MAE Atenționare de călătorie pentru Bulgaria - restricții de circulație

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
  • Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că începând cu data de 29 septembrie 2023, minerii și lucrătorii din sectorul energetic organizează proteste, la nivel național.
 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că începând cu data de 29 septembrie 2023, minerii și lucrătorii din sectorul energetic organizează proteste, la nivel național.
 
Va fi blocată circulația rutieră pe drumurile republicane (naționale sau europene), după cum urmează:
  • Sofia - Pernik, prin blocarea intersecției tip sens giratoriu Daskalovo, pe sensul de mers către Pernik;
  • Ruse - Svilengrad, prin blocarea pasului Republica, în special în zona Gurkovo;
  • Sofia - Burgas, prin blocarea ieșirii din Stara Zagora către intrarea pe autostrada Trakia și Stara Zagora - Haskovo.
 
Traficul greu este oprit la trecerea prin Pasul Republica, fiind formate deja coloane de autocamioane, în așteptare, sub monitorizarea autorităților bulgare competente (înainte de Veliko Târnovo și, respectiv, de Stara Zagora). 
 
Se recomandă cetățenilor români să urmărească situația din zonele respective, iar șoferilor să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. În perioada desfășurării activităților de protest este posibil ca, pentru intervale de timp de peste 2 ore, și alte categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.
 
Se recomandă turiștilor români să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și că mențin în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare. Firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare prin luarea în considerare a posibilității înregistrării unor timpi măriți de așteptare la trecerea frontierei bulgare și prin asigurarea resurselor necesare de apă și alimente pentru persoanele transportate.
 
În acest context, este subliniată importanța informării corecte a șoferilor români, achiziționarea din timp a vinietelor electronice și achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din R. Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare.
 
Informații suplimentare pot fi accesate astfel:
  • cu privire la starea actuală a drumurilor - pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției „Infrastructura Rutieră” - www.api.bg și la numărul de telefon +35970013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL - pe site-ul www.bgtoll.bg;
  • cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare - pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la situația zborurilor pe aeroportul din Sofia - www.sofia-airport.eu;
  • cu privire la starea vremii - pe site-ul www.weather.bg;
  • cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției „Vămi” din Bulgaria - www.customs.bg.
 
Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu ambasadorii statelor membre UE la București

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAEParticiparea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la seminarul „Asigurarea securității infrastructurii critice în Republica Moldova – de la protecție la reziliență”

26 Apr 2024 259

MAEUngaria - Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

26 Apr 2024 235

MAE Atenționare de călătorie pentru Ungaria - Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

26 Apr 2024 305

MAEÎntrevederea secretarului de stat Ana Tinca cu ambasadorul agreat al Republicii Kârgâze în România, nerezident, Idris Kadyrkulov

26 Apr 2024 238

MAEParticiparea secretarului de stat Janina Sitaru la reuniunea de lucru interinstituțională pe tematica UNESCO

26 Apr 2024 261

MAEDin Agenda de lucru a MAE din 26 aprilie 2024, vă semnalăm

26 Apr 2024 244

Atenționare de călătorie pentru Franța! Anunțul MAE

24 Apr 2024 392

MAERepublica Franceză - Posibile perturbări ale traficului aerian

24 Apr 2024 310

MAEÎntrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu ministrul afacerilor externe al Republicii Coreea, Cho Tae-yul, în marja vizitei oficiale a Președintelui României în Republica Coreea

24 Apr 2024 224

MAEDin Agenda de lucru a MAE 24 aprilie 2024, vă semnalăm

24 Apr 2024 197

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

23 Apr 2024 257

MAEDin Agenda de lucru a MAE 23 aprilie 2024, vă semnalăm

23 Apr 2024 272

MAEParticiparea secretarului de stat Andrei Novac la inaugurarea expoziției „What Work Is / Ce este munca”, în cadrul Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia

19 Apr 2024 281

MAEDin Agenda de lucru a MAE 19 aprilie 2024, vă semnalăm

19 Apr 2024 259

MAE Unul din grupurile de români blocate în aeroportul din Dubai, a revenit în România

18 Apr 2024 433