Constanța Polițiștii locali vor ridica aproape 30 de vehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public (galerie foto)

  • Anul trecut, au fost somați 359 de proprietari și doar 281 dintre aceștia au eliberat domeniul public.
 
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate.
 
Astfel, în perioada următoare, polițiștii locali vor ridica 28 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.
 

Eliberarea domeniului public de 21 vehicule abandonate și șapte autovehicule fără stăpân care afectează imaginea orașului este finalul unei acţiuni de durată a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

 
Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după zece zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.
 
Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.
 
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. În cursul anului trecut au fost somați 359 de proprietari și doar 281 dintre aceștia s-au conformat solicitărilor și au eliberat domeniul public. Celelalte au fost ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate.
 

Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele au trebuit să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv lipsă elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungantă a vehicului. Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205 sau 0799.606142 (WhatsApp), se mai precizează în comunicat.


Sursa foto: Primăria Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Peste 20 de mașini abandonate, ridicate de polițiștii locali

16 Mar 2021 881

Constanța Peste 30 de mașini abandonate vor fi ridicate de polițiștii locali

05 Mar 2021 854

Constanța Mașinile abandonate pe domeniul public, verificate de polițiști

03 Dec 2020 917

Constanța Polițiștii locali vor ridica 34 de mașini abandonate

26 Nov 2020 688

Mașinile abandonate din Constanța, focare de infecție. Polițiștii acționează zilnic pentru ridicarea acestora

11 Sep 2020 963

Se vând vehiculele fără stăpân sau abandonate trecute în proprietatea municipiului Constanța

05 Jun 2020 2019

Licitație la Primăria Constanța! Un lot de 223 de mașini abandonate, scoase la vânzare

04 Jun 2020 1726

Constanța. Se amână procedura de valorificare a vehiculelor abandonate sau fără stăpân

24 Mar 2020 964

Autovehicule fără stăpân identificate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa

23 Dec 2019 1291

Poliţia Locală Constanţa continuă campania pentru identificarea şi ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân

18 Sep 2019 1044

Mașini abandonate pe domeniul public din Constanța, ridicate în ultimele zile. Cum și le pot recupera proprietarii (document)

19 Apr 2019 896

Zeci de autovehicule identificate ca fiind abandonate sau fără stăpân în municipiul Constanța

06 Aug 2018 1108

Poliţiştii locali continuă campanie desfășurată pentru ridicarea autovehiculelor abandonate din Constanța

30 Mar 2018 1073

Mașinile abandonate din municipiul Constanța sunt ridicate. Câte mașini sunt vizate (galerie foto+video+document)

13 Mar 2018 2284

Maşinile abandonate în municipiul Constanţa vor fi ridicate, inventariate şi depozitate. În ce zone vor acţiona echipele de intervenţie (documente)

06 Mar 2018 1432