Constanța, după codul roșu Vergil Chițac „Îi asigur pe constănțeni că toate sesizările lor au ajuns la noi și le vom soluționa!”
 
  • Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi sub coordonarea primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, potrivit Primăriei. Reprezentanții Primăriei Constanța, ai ISU Dobrogea, RAJA, ENEL, Luxten, Confort Urban, Polaris au stabilit împreună care sunt cele mai bune și rapide măsuri ce trebuie luate pentru a restabili cât mai repede situația la Constanța,.
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța:

„O furtună de o asemenea violență nu cred că a fost vreodată în Constanța. Am făcut un tur prin oraș, am evaluat daunele și aș vrea să mulțumesc tuturor celor care intervenit în condiții foarte vitrege. Facem orice pentru a restabili viața normală. Au căzut copaci sănătoși, dar și copaci care, în aparență, par sănătoși, dar sunt putrezi la interior. Vreau să înțeleagă toată lumea, în momentul în care tăiem copaci, nu o facem de plăcere, ci ca să evităm astfel de accidente”, transmite primarul Chițac.

 

„Copacii de pe spațiul verde vor fi degajați în zilele următoare. Prioritare sunt degajarea străzilor și restabilirea electricității, dar vreau să îi asigur pe constănțeni că toate sesizările lor au ajuns la noi și le vom soluționa.”, mai adaugă edilul.

Echipele Primăriei Constanța, ale societăților de întreținere a spațiilor verzi și ale ISU Dobrogea intervin  până la rezolvarea tuturor sesizărilor.
 
În urma fenemenelor meteorologice extreme de noaptea trecută, în municipiul Constanța au căzut 92 de copaci, dintre care 12 peste autoturisme, foarte multe crengi au fost rupte de vântul puternic, mai multe panouri informative au fost luate de vânt, zeci de acoperișuri s-au desprins și au căzut.
 
De asemenea, mai multe zone din oraș au fost inundate. Cantitățile de precipitații au depășit în unele zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare de la nivelul municipiului Constanța. Cele mai multe sesizări au venit din zonele Piața Chiliei, Soveja – Delfinariu, Faleză Nord – Pescărie, intersecția bd. Alexandru Lăpușneanu cu str. Sucevei, dar și de pe str. Baba Novac, bd. Ferdinand, bd. I.C. Brătianu.
 
În ceea ce privește furnizarea energiei electrice, au fost înregistrate deranjamente multiple, care sunt în curs de remediere, precum și mai mulți stâlpi înclinați ce vor fi remediați în funcție de urgență. Iluminatul stradal nu a funcționat în mai multe cartiere ale orașului.
 
Noaptea trecută, au fost retrase autobuzele electrice in intervalul orar 24:00-04:00 și au fost inlocuite cu autobuze ISUZU. Spre dimineață, autobuzele electrice au fost scoase, din nou, pe traseu.

 
Orice problemă poate fi soluționată la următoarele numere de telefon:
 
  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  • Dispecerat Biroul Protecție Civilă– 073755227
 
Citește și
Bilanțul pompierilor în timpul codului de vreme rea! 215 copaci prăbușiți și 11 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Lumina, județul Constanța, contract cu o firmă din Galați. Iată ce achiziționează

03 Mar 2024 270

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii topografice

02 Mar 2024 460

Cumpărări directe Constanța La Târgușor, reabilitare energetică pentru clădiri publice. Cine elaborează studiile și documentațiile (DOCUMENT)

02 Mar 2024 480

Parc nou în Constanța, în memoria celor dragi trecuți în neființă (Galerie FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 3945

Școlile din comuna Topraisar, județul Constanța, dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

02 Mar 2024 412

Licitații Constanța Primăria Cernavodă cumpără mobilier școlar

02 Mar 2024 376

Anulare act administrativ Dispută juridică între Consal Trade SRL și Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța

01 Mar 2024 524

Fotoreportaj Imagini cu drona surprinse deasupra Parcului Tăbăcărie din Constanța. Cum arată în plin proces de reabilitare (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 696

OIL Terminal SA Constanța va moderniza un rezervor și instalația de încărcare păcură în cisterne

01 Mar 2024 370

Vizita la Primăria Constanța a delegației TIKA. Ce s-a discutat

01 Mar 2024 375

Primăria municipiului Constanța, document de urbanism ce vizează cartierul Inel II

01 Mar 2024 549

Mărțișoare, flori și suprize dulci pentru senioarele de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța (FOTO)

01 Mar 2024 346

Primăria Constanța Opririle și staționările neregulamentare sancționate de polițiștii locali (GALERIE FOTO)

01 Mar 2024 521

Primăria Constanța Se lucrează la montarea băncilor și coșurilor de gunoi pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu, 1 Decembrie 1918, 1 Mai și șoseaua Mangaliei

01 Mar 2024 389

Județul Constanța Primăria Saligny, contract cu o firmă din Capitală. Vizată este reabilitarea energetică a căminului din Făclia

01 Mar 2024 332