Control la primăria Ostrov efectuat de Camera de Conturi Constanța. Ce nereguli au fost sesizate (DOCUMENT)



Camera de Conturi Constanța a făcut public raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale Unității Administrativ Teritoriale Comuna Ostrov întocmite la data de 31.12.2022.
 
Situațiile financiare consolidate ale UATC Ostrov supuse auditului, au inclus pe lângă informațiile financiare individuale ale ordonatorului principal de credite și informațiile financiare ale Liceului Regele Carol I Ostrov, ordonator terțiar de credite aflat în subordinea sa.
 
Situațiile financiare consolidate ale UATC Ostrov pentru exercițiul financiar încheiat la data de 31.12.2022 cuprind: bilanțul; contul de rezultat patrimonial; situația fluxurilor de trezorerie; situația modificărilor în structura activelor nete/capitalurilor proprii; conturile de execuție bugetară, și anexele care fac parte integrantă din situațiile financiare, inclusiv Raportul privind situațiile financiare care conține un rezumat al principalelor politici contabile și note explicative.
 
„În opinia noastră, cu excepția efectelor aspectelor descrise în secțiunea Baza pentru opinia cu rezerve din Raportul de audit, situațiile financiare ale entității prezintă, sub toate aspectele semnificative, o imagine reală și fidelă, în conformitate cu cadrul de raportare financiară aplicabil în România”, se arată în raportul Camerei de Conturi Constanța.
 
Ce au constatat angajații Camerei de Conturi
 
Ca urmare a auditului efectuat asupra situațiilor financiare raportate de către UATC Ostrov pentru anul 2022, au fost constatate deficiențe cu influențe semnificative, care depășesc pragul de semnificație stabilit în faza de planificare, asupra situațiilor financiare, dar care nu sunt generalizate, după cum urmează:
  • Nemajorarea valorii imobilizărilor corporale cu valoarea investițiilor (cheltuieli ulterioare) efectuate, acestea fiind în continuare evidențiate ca și investiții în curs (cont 231) deși au fost încheiate Procese Verbale de Recepție la Terminarea Lucrărilor
  • La nivelul UATC Ostrov, în anul 2022, nu s-a procedat la reevaluarea tuturor activelor fixe corporale de natura construcţiilor şi terenurilor aflate în patrimoniu cel puțin o dată la 3 ani
 
Raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale UATC Ostrov poate fi consultat în secțiunea „DOCUMENT”.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Erori cu influențe semnificative asupra situațiilor financiare Curtea de Conturi Constanța, control efectuat, anul trecut, la Primăria Gârliciu (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 362

Cumpărări directe Constanța General Security SRL Cluj furnizează stații de încărcare pentru mașini electrice în Ostrov! Contract de 44.000 de euro (DOCUMENT)

08 Apr 2024 532

Cumpărări directe Constanța Primăria Ostrov a contractat lucrări în domeniul instalațiilor electrice de aproape 190.000 lei (DOCUMENT)

14 Mar 2024 1423

Primăria Ostrov, județul Constanța, a cheltuit peste 100.000 de lei pentru elaborarea documentațiilor pentru proiectarea sistemului de alimentare cu apă (DOCUMENTE)

26 Feb 2024 737

Mural Serv SRL va asfalta străzile din Ostrov, cu 1,16 milioane de euro (DOCUMENT)

03 Feb 2024 776

Licitații Constanța Primăria Grădina, contract cu Dab IT Outsourcing SRL, pentru Centrul de monitorizare și Wi-Fi. Compania, numeroase contracte în Dobrogea (DOCUMENTE)

15 Jan 2024 1337

Licitații Constanța CNI, proiect pilot pentru o sală de sport școlară în Ostrov! Ce cifră de afaceri și câți angajați se cer de la ofertanți (DOCUMENTE)

09 Oct 2023 878

Licitații Constanța Primăria Ostrov, licitație deschisă pentru achiziționarea unui sistem informatic integrat. Finanțarea este asigurată prin PNRR (DOCUMENT)

04 Sep 2023 826

Averea și interesele lui Niculae Dragomir, primarul comunei Ostrov, județul Constanța (DOCUMENTE)

25 Aug 2023 1650

Licitații Tulcea Primăria Ostrov a încheiat un contract cu firma Kuhn Romania. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

27 Jun 2023 1157

O firmă înființată anul acesta a închiriat un teren de la Primăria Ostrov. Iată ce destinație are

31 Oct 2022 1704

Primaru de la Vinuri Ostrov își construiește pensiune turistică în județul Constanța

29 Oct 2022 2252

RCS&RDS SA a închiriat două terenuri de la Primăria Ostrov. La ce vor fi folosite

28 Oct 2022 2040

Județul Constanța ​Primăria Ostrov angajează. Ce post este vacant

02 Oct 2022 1287

Primăria Ostrov concesionează două terenuri. Unde sunt amplasate. Ce spune primarul despre ele

06 Sep 2022 1121