Constanța Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare alături de Arhiepiscopia Tomisului, la slujba de Bobotează

 
  • La data de 6 Ianuarie, poporul român sărbătorește Boboteaza, care este sărbătoarea creștină a Botezului Domnului, un moment important în calendarul religios, marcând evenimentul în care Iisus Hristos a fost botezat în apa Iordanului.
     
La data de 6 Ianuarie, poporul român sărbătorește Boboteaza, care este sărbătoarea creștină a Botezului Domnului, un moment important în calendarul religios, marcând evenimentul în care Iisus Hristos a fost botezat în apa Iordanului, transmite un comunicat din partea ARSVOM.
 
În tradiția românească, această sărbătoare este însoțită de numeroase obiceiuri și superstiții, iar participarea activă la aceste tradiții se consideră adesea o modalitate de a asigura noroc, sănătate și iubire pe tot parcursul noului an.
 
În mod tradițional, la Bobotează, se desfășoară obiceiul aruncării unei cruci în apa înghețată. În majoritatea satelor și în mediul urban, credincioșii, însoțiți de preot, participă la o procesiune către o apă curgătoare pentru ceremonia "sfințirii apelor". În timpul acestei ceremonii, preotul aruncă o cruce în apa înghețată, iar cei mai curajoși se scufundă pentru a o recupera. Cel care reușește să scoată crucea din apă este recompensat cu colaci, fructe și bani.
 
Acest obicei este tradiție și la Constanța, unde Arhiepiscopia Tomisului organizează anual festivitatea de Sfințire a apelor și aruncarea celor trei cruci.
 
Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare sprijină gratuit această acțiune și participă activ cu navele SAR ARTEMIS și SAR PHOENIX, precum și cu Grupul de Scafandri din dotarea ARSVOM, în vederea asigurării siguranței și securității participanților la aruncarea celor trei cruci în largul Mării Negre.
 
„Dumnezeu să binecuvânteze marinarii salvatori la datorie!”, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Intervenție de urgență a ARSVOM în rada exterioară a Portului Constanța! Un marinar turc, transportat la spital (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal de amploare în cartierul Henri Coandă din Constanța! Mai multe persoane, implicate (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 423

UPDATE Accident rutier în Duminica Floriilor la Cernavodă! Două persoane, rănite

28 Apr 2024 268

Societatea Iutacan SRL, înființată la Constanța. Cu ce se ocupă

28 Apr 2024 140

Apus de soare spectaculos la Constanța! Imagini de senzație surprinse în Duminica Floriilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 253

Afaceri Constanța Decizie importantă luată de Consiliul de Administrație al SC Dorna Estival SA

28 Apr 2024 177

Un nou restaurant a fost înființat recent în municipiul Constanța

28 Apr 2024 257

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 204

Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța își depune luni candidatura

28 Apr 2024 295

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 289

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 243

Afaceri Constanța Decizii importante luate de unicul asociat al societății Rinaldo Impex SRL

28 Apr 2024 268

Dosarul Retrocedărilor! Judecătorii explică de ce Giurgiucanu a pierdut procesul cu Municipiul Constanța pentru terenul din zona Cazino, Mamaia (MOTIVARE)

28 Apr 2024 264

SC Maestru Jan Răzvan SRL, firmă nou înființată la Constanța

28 Apr 2024 259

Firme Constanta Acţionarii Dobrogea Grup SA, convocați în adunare generală ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2024

28 Apr 2024 267

#DobrogeaDigitală Considerațiuni generale asupra stării Dobrogei din 1879 - „Este foarte de temut ca o mare parte să se decidă a părăsi acestă țară“

28 Apr 2024 390