1060

Suspendare respinsă, complet recuzat Bloc de șapte etaje pe „spații verzi“, în Faleză Nord? „Cărțile se fac“ la Curtea de Apel

11 Sep 2020 781

Acțiune pentru prevenirea furturilor, în Eforie Nord

02 Sep 2020 369

Constanța Caravana Zbumzzi aduce teatrul de păpuși în parcuri și pe plajă!

26 Aug 2020 1607

Se modernizează Piața „Pescăruș“, din cartierul constănțean Faleză Nord

19 Aug 2020 523

„Fata babei și fata moșului“, povestea de marți propusă de „Hip Hip Zbumzzi- Caravana Zbumzzi”

14 Aug 2020 3074

Continuă lucrările de recondiționare, de pe Faleza Cazinoului

13 Aug 2020 432

Apele Române Dobrogea Litoral revendică în instanță o bucată de plajă din Agigea, parțial, faleze din Olimp și Constanța și plaja din fața restaurantului Pescăria lui Matei

12 Aug 2020 2988

Contraatacul vecinilor Un nou demers în instanță. Este vizat un viitor bloc cu șapte etaje, din Faleză Nord

03 Aug 2020 677