Cum a sărbătorit comunitatea de tătari din Constanţa prima zi de Ramazan Bayram

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, joi, cu ocazia primei zile de Ramazan Bayram, o acţiune la care au  fost prezenţi peste 600 de reprezentanţi ai comunităţii, dar şi numeroşi invitaţi, precum ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, primarul Constanţei, Radu Mazăre, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, primarul localităţii Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.

Potrivit unui comunicat de presă, organizatorii evenimentului au pregătit o serie de surprize pentru participanţi, printre care s-a numărat şi o tombolă, în urma tragerii la sorţi fiind desemnaţi 20 de câştigători ai unei excursii în Delta Dunării, premiu oferit de UDTTMR.
Din cadrul evenimentului nu a lipsit programul artistic susţinut de ansamblurile Yildizlar al filialei UDTTMR Mihail Kogălniceanu şi Cansu, al filialei UDTTMR Techirghiol.

În aceeaşi seară, UDTTMR a organizat toplantî, petrecere tradiţională tătărească destinată tinerilor, la Club Bellagio din staţiunea Mamaia. Aici au fost prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi, care au primit numeroase premii în urma tragerilor la sorţi din cadrul tombolelor care au fost organizate.„Sunt foarte bucuros că anul acesta, la această mare sărbătoare a noastră care este Ramazan Bayramul, uniunea a reuşit să mobilizeze atât de mulţi membri ai comunităţii care, în spiritul unităţii, să petreacă împreună. În ambele locuri au participat membri ai comunităţii noastre de toate vârstele, din aproape toate filialele UDTTMR. Este un semn bun pentru comunitatea tătară din România, este dovada clară a faptului că suntem uniţi. Ne-am bucurat foarte mult să avem în mijlocul nostru şi oaspeţi de seamă, precum ambasadorul Marii Britanii, primarul Constanţei sau prefectul judeţului, primari din judeţ, toţi prieteni declaraţi şi confirmaţi ai comunităţii tătare”, a ţinut să menţioneze preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 806

UDTTMR Ziua Suveranității Naţionale și a Copilului, marcată și la Constanța (FOTO)

24 Apr 2024 382

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 493

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 997

Judecătoria Constanța, verdict în procesul unui deputat din Constanța (MINUTA)

16 Feb 2024 919

Deputat de Constanța, cu verdict în așteptare la Judecătorie

22 Jan 2024 694

Judecătoria Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul deschis de Autoritatea Națională pentru Cetățeni unui deputat din Constanța

02 Jan 2024 863

Deputat din Constanța, dat în judecată de Autoritatea Națională pentru Cetățenie! Instanța a rămas în pronunțare

05 Dec 2023 1360

#Dobrogea145 Amet Varol, deputat UDTTMR, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2023 1231

Știri Constanța azi UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei (GALERIE FOTO +VIDEO)

09 Sep 2023 1297

UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei din Constanța

08 Sep 2023 844

Cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, la final (GALERIE FOTO)

04 Sep 2023 1008

Gala Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Sep 2023 1961

Știri Constanța azi Paradă a UDTTMR cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (FOTO)

02 Sep 2023 2117

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, eveniment organizat de UDTTMR

02 Sep 2023 665