Actualitate

Congres PSD. Viorica Dăncilă, candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Vot unanim. Declarații ale premierului

Social-democrații s-au reunit astăzi, la Parlament, la Congresul care va marca lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României. 
 
Două ore a durat Congresul PSD început la ora 11.00. Delegații vor vota prin ridicare de mână.

În urma Congresului, Viorica Dăncilă a fost desemnată de către Congresul PSD drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Votul a fost unanim, prin ridicare de mână, informează presa centrală.
 
Discursul președintelui PSD, Viorica Dăncilă, după Congresul social-democraților:

„Îmi iau energia de aici, dintre oameni. Este un Congres despre România și despre noi, PSD, despre cum ne scriem mai departe istoria și despre viitorul nostru. Avem o competiție electorală în care unitatea va fi cheia succesului.

Sunt un om dintre oameni, născut într-un oraș mic, într-o familie simplă de oameni muncitori. Sunt soție, mamă, am o familie frumoasă pe care o iubvesc enorm și care mi-a stat mereu alături. Cred enorm în oameni , în poporul român care merită și poate întotdeauna mai bine. Sunt și voi rămâne mereu alături de oameni, asta cred că este menirea omului politic.

Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii. Eu nu  mă lupt împotriva nimămui, ci țin cu oamenii. Sunt 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de laa baza partidului, am lipit afișe, am făcut campanie din ușă în ușă.

Sunt un om plecat de jos, am pornit în viață cu aceleași premise cu care pleacă majoritatea tinerilor. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut.

Această țară nu poate fii conduusă de la Cotroceni sau de la Guvern. România trebuie condusă alături de oameni și nu o dată la cinci ani ci în fiecare zi de muncă pentru că președintele este dator să muncească pentru țară, să înceapăp o transmofrare profundă de la rădăcini. Vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Domnia legii și garantarea securității sunt priorități. Am promis pedepse drastice pentru violatori, criminali și pedofili și asta voi face. Am promis o reformă a MAI care se va încheeia atunci când nimănui nu-i va mai fi teamă pentru el și ai lui. Mă voi lupta pentru o Românie sigură în care cei vulnerabili să nu devină victime din cauza vullnerabilităților sistemului.

Reformele în sănătate și învățământ trebuie  susținute. Avem  nevoie de un act educațional modern care să dea României noi generații de profesioniști. Reforma în sănătate a început cu dotrarea spitalellor cu aparatură performantă și creșterea salariilor medicilor ca să rămână în țară.”, a spus liderul PSD.

„Am arătat dragi colegi, că putem coordona proiecte europene de interes pentru România și am făcut-o bine. Președenția României la Consiliul Uniunii Europene a fost un proiect de succes în care România și-a dovedit puternicul atașament față de valorile europene și a lucrat pentru consolidarea marelui proiect european.
 
Modul în care am reușit să gestionăm toate provocările apărute și să conducem lucrările Consiliului Uniunii Europene a dovedit că România poate exercita credibil cele mai importante atribuții în cadrul Uniunii Europene.
Țara noastră a reușit să contribuie la avansarea Agendei Europene și la crearea de oportunități pentru români și asta vom continua să facem și când vom prelua Președenția României pentru că asta este esența noastră. Ne punem țara și semenii pe primul loc.

Avem de dus această luptă în fața unor adversari politici, din ce în ce mai hotărâți să ne vadă îngenucheați, slăbiți, dezorganizați și fragmentați. Știm deja că vor scoate toate armele și ne vor ataca. Suntem conștienți, dar suntem și pregătiți, însă nu putem fi atât de ușor înfrânți așa de ușor cum cred în toată aroganța lor. Pentru că noi avem ceva ce ei nu și-au putut însuși niciodată, apropierea de români. Noi nu am fost niciodată cei care au tăiat pensiile și salariile, nu am blocat măsuri menite să aducă mai bine în viața de zi cu zi a fiecaruia, noi nu am fost cei ce dezbină și seamănă ură, noi nu am fost absenți, noi nu am disprețuit. Noi nu am avut niciodată viziunea celor două Românii: a noastră și a lor.”, a adăugat Dăncilă în fața delegaților PSD.
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un semi-congres pentru un semi-candidat Social-democraţii o lansează pe Dăncilă în cursa pentru prezidenţiale!

24 Aug 2019 1218

Conducerea PSD decide cine va fi candidatul partidului la prezidenţiale

23 Jul 2019 595

Declaraţii oficiale. Când au loc alegerile în PSD Constanţa?!

20 Jul 2019 1792

CEx a votat în unanimitate. Noul trezorier al PSD este senatorul Ştefan Mihu

03 Jul 2019 1287

Ce a declarat Felix Stroe, candidat pentru funcţia de secretar general PSD, în cadrul congresului

29 Jun 2019 1190

Codrin Ștefănescu a stârnit ropote de aplauze la Congresul PSD - "Liviu Dragnea este deținut politic"

29 Jun 2019 791

Șerban Nicolae a recitat versuri la Congresul PSD. "Ce îți dorim ție, dulce Românie?"

29 Jun 2019 582

UPDATE Congres extraordinar la PSD; social-democraţii îşi aleg preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general

29 Jun 2019 905

Ce decizii s-au luat în CEx-ul PSD dinaintea Congresului. Cine sunt social-democraţii care s-au retras din competiţia internă?

29 Jun 2019 872

Ședință CExN PSD Premierul Dăncilă, despre candidatul PSD la prezidențiale

28 Jun 2019 670

Felix Stroe s-ar putea reîntoarce în echipa guvernamentală Social-democraţii au pus ţara la cale la Neptun

24 Jun 2019 1604

Conducerea PSD pregăteşte Congresul de pe 29 iunie, de la Neptun

22 Jun 2019 952

Oamenii lui Liviu Dragnea, schimbați din funcții de Viorica Dăncilă și alți membri PSD

27 May 2019 2128

Daniel Florea Viorica Dăncilă va conduce interimar PSD, ca președinte executiv

27 May 2019 721

Revista presei locale

07 Sep 2018 751