Actualitate

Costică Zelca a pierdut Năvodariul „Probabil că cei de la ABADL s-au speriat că au văzut DNA-ul prin curte și au vrut să fie mai catolici decât Papa“Cu licitația pentru plajele din Năvodari încheiate, unul dintre marii perdanți ai „loteriei ofertelor“, Costică Zelca, este nemulțumit de respingerea ofertelor sale. Acesta a formulat deja contestații la Administrația Bazinală Dobrogea - Litoral și așteaptă rezultatele, întrucât consideră că a fost respins pe nedrept.
 
„Este pentru prima oară când particip la licitație și vreau să vă spun că este o situație anormală, pentru că, în primă fază, noi ne-am calificat“, a declarat Costică Zelca. Mai exact, el a spus că instituția contractoare s-ar fi legat de o „chichiță“ pentru a-i respinge o ofertă care, inițial, a fost admisă.
 
Întrebat dacă este de părere că „vizita“ procurorilor DNA Constanța la sediul Administrației Bazinale Dobrogea - Litoral în dosarul ce îl viza pe fostul director, George Andrei Papari, ar avea vreo legătură cu respingerea ofertelor sale, afaceristul constănțean a negat posibilitatea: „Nu cred că are nicio legătură“, a spus acesta, „probabil că cei de la ABADL s-au speriat că au văzut DNA-ul prin curte și au vrut să fie mai catolici decât Papa, dar nu cred că a zis DNA-ul să câștige unul sau altul la licitație“. Omul de afaceri a participat la licitația organizată de ABADL cu firmele Stop SRL, I.I. Zelca Ani-Ionela, dar și în asociere cu Olt Com SRL.
 
Subsectoarele de plajă pentru care a participat la licitaţie sunt: subsector 8 - Stop SRL (ofertă respinsă), subsector 9 - asociere cu Olt Com SRL (ofertă descalificată) şi subsector 21 - Stop SRL (ofertă respinsă).
 
Asocierea a fost descalificată, a declarat Costică Zelca, după ce partenerul său nu ar fi depus situația financiară. În ce privește restul firmelor, Zelca spune că nu este normal să fie declarați admiși inițial, iar la stabilirea punctajului, să fie respinși. „Noi eram deja calificați în etapa următoare, însă, când să se analizeze punctajul, ne-au respins. (…) Este o chestie de care nu s-a ținut cont niciodată, este o chichiță a celor de la ABADL“, a conchis Zelca.
 
În plus, el a adăugat că au făcut deja contestație la ABADL și că așteaptă răspunsul, neexcluzând posibilitatea să se adreseze instanței de judecată. „Au fost mai mulți agenți economici în aceeași situație ca a mea“, a mai spus afaceristul.
 
Amintim că societatea Stop SRL a construit celebrul complex Mamaia Summerland, unde Consiliul Judeţean Constanţa a cumpărat apartamente ca să-i cazeze pe medicii specialişti aduşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.


 
Aşa cum arătam şi în ediţia din data de 17 iunie, cu sediul social pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 202A, Stop SRL a fost înfiinţată în 1993. Capitalul social subscris, de 596.000 de lei, integral vărsat, este compus din 5.960 de părţi sociale. Firma este controlată de Silvia Zelca, născută pe 1.01.1959, în comuna Cogealac, cu 10% din capitalul social, şi Costică Zelca, născut pe 20.12.1963, în Slobozia, Ialomiţa, cu 90% din capitalul social. Administratorul societăţii este Costică Zelca. Precizăm că Stop SRL desfăşoară „activităţi de comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate”. Numele lui Costică Zelca mai apare şi în Romfish Marina SRL şi Stop Invest Constructii SRL.
 
Costică Zelca a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alţi 18 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. Zelca este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.
 
Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Soare

28 Jun, 2016 23:08

poate verifica DNA si ANAF sui de unde are Zelca atatia bani sa construiasca atatea apartamente si sa investeasca in plaji si alte cele sa il ia asa de prin 1995 incoace sa verifice de la an la an ce afaceri a avut , ce profit a declarat si de unde provin banii investiti

Articole asemanatoare

Miza, peste un milion de euro Stop SRL, controlată de Costică Zelca, la judecată cu Municipiul Constanţa. S-a stabilit primul termen (document)

12 Jan 2019 1039

Societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelca, va amenaja o parcare. Undă verde de la Primăria Constanţa

08 Jan 2019 562

O nouă investiţie anunţată de Stop SRL. Magazin retail, înfiinţat în Mamaia Nord

13 Dec 2018 940

Proces pe bani grei. Peste un milion de euro Stop SRL, controlată de omul de afaceri Costică Zelca, la judecată cu Municipiul Constanţa (document)

17 Nov 2018 1355

Romfish Marina SRL și-a schimbat sediul social

21 Sep 2018 384

Societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelca, va amenaja o parcare. Unde va fi amplasată

08 Sep 2018 1621