Container cu deșeuri, în Portul Constanța, ambalate frumos. A fost „o greșeală”

  • Un nou container cu deșeuri a fost descoperit în Portul Constanța
  • Societatea care a trimis transportul a spus că este „o greșeală”

A trecut ceva timp de la marile containere cu deșeuri care erau descoperite în Portul Constanța. De altfel, în ultima perioadă, nu au mai fost identificate astfel de transporturi de gunoaie prin portul de la Marea Neagră.

Însă, un container-surpriză a fost identificat de gătre Garda de Mediu Constanța. Un transport care trebuia să ajungă la Vrancea era plin cu deșeuri împachetate frumos, pe motiv că trebuia să ajungă la Vrancea la un magazin care vindea haine second-hand. Când au fost verificate pachetele, se vedea clar că sunt deșeuri. Firma din Pakistan care a trimis pachetele în container a spus că a fost „o greșeală”. Descoperirea a fost făcută pe 5 noiembrie, conform reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța.La solicitarea Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat verificări împreună cu inspectori vamali și reprezentanți ai Politiei de Frontieră, privind legalitatea unui import de deșeuri textile din Pakistan.

Conform documentelor vamale, deseurile textile aveau ca destinație o societate din județul Vrancea, în vederea valorificării.

În realitate, firma din Vrancea nu deținea instalație de valorificare, fapt pentru care a fost înaintată sesizare penala către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru încălcarea prevederilor legale privind transferul deșeurilor.

Garda Naționala de Mediu nu a permis accesul deșeurilor pe teritoriul României si a dispus returnarea containerului cu deșeuri textile în țara de origine.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online Steluța Popescu, comisarul-șef de nota 10

09 Jan 2021 1871

Primării din județul Constanța amendate de Garda de Mediu. Ce nereguli au fost găsite

09 Dec 2020 1370

Fenomenul “red-tide”, apărut în apa Mării Negre, în portul turistic Tomis

18 Nov 2020 1358

Interviu cu Steluța Popescu, comisar șef la Garda de Mediu Constanța. Schimbarea la față a instituției

27 Aug 2020 3162

Este oficial Steluța Popescu este noul comisar șef de la Garda de Mediu Constanța. Iată ce a declarat

28 Jul 2020 1623

Constănțeanul supărat Malurile lacului Siutghiol devin proprietăți private iar salvarea lui începe să devină o utopie (galerie foto)

09 Jul 2020 2774

Ce spune Primăria Constanța despre groapa de deșeuri inerte din Portul Constanța, subiect ajuns în atenția Ministerului Mediului!

06 Jun 2020 885

Sesizări la Primărie, Garda de Mediu și ABADL USR Constanța trage un semnal de alarmă - “Aria Protejată Lacul Siutghiol, victimă a nepăsării, neregulilor și abuzurilor”!

06 Jun 2020 3938

În buza Constanței Groapă de gunoi, ascunsă printre construcțiile de pe malul Lacului Siutghiol. Garda de Mediu, sesizată (galerie foto)

04 Jun 2020 3108

Constănțeanul supărat După sesizări la Poliție și la Garda de Mediu s-a făcut curățenie la groapa de gunoi din capătul străzii Vârful cu Dor

01 Jun 2020 1465

Constanța, poarta de intrare a deșeurilor în România. Cum vrea să lupte ministrul Mediului cu importatorii de gunoaie (galerie foto)

13 Mar 2020 2672

Constănțeanul supărat Operațiunea „tăierea copacilor“ de pe malul lacului Siutghiol se dovedește a fi, de fapt, o reamenajare a zonei. Parteneriat între Primărie și afaceriștii din Mamaia (galerie foto)

28 Nov 2019 5809

Salvatorii ISU „Dobrogea” Constanța au făcut curățenie în pădurile din județ (galerie foto)

21 Sep 2019 999

Focul de pe strada Interioară a afectat cinci hale! Garda de Mediu Constanţa, la locul incidentului. Cum a pornit totul (galerie foto)

22 Aug 2019 2482

Locuitorii unui bloc stau cu haznaua plină. Primăria Rasova ar trebui să vidanjeze şi să igienizeze zona

07 Aug 2019 2827