Bărbați surprinși la pescuit în perioada de prohibiție, cercetați după ce au pus în pericol viaţa unui poliţist de frontieră


Doi bărbați sunt cercetați după ce au pus în pericol viața unui polițist de frontieră încercând să scape.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care pescuiau în perioada de prohibiție și dețineau peste 80 de kilograme de peşte. Pe timpul intervenției, unul dintre pescari a pus ambarcațiunea în mișcare, iar unul dintre polițiștii de frontieră a fost tras în apă, astfel fiindu-i pusă viața în pericol.
 
Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 06.05.2020, acţionând în baza unor informaţii, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, județul Tulcea, au organizat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă.
         
Astfel, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localității Periprava, la malul canalului Sulimanca, o ambarcațiune în care se aflau două persoane, care scoteau din mai multe unelte de pescuit peşte din specia somn.

Polițiștii de frontieră au somat pescarii și au intervenit pentru reţinerea acestora, unul urcând în barcă pentru imobilizarea persoanelor, iar celălalt efectuând manevre de oprire a ambarcaţiunii la mal. Pe timpul intervenției unul dintre pescari a pornit motorul bărcii, trăgându-l prin apă pe poliţistul de frontieră aflat pe uscat, până pe malul opus.
         
Poliţistul de frontieră aflat în barcă a reuşit imobilizarea celor doi bărbaţi, iar în urma legitimării acestora s-a constatat că sunt cetățeni români, S.M., în vârstă de 35 de ani, care a prezentat o declarație pe proprie răspundere justificând deplasarea pe timpul stării de urgență în scop profesional, și nepotul acestuia, în vârstă de 15 ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea.
         
Totodată, în ambarcațiune polițiștii de frontieră au descoperit trei unelte de pescuit tip vintir, în care se afla cantitatea de 83 kg pește, din specia somn.
         
Cantitatea de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit, în valoare de aproximativ 10.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și fals în declarații, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
         
De asemenea, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tentativă de omor, dosar penal ce va fi instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.

         
Acțiunea a beneficiat de sprijinul scafandrilor din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Tulcea și Constanța.
 

Sursă foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune a polițiștilor constănțeni pentru combaterea braconajului. Au fost ridicate șase ambarcațiuni

31 May 2021 1202

Rezervația Biosferei Delta Dunării Acțiunile vor continua. Control anti-braconaj în Golful Musura (video)

24 May 2021 878

Garda de Coastă Percheziţii domiciliare la persoane implicate în activităţi de braconaj piscicol

18 May 2021 962

Tulcea Unelte de pescuit folosite de cei ce ignoră perioada de prohibiție, depistate de polițiștii de frontieră

12 May 2021 650

Garda de Coastă Braconaj piscicol cu plase interzise descoperit de polițiștii tulceni

04 May 2021 895

Tulcea Braconaj piscicol cu plase monofilament pe Lacul Razelm, descoperit de polițiștii de frontieră

19 Apr 2021 532

Braconaj piscicol cu plase monofilament descoperit de polițiștii de frontieră tulceni

16 Apr 2021 450

Acțiune a polițiștilor pe faleza lacului Siutghiol din Ovidiu Peste 60 de kilograme de pește, confiscat

03 Mar 2021 4637

DIICOT Cinci suspecți, reținuți pentru contrabandă. Ce alte acuzații li se mai aduc

14 Nov 2020 1402

Doi bărbați din Constanța, prinși cu pește braconat

12 Oct 2020 5006

Bărbați din Suceava, prinși cu braconaj, la Tulcea

05 Oct 2020 853

Peste 100 kg de pește, fără documente legale, descoperite de polițiștii Gărzii de Coastă

03 Sep 2020 620

Din ianuarie și până în iulie Peste 19 tone de pește indisponibilizat de polițiști, pe fondul braconajului piscicol

17 Aug 2020 534

Ministerul Afacerilor Interne anunță zeci de percheziții în mai multe județe din țară! Mascații au descins și la Constanța

07 Aug 2020 1419

Poliţiştii de frontieră au depistat cinci bărbați care au pescuit 100 kilograme de peşte, în perioada de prohibiție și fără să deţină documente

21 May 2020 1093