Cum vrea să modifice Crucea Power Park SRL parcul eolian Crucea Est. Documentația, depusă la Agenția pentru Protecția Mediului

  • Crucea Power Park SRL a depus un memoriu de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța
  • Firma condusă de către Emanuel Muntmark dorește extinderea parcului eolian
Pe 29 iulie, la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost depus memoriul de prezentare de către Crucea Power Park SRL pentru proiectul „Întocmire PUZ în vederea modificării documentației de urbanism aprobate prin HCL a comunei Crucea NR.61/29.10.2010 și HCL a comunei Pantelimon NR.52/30.06.2010 și extindere parc eolian Crucea Est”.
Societatea Crucea Power Park SRL a obținut în baza comunicării APM Constanța din data de 1 iunie 2010 avizarea din punct de vedere a protecției mediului a Parcului Eolian Crucea Est în extravilanul comunelor Crucea și Pantelimon, județul Constanța cu următoarele caracteristici: 44 de turbine eoliene, conectarea centralelor eoliene în rețeaua colectoare proprie de 33 kV, construirea unei substații electrice de transformare 110/30kV, realizarea racordului electric la SEN, traseu subteran cablu de 11kV și realizarea drumurilor de acces noi de la drumurile de exploatare la platformele tehnologice. Puterea maximă a parcului avizat este de 132 MW. PUZ a fost aprobat prin HCL a comunei Crucea în data de 29 octombrie 2010 și prin HCL a comunei Pantelimon în data de 30 iunie 2010.
Deși ulterior s-a parcurs procedura de mediu pentru faza proiect, până în acest moment, pe terenul în suprafață de 1.834,25 ha nu s-a realizat construcția nici unui element al parcului eolian. Astfel, prin planul actual se dorește aducerea unor modificări la PUZ-ul inițial în vederea optimizării acestuia, după cum urmează:
  • Modificare putere instalată pe turbine până la 10 MW
  • Modificarea regimului de înălțime până la 250 m
  • Modificare diametrului rotorului până la 170 m
  • Modificarea diametrului fundației turbine până la 30 m
  • Modificarea soluției de conectare a parcului eolian
  • Extinderea ariei aferent PUZ pentru a permite optimizarea pozițiilor turbinelor, până la 2651 ha
Elementele planului urbanistic propus sunt: 23 de turbine eoliene moderne, cu raza motor până la 85 m, înălțime totală până la 200m, putere instalație maximă până la 10MW fiecare, fundațiile turbinelor, modernizarea drumurilor existente și construirea de drumuri noi în interiorul parcelelor, platformele de montaj, substație electrică de transformare, rețele de cabluri subterane de mediu și înaltă tensiune și rețea de comunicații și control, stâlpi de monitorizare video și de martori de testare pentru urmărirea în timp a fundațiilor.
Anul trecut, omul de afaceri Emanuel Muntmark a devenit asociat majoritar în Crucea Power Park SRL. În urma acestor cesiuni, noua structură a deţinerii părţilor sociale în cadrul Crucea Power Park SRL va fi următoarea: Muntmark Emanuel va deţine de 90 părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, reprezentând 98,90% din capitalul social al societăţii; Mrejeru Cătălin va deţine o parte socială cu o valoare nominală de 10 lei, reprezentând 1,10% din capitalul social al societăţii

Citește și:

Emanuel Muntmark este asociat în afacere PUZ-ul privind extinderea parcului eolian Crucea Est din județul Constanța, în dezbatere publică (documente)

Emanuel Muntmark a devenit asociat majoritar în Crucea Power Park SRL şi Vulturu Power Park SRL

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Compania Crucea Power Park vrea să modernizeze drumurile de exploatare din Crucea, pentru parcul eolian. Răspunsul APM Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2023 628

Crucea Power Park SRL are un nou acționar. Este vorba de Electrica SA

15 Sep 2021 925

A fost emis avizul de mediu pentru extinderea parcului eolian de la Crucea. Investitor este Emanuel Muntmark

14 Jun 2021 1975

Emanuel Muntmark este asociat în afacere PUZ-ul privind extinderea parcului eolian Crucea Est din județul Constanța, în dezbatere publică (documente)

13 Jun 2020 1516

Emanuel Muntmark a devenit asociat majoritar în Crucea Power Park SRL şi Vulturu Power Park SRL

05 Oct 2019 1864