Cum pot beneficia constănțenii de sprijinul financiar de 3.000 de lei pentru prevenirea bolilor grave și a excluziunii sociale provocate de depresie?

  • Cererile se depun la sediul Direcției de Asistență Socială Constanța din str. Unirii nr. 104
  • Beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiții de acordare a sprijinului financiar: să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Constanţa de cel puțin 1 an; să fie diagnosticată cu depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de către un medic specialist iar  venitul net pe membru de familie (sau persoană singură) să fie în ultima lună sub 5.000 de lei

Constănțenii diagnosticați cu depresie și alte boli din acest spectru pot beneficiar de sprijinul financiar de 3.000 de lei pentru prevenirea bolilor grave și a excluziunii sociale provocate de depresie.

“Stop Depresia. Împreună pentru o comunitate sănătoasă” a fost aprobat de Consiliul Local Constanța și este în vigoare.

Concret, Primăria Constanța oferă vouchere în valoare de 3.000 de lei pacienților diagnosticați cu depresie pentru a-și plăti ședințele de psihoterapie. Fiecare pacient își va alege terapeutul care trebuie să fie acreditat. Acesta va fi cel care decontează voucherul de la Primăria Constanța, astfel încât pacientul nu interacționează în nici un fel cu banii.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiții de acordare a sprijinului financiar: să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Constanţa de cel puțin 1 an; să fie diagnosticată cu depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de către un medic specialist iar  venitul net pe membru de familie (sau persoană singură) să fie în ultima lună sub 5.000 de lei.

Cererile se depun la sediul Direcției de Asistență Socială Constanța din str. Unirii nr. 104.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul PSD “STOP Depresia” promovat de Vergil Chițac pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța

30 Jan 2023 909

Grupul de consilieri locali de la PSD au depus un proiect pentru sprijinirea persoanelor diagnosticate cu depresie

04 Nov 2022 786

Magneziul, important pentru organism

31 May 2014 836