Ce spune Stelian Ion despre decizia premierului Florin Cîțu a decis demiterea Ministrului Justiției, Stelian Ion. Cine va fi interimarul

  • Florin Cîțu l-a demis din funcție pe Stelian Ion, Ministrului Justiției! 
În urma Ședinței de Guvern, Cîțu a decis ​demiterea Ministrului Justiției, Stelian Ion.

Acesta va propune un interimar. Cîțu a trimis deja revocarea președintelui.

Florin Cîțu a declarat că Stelian Ion este un ministru care, din fericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit obiectivele.

Florin Cîțu: „Am înaintat cererea de revocare din funcție a lui Stelian Ion. Nu voi accepta miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care, din fericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit obiectivele. De exemplu, desființarea SIIJ, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze.

Lucian Bode va fi interimar la Justiție.

Vă asigur că această guvernare continuă și că vom depăși acest moment. Interesul românilor este mai presus de interesul românilor. , a spus Cîțu. 

După demiterea lui Stelian Ion, Barna a reacționat. 

Florin Cițu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. 

Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cițu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.

Florin Cîțu trebuie să plece!, a spus Barna în urma demiterii lui Stelian Ion. 

Iată ce a declarat Stelian Ion în urma deciziei luate de Cîțu 

Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. 


În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.


Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută., a spus Stelian Ion. 

Remus Negoi, senator USR de Constanța a declarat că cel care trebuie să plece este Florin Cîțu, și că, din păcate, pentru a-și stăpâni foamea de a deveni președinte de partid, Florin Cîțu ia decizii ilegale.

Disperarea lui Florin Cîțu, pentru propriul câștig politic în propriul partid, duce alianța într-o criză gravă! 

Florin Cîțu trebuie să plece!

Întrebări retorice:

- Unde e urgența unui program care reprezintă o hoție din banii românilor?
- De ce nu se acceptă amendamentele USRPLUS de transparentizare a cheltuirii banilor din noul PNDL3?
- De ce Florin Cîțu încalcă cu bună știință acordul semnat de coaliție?

Atunci când Florin Cîțu pune de la sine putere, pe o ordine de zi suplimentară, fără să se consulte cu partenerii de coaliție, aceeași formă a PNDL3, NU are cum să aibă succes. Graba cu care a împins PNDL3 în ședința de guvern arată disperarea sa de a arăta propriilor colegi că are mușchi politici (să fie sănătos).

Dar arată și faptul că se folosește total imoral de instrumente guvernamentale pentru a câștiga bunăvoința propriilor colegi de partid, în perspectiva alegerilor interne din propriul partid.

Din păcate, pentru a-și stăpâni foamea de a deveni președinte de partid, Florin Cîțu ia decizii ilegale. Fără discernământ. Fără respect pentru USRPLUS și pentru amendamentele de bun simț pe care noi le-am propus pentru programul PNDL3 – transparență a achizițiilor, control al cheltuirii celor 50 de miliarde de lei prin organe specializate.

Atragem atenția colegilor din PNL să nu achieseze la urgențele lui Cîțu! USRPLUS nu este brelocul PNL!, a declarat Negoi. 

Dacian Cioloș a declarat că Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL.

 Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției.

Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz. 

Acesta nu mai e un guvern de coaliție!, a spus Cioloș. 

Amintim că, Ministerul Justiției nu a primit, până în acest moment, în original, cu respectarea condițiilor prevăzute de Hotărârea Guvernului 561/2009, proiectul privind programul „Anghel Saligny” (PNDL 3).

Ministerul Justiției nu se află, în acest moment, în situația de a aviza acest proiect, întrucât nu au fost parcurși toți pașii legali prevăzuți de HG 561/2009 privind elaborarea și avizarea actelor normative.

De asemenea, nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru a fi invocat un „aviz tacit” al Ministerului Justiției.

Ministerul Justiției va analiza proiectul de act normativ pentru a formula un aviz, în termenul prevăzut, după ce proiectul va fi transmis în conformitate cu prevederile legale.

Potrivit HG 561/2009, art. 20 alin.7, „proiectele de acte normative se transmit Ministerului Justiției și Libertăților Cetățenești în original, împreună cu o copie, numai după obținerea tuturor avizelor autorităților publice interesate în aplicare. Ministerul Justiției și Libertăților Cetățenești avizează proiectele exclusiv din punctul de vedere al legalității, încheind operațiunile din etapa de avizare”.

Termenul de avizare este de 4 zile lucrătoare de la înregistrarea proiectului în original.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) - „Alegerea lui Grindeanu în funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor reprezintă avansul pentru refacerea alianţei cu PSD"

04 Nov 2021 2333

ZIUA LIVE. Stelian Ion, fostul ministru al Justiției -„Nu am simțit mare susținere din partea președintelui Iohannis”

08 Oct 2021 998

ZIUA LIVE Stelian Ion, despre reformele pe care le-a promis partidul USR PLUS

07 Oct 2021 581

ZIUA LIVE Stelian Ion, fostul ministru al Justiției. „Reformele adevărate deranjează foarte mult”

07 Oct 2021 668

ZIUA LIVE. Adâncirea crizei politice, refacerea USL sau refacerea coaliției PNL - USR PLUS?

06 Oct 2021 985

Alegeri interne în USR PLUS. Fostul ministru al Justiției, deputatul Stelian Ion îl susține pe Dan Barna

17 Sep 2021 2356

Deputatul PNL de Constanța, Bogdan Bola - „Deja nu ne mai crede nimeni. Totul pare o schemă pregătită din timp și orchestrată de mai sus"

04 Sep 2021 2871

Stelian Ion, propunerea USR PLUS pentru Ministerul Justiției și în viitorul guvern

03 Sep 2021 2553

CSM solicită Ministerului Justiției continuarea procedurii de selecție a procurorilor șefi pentru DNA, DIICOT și Parchetul General

02 Sep 2021 744

Decretele privind revocarea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției şi desemnarea lui Lucian Bode interimar, publicate în Monitorul Oficial al României

02 Sep 2021 710

Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei. Lucian Bode, ministru interimar

02 Sep 2021 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei

02 Sep 2021 673

Discuțiile privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, reluate în Coaliție, săptămâna viitoare

01 Sep 2021 1940

ZIUA LIVE. Senatorul Remus Negoi (USR) - „Unii și l-ar dori plecat pe Stelian Ion, care schimbă regulile jocului, acelui joc"

01 Sep 2021 1445

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect prin care suplimentează numărul posturilor de grefieri

20 Aug 2021 879