Concert Harry Tavitian pentru sinistrati

O lacrima mai putin

Anghelina Lazar si Stanca Mitu sunt doua dintre persoanele cele mai greu lovite de furia apelor la Saraiu * Cotidianul ZIUA de Constanta a declansat, sub genericul "O lacrima mai putin", o actiune umanitara si apolitica, in vederea oferirii sprijinului necesar celor doua familii, dar si altor persoane deznadajduite * Comunitatea Locala a Oamenilor de Afaceri a facut primul pas pentru strangerea de fonduri, organizand un concert de jazz sustinut de celebrul pianist Harry Tavitian * Vadit sensibilizat de ce se intampla acolo, Harry, care nu mai concertase de mai mult de un an si jumatate in Constanta, a acceptat fara rezerve, desi cu greu si-a gasit o zi printre turneele pe care le are programate in tara si strainatate * Concertul va avea loc astazi, incepand cu orele 19.00, la restaurantul Bulevard din Constanta

Drama sinistratilor din localitatea Saraiu a facut sa se vada solidaritatea oamenilor, dupa ce au venit puhoaiele si au daramat totul in calea lor. Aici, cel putin zeci de case au fost culcate la pamant si duse de ape, sute de animale au fost ucise, mare parte a culturilor au fost compromise definitiv, iar oamenii au ramas fara acoperis deasupra capului. Apa a patruns adanc sub fundatiile caselor si, in cateva ore, constructii zdravene s-au inclinat sub forta naturii.Oamenii, indurerati de ce li se intampla semenilor lor, s-au dus acolo cu bani, materiale de constructii, haine si mancare. Anghelina Lazar si Stanca Mitu sunt doua dintre persoanele cele mai grav afectate de furia apelor. Batrane, neputincioase si in voia sortii, isi regreta anii din viata care le-au mai ramas. Cotidianul ZIUA de Constanta a declansat, sub genericul "O lacrima mai putin", o actiune umanitara si apolitica, in vederea oferirii sprijinului necesar celor doua familii, dar si altor persoane deznadajduite. In acest sens, alaturi de Comunitatea Locala a Oamenilor de Afaceri, pentru strangerea fondurilor necesare a facut primul pas, organizand un concert de jazz. A fost contactat celebrul interpret, pianistul Harry Tavitian. Vadit sensibilizat de ce se intampla acolo, Harry, care nu mai concertase de mai mult de un an si jumatate in Constanta, a acceptat fara rezerve, desi cu greu si-a gasit o zi printre turneele pe care le are programate in tara si strainatate. Demersul nostru a gasit intelegere si din partea unor primari din judet, unii care se confruntasera cu viiturile, altii pur si simplu care au vrut sa actioneze din omenie. Dar nu numai ei s-au dovedit solidari cu durerea oamenilor din Saraiu. Multi dintre cei care au puterea sa ajute ne-au contactat direct, doar la citirea stirii despre demersul nostru, mai ales atunci cand au aflat ca intre noi si beneficiari nu vor exista intermediari, si ca vrem cu adevarat "O lacrima mai putin". Concertul va avea loc astazi la restaurantul Bulevard, din Constanta, incepand cu orele 19.00.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal monstru la Costinești! Începe procesul turiștilor care s-au luat la harță cu polițiștii, în august 2023! (FOTO+VIDEO)

02 May 2024 830

Constanța Bărbat, luat pe sus de jandarmi la Festivalul Sunwaves din Mamaia (FOTO+VIDEO)

02 May 2024 1253

Voluntarii Asociației „Suflete deschise” au ajuns cu daruri la supravieţuitorii din mina de la Altîn Tepe, dar și la micii pacienți din Casa Speranța și spitalele din Constanța (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 616

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Motivul pentru care va petrece șase luni după gratii

25 Apr 2024 640

Știri Constanța „Un patruped maltratat...așa a fost sesizarea“. Proprietarul, reținut (FOTO)

25 Apr 2024 713

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 18 aprilie 2024?

18 Apr 2024 831

UPDATE. Accident rutier, la intrarea în Neptun, județul Constanța. Pompierii intervin (Galerie FOTO)

11 Apr 2024 1338

Economistul Ilie Șerbănescu s-a stins din viață. Fostul ministru avea 81 de ani

08 Apr 2024 795

Un scuar median a fost amenajat la trecerea de pietoni situată pe strada Soveja, la intersecția cu strada Semănătorului din Constanța (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 533

Achiziții Constanța Sumă de peste 500.000 de lei pusă la bătaie de Nuclearelectrica Serv SRL. Ce vrea să cumpere (DOCUMENT)

03 Apr 2024 868

Un elev din Bucureşti a fost înjunghiat de un alt tânăr, în urma unui confict

03 Apr 2024 531

Calendar ortodox 30 martie 2024. Ce mare sfânt este pomenit sâmbătă

30 Mar 2024 825

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1647

Imagini cu impact emoțional UPDATE. Câine rănit în urma impactului cu o mașină condusă de un ucrainean, în Constanța. Cei care au dus cățelul la veterinar cer despăgubiri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1720

Peste 12.000 de participanți în cea de-a doua zi a festivalului Massif

16 Mar 2024 601