Control al Curţii de Conturi la Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa. Debite la locuinţele de serviciu şi stabilirea eronată a salariilor (document)


Camera de Conturi Constanţa a verificat în perioada 14.10.2019-22.11.2019 execuţia bugetară a Direcţiei de Pază Judeţeană Constanţa. Lucrătorii Camerei de Conturi au identificat mai multe nereguli în ceea ce priveşte salarizarea unor angajaţi (vezi raport acţiune audit în secţiunea „Documente”).


Urmare a verificărilor, a rezultat că în anul 2018 stabilirea salariilor angajaţilor s-a realizat prin raportarea eronată la gradaţia 5, pentru toate funcţiile de execuţie, în condiţiile în care sunt salariaţi care au în prezent gradaţia 3 şi nu este posibil ca aceştia să ajungă până în anul 2022 la gradaţia 5, ţinând cont de tranşele de vechime pentru care se acordă fiecare gradaţie, conform legii, pentru un număr de 14 salariaţi. Totodată, lucrătorii Curţii de Conturi au mai constat plata nelegală a sumei de 500 lei, reprezentând ore de pregătire profesională pentru angajaţii instituţiei.


Măsurile luate operativ de conducerea entităţii auditate pentru înlăturarea deficienţelor constatate


Au fost luate unele măsuri pentru evidenţierea corespunzătoare a clienţilor incerţi şi a ajustărilor pentru deprecierea creanţelor.


- Pentru locuinţele de serviciu închiriate, entitatea a stabilit şi comunicat debitele din penalităţi de întârziere în valoare de 5.854 lei, încasând operativ suma de 1.504 lei.
- În timpul misiunii de audit, entitatea auditată a întreprins unele măsuri în sensul stabilirii modului de calcul corect în ceea ce priveşte încadrarea salariaţilor pe funcţii, ţinând cont de vechimea şi specialitatea în muncă, conform statului de funcţii aprobat la nivelul ordonatorului principal de credite, UATJ Constanţa. De asemenea, s-a procedat la întocmirea dosarelor de personal, în mod cronologic, ţinând cont de toate modificările survenite în încadrarea şi exercitarea atribuţiilor.
- Au fost înregistrate în contabilitate bunurile primite cu titlu gratuit, în anul 2018, de la furnizorul de servicii de telefonie mobilă.


Măsurile dispuse şi recomandările formulate de Camera de Conturi


Pentru abaterile identificate, s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind încasarea veniturilor, efectuarea cheltuielilor, organizarea evidenţei contabile şi a sistemelor de control intern.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat la Mircea Vodă! (DOCUMENT)

17 Mar 2024 1627

Ce nereguli au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 761

UAT Adamclisi, auditată de Curtea de Conturi. Neîncasarea unei amenzi aplicate de Direcția Silvică din Constanța, pe lista deficiențelor (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1287

Județul Constanța Audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale UATC Ghindărești. Raportul Camerei de Conturi (DOCUMENT)

10 Mar 2024 974

Camera de Conturi Constanța Audit efectuat asupra situațiilor financiare raportate de comuna Pantelimon pentru anul 2022. Concluzii (DOCUMENT)

09 Mar 2024 635

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 680

Raportarea eronată a cheltuielilor și neevidenţierea creanțelor Primăria Negru Vodă, verificată de Curtea de Conturi Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 683

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 810

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat la Siliștea! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 641

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat în comuna Saraiu? (DOCUMENT)

07 Mar 2024 678

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 799

Camera de Conturi Constanța, audit de conformitate la CS Axiopolis Cernavodă. Ce au constatat auditorii publici externi (DOCUMENT)

07 Mar 2024 842

Printre deficiențele constatate, modul de urmărire și încasare a creanțelor fiscale Curtea de Conturi Constanța, control efectuat la Primăria Cherchezu (DOCUMENT)

07 Mar 2024 637

Audit financiar la Primăria Dobromir, județul Constanța Camera de Conturi a constatat o inventariere defectuoasă a mijloacelor de transport auto din cadrul primăriei (DOCUMENT)

07 Mar 2024 597

Deficiențe cu influențe semnificative asupra situațiilor financiare găsite de angajații Camerei de Conturi Constanța la primăria 23 August (DOCUMENT)

06 Mar 2024 723