Atenționare de călătorie în Bulgaria! Sunt anunțate perioade prelungite de așteptare la terminalele de marfă din toate punctele de frontieră bulgare

Foto: facebook/MAEMinisterul Afacerilor Externe informează transportatorii români de mărfuri care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria asupra timpilor de așteptare prelungiți la frontierele româno-bulgare.

Potrivit MAI, autoritățile bulgare de resort efectuează controale vamale întărite la terminalele de mărfuri, pe ambele sensuri, la toate punctele vamale și punctele de frontieră bulgare, precum și pe întregul teritoriu al R. Bulgaria. În acest sens, sunt folosite toate metodele de control vamal – control fizic, scanare cu sisteme cu raze X și control al documentelor de însoțire a mărfurilor.

Se recomandă ca transportatorii români să respecte în mod strict indicațiile/semnalele organelor de control vamal aflate la fața locului și să își aleagă cu atenție itinerariul rutier corespunzător în momentul achiziționării taxelor de drum - TOLL.

În acest context, este reiterată importanța informării corecte a șoferilor români, achiziționării din timp a vinietelor electronice și achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare și cu timpii considerabil măriți de așteptare la controlul vamal.

„Informații suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea actuală a drumurilor - pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg<http://www.lima.api.bg>, de pe pagina de Internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg<http://www.api.bg> și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL - pe site-ul www.bgtoll.bg<http://www.bgtoll.bg>; cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare - pe site-ul www.mvr.bg<http://www.mvr.bg>; cu privire la situația zborurilor pe aeroportul din Sofia – www.sofia-airport.eu<http://www.sofia-airport.eu>; cu privire la starea vremii - pe site-ul www.weather.bg<http://www.weather.bg>; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677<http://www.mae.ro/travel-conditions/3677> (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției ”Vămi” din Bulgaria - www.customs.bg<http://www.customs.bg>.
Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, , www.mae.ro<http://www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie“ - au mai precizta reprezentanții MAE.

Citește și: 

Atenționare de călătorie în Luxembourg. Cod Roșu de zăpadă și ploaie!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAE Atenționare de călătorie în Bulgaria! Restricții de circulație în urma unui cod galben de vânt

04 Feb 2024 981

MAE Atenționare de călătorie pentru Bulgaria! Ce trebuie să știe cei care merg acolo

29 Nov 2023 961

MAE Atenționare de călătorie pentru Bulgaria! Restricții de circulație și coduri roșu, portocaliu și galben de intemperii

25 Nov 2023 737

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Bulgaria!

10 Nov 2023 736

Restricții de circulație în Bulgaria. Recomandările MAE pentru călătorii români

03 Oct 2023 878

MAE Atenționare de călătorie pentru Bulgaria - restricții de circulație

29 Sep 2023 1034

Alertă de călătorie în Bulgaria! Ce trebuie să știe românii care merg acolo

18 Sep 2023 855

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Bulgaria!

24 Jun 2023 1333

Atenţionare de călătorie în Bulgaria. Sunt restricții de circulație la punctele de trecere a frontierei Ruse și Kardam

07 Apr 2023 993

Atenționare de călătorie Republica Bulgaria - recomandări utile în privința trecerii frontierelor bulgare pentru sezonul turistic estival 2022

01 Aug 2022 8186

Atenţionare de călătorie în Republica Bulgaria. Recomandările MAE

21 Jun 2022 2327

Atenționare de călătorie MAE. Timpi mari de așteptare la trecerea prin punctele de frontieră bulgare

11 Jun 2022 1406

MAE a emis atenționare de călătorie pentru Bulgaria, în perioada 10 - 11 iunie

10 Jun 2022 1459

MAE a emis atenționare de călătorie pentru Turcia

20 Apr 2022 1149

Atenționare de călătorie în Bulgaria. A fost emis cod galben de ploaie, ninsoare și vânt puternic

12 Mar 2019 1721