Consiliul Județean Constanța Întâlnire de lucru pe tema gratuității la transportul elevilor

  • Astăzi, 4 octombrie,  la inițiativa CJC a avut loc la Sala Remus Opreanu a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat,pe lângă reprezentanți ai CJ, reprezentați ai ISJ, precum și operatori de transport care deservesc traseele din cadrul programului judetean de transport. Tema întâlnirii a fost asigurarea gratuității elevilor la transport

Potrivit Consiliului Județean Constanța, în cursul zilei de astăzi, 4 octombrie,  la inițiativa CJC a avut loc la Sala Remus Opreanu a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat,pe lângă reprezentanți ai CJ, reprezentați ai ISJ, precum și operatori de transport care deservesc traseele din cadrul programului judetean de transport. Tema întâlnirii a fost asigurarea gratuității elevilor la transport. 

Astfel, au fost stabilite proceduri care să asigure, pe de o parte, eliberarea abonamentelor în mod gratuit către elevi, cât și a decontării contravalorii acestora de către ISJ. 

„Facem precizarea că în tot acest mecanism, CJ are rolul de a pune la dispoziția ISJ bazele de date, respectiv datele de contact ale operatorilor de transport, traseele deservite de către aceștia și prețurile abonamentelor”, declară CJC în comunicat.


 De asemenea, în conformitate cu prevederile contractuale, intervin și sancționează operatorii de transport în cazul in care acestia nu asigură elevilor dreptul la gratuitate în transportul județean, mai adaugă sursa citată.

 „Conform prevederilor legale, mecanismul de asigurare a gratuității la transport a elevilor se desfășoară astfel : elevii majori sau părinții elevilor solicită unităților de învățământ dreptul la transport și își aleg operatorul de transport și traseul pe care va călători elevul (lista cu operatorii de transport si traseele sunt puse la dispoziția ISJ de către CJ). Școlile transmit operatorilor de transport lista cu elevii care vor face naveta cu aceștia. Operatorii de transport emit in mod gratuit abonamentele, iar in luna următoare facturează contravaloarea acestora către ISJ”, subliniază sursa.

 
În ședința de astăzi au fost discutate detaliile tehnice, cum ar fi forma abonamentului (cartonaș inscripționat sau carnet cu file), documentele care însoțesc factura, datele limita de depunere a documentelor. 

De asemenea, s-a stabilit crearea unui grup de lucru care să soluționeze în mod operativ eventualele sincope în desfășurarea procesului de emitere a abonamentelor către elevi, încheie sursa.

Ctește și
Transportul elevilor navetiști nu este, în continuare, gratuit. Consiliul Județean Constanța spune că elevii pot deconta contravaloarea abonamentului la școala unde învață!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 435

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 464

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 496

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 564

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 723

Licitații publice CJC cumpără dotări în cadrul proiectului „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

24 Apr 2024 309

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 664

CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)

24 Apr 2024 627

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 674

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 858

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 540

Cumpărări directe Tectonic Green Energy SRL face mentenanță preventivă la centralele termice ale Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 316

Consiliul Județean Constanța va semna contractul pentru dotarea cu microbuze electrice a școlilor din județ

22 Apr 2024 807

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 1298

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2471