LIVE TEXT Constanța Conferință de presă cu prilejul semnării contractului pentru Departamentul „Mama și Copilulׅ“ (GALERIE FOTO+VIDEO)


O conferință de presă cu prilejul semnării contractului de servicii de proiectare (faza PT), asistență tehnică și execuție aferente proiectului „Construire Corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța”, a fost organizată astăzi, 23 noiembrie 2023, de Consiliul Județean Constanța, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța.  

„În cadrul acestei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, va prezenta informații de importanță majoră cu privire la evoluția acestui proiect, inclusiv detalii relevante despre termenele implicate și informații despre constructor“, se menționează într-un comunicat al CJC.


La conferința de presă au participat Mihai Lupu - președinte CJC, Petre Enciu - vicepreședinte CJC, Elena Georgescu - director general Direcția Generala de Proiecte din CJC, și Cătălin Vișan - administrator Asocierea Concelex SRL - Concelex Engineering SRL - Palex Construcții Instalații SRL - Concrete & Design Solutions SRL.

UPDATE: ora 11.00

„Preocuparea noastră maximă este elementul de sănătate. Proiectul este valoros, pe pediatrie va fi ca un spital regional. Eram singurul județ din țară care nu aveam un spital dedicat efectiv pediatriei. Mulțumesc ministrului Rafila pentru sprijin, dar și guvernanților.  Suntem cel mai avansat județ, am parcurs etape foarte importante, a fost și o contestație. Putem organiza licitații transparente și corecte. Licitația a fost una de mare anvergură, peste 27 de companii au cumpărat caietul de sarcini. A fost o muncă titanică, iar astăzi culegem rodul“ - a declarat președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.

 

„Încă din 2021 CJC a făcut demersuri pentru susținerea proiectului, iar în decembrie 2022 am plecat cu el la finanțare. Contractul este benefic pentru noi ca instituție și pentru toți locuitorii județului Constanța“ - a precizat Elena Georgescu director general Direcția Generala de Proiecte din CJC.

„E un moment emoționant pentru mine să mă număr printre semnatarii acestui contract, pentru un obiectiv istoric, extrem de important pentru sănătatea din Constanța. Am găsit proiectantul de la patra încercare. De astăzi punem umărul la treabă, încheiem etapele birocratice“ - a precizat Petre Enciu, vicepreședinte CJC.

„Un moment semnificativ pentru noi. A fost o procedură transparentă, în care am avut adversare cele mai importante firme din România, dar și firme de construcții din străinătate. Proiectul are o valoare de peste 400 milioane lei și o suprafață desfășurată de 35.000 de metri pătrați. Va deveni un centru medical de referință în regiune. Ne afirmăm ca partener de încredere în construirea infrastructurii medicale“ - a declarat Cătălin Vișan, administrator Asocierea Concelex SRL - Concelex Engineering SRL - Palex Construcții Instalații SRL - Concrete & Design Solutions SRL. 

 Contractul a fost semnat. 




Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:
Contract atribuit pentru 402 milioane de lei
Cine sunt greii din spatele asocierii de firme care va construi Departamentul "Mama și Copilul" de la Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

OMD Municipiul Tulcea a lansat noul brand turistic al orașului - Tu și Tulcea! (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 552

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 322

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 663

LIVE VIDEO-TEXT Conferință AUR Constanța în care sunt dezbătute probleme de interes național și local (FOTO)

25 Apr 2024 654

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 534

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 737

„Salvați Copiii” Conferință la Constanța Evaluarea situației copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 342

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1163

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 668

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 619

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 672

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 614

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 786

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1294

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 551