Au sunat sirenele în județul Tulcea! Din 90 de sisteme de alarmare, 8 nu sunt funcționale (GALERIE FOTO)

Sursa foto: ISU Delta TulceaAstăzi s-a desfășurat exercițiul „Miercurea Alarmelor” și la Tulcea, un exercițiu reluat în cadrul „Săptămânii Protecției Civile”.

Potrivit ISU Delta Tulcea, acest exercițiu are drept scop verificarea și testarea echipamentelor din  componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

„Pe timpul simulărilor au fost verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților și al municipiului Tulcea.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice,au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.
Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate“ - au precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.


În județul Tulcea sunt 90 de sisteme de alarmare a populației, iar 8 din acestea nu sunt deocamdată funcționale.  

„De asemenea, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC), au fost și astăzi în zonele cu trafic intens de persoane, centre comerciale și spațiile publice. Au informat cetățenii despre pericolele la care se pot expune în cazul unui cutremur ori incendiu și cum se pot proteja, cum trebuie să acționeze în cazul unui cutremur și post cutremur. 

În cursul zilei de ieri a fost executat un exercițiu de evacuare la Colegiul Economic „Delta Dunării” din municipiul Tulcea unde s-a avut în vedere modul de comportare al elevilor, măsurile întreprinse de cadrele didactice și personalul auxiliar. 

Astfel de exerciții și informări vor continua pe tot parcursul anului și au ca scop principal pregătirea populației de a reacționa corect la dezastre. 

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Nuclearelectrica SA, peste 1,25 de milioane de euro pentru noul sistem de detecție a incendiului la CNE Cernavodă (DOCUMENT)

05 Jun 2023 1409

În ce interval orar vor suna sirenele Săptămâna Protecției Civile, marcată la Constanța. Apelul Primăriei Municipiului către constănțeni

28 Feb 2023 2057

Primăria Constanța, apel către constănțeni- „Cetățenii sunt rugați să nu intre în panică“

24 Feb 2023 3532

Lucrări de modernizare a sistemului de avertizare și alarmare a populației în municipiul Constanța

15 Dec 2022 1181

CN APM SA Constanța cumpără servicii pentru verificarea și întreținerea sistemului de detecție și stingere a incendiilor (DOCUMENT)

05 Oct 2022 1350

Unitatea Militară 02154 Constanța cumpără sistem de securitate! Cui i-a fost atribuit contractul și pentru ce sumă (DOCUMENT)

27 Jul 2022 2091

CN APM Constanța, contract cu firma Axatel Service SRL. Iată ce va furniza (DOCUMENT)

13 May 2022 2610

O firmă din București a bătut palma cu CN APM Constanța pentru verificarea sistemului de alarmare

09 Jun 2021 2690

Universitatea Maritimă din Constanța cumpără sistem de supraveghere video și sistem de alarmare antiefracție (document)

24 Jun 2020 2004

Instalaţie de detecţie, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu, livrată de Comteh SRL pentru CN APM Constanţa (document)

24 Apr 2020 3445

Cine asigură mentenanţa la sirenele electrice şi electronice de alarmare publică din municipiul Constanţa? (documente)

22 Feb 2020 2741

Câte mesaje RO-ALERT au semnalat situaţii reale, de la implementarea sistemului, în judeţul Constanţa? O premieră a avut loc zilele trecute

23 Aug 2019 1855

Universitatea "Ovidius" din Constanţa, jefuită. Autorul este încă în libertate

04 Dec 2018 3187

Sirenele de alarmare vor suna astăzi la Constanţa. Care este semnificaţia semnalelor acustice

07 Nov 2018 1938

Sistemul de alarmare se modernizează. Constănţenii sunt rugaţi să nu intre în panică

06 Nov 2018 1578