Actualitate

Decizii luate de acţionarii CN APM Constanţa Au fost numiţi noi membri în CA şi s-a stabilit remuneraţia acestora


În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa din data de 16 aprilie 2018.
 
AGA s-a întrunit la data menţionată la sediul Ministerului Transporturilor. La şedinţă au fost prezenţi acţionarii deţinători ai unui număr total de 13.906.430 de acţiuni, reprezentând 100% din numărul total de acţiuni emise de companie, respectiv: acţionarul Statul Român, reprezentat prin Ministerul Transporturilor, acţionar deţinător al unui număr de 11.125.144 de acţiuni (80% din capitalul social), prin împuternicit Mariana Ioniţă şi Georgeta Magdalena Bratu; acţionarul Fondul Proprietatea, acţionar deţinător al unui număr de 2.781.286 de acţiuni (20% din capitalul social), prin împuternicit Malin Niculiţă.
 
După constatarea legalităţii şedinţei, acţionarii au discutat problemele cuprinse pe ordinea de zi, cu privire la care s-au luat mai multe decizii, în conformitate cu prevederile legale statutare. Astfel, Adunarea Generală a Acţionarilor CN APM Constanţa SA a aprobat revocarea din funcţia de membri în Consiliul de Administraţie a Dorinei Danielescu şi a Ioanei Alexandra Bradea.
 
AGA a aprobat numirea următorilor membri în Consiliul de Administraţie: Nicolae Dan Tivilichi, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Gabriela Murgeanu, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Daniel-Adrian Naftali, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018.
 

Membri provizorii în CA

 
Adunarea Generală a Acţionarilor a mai aprobat numirea următorilor membri provizorii în Consiliul de Administraţie: Traian Panait, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018, Elena Petraşcu, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Silvia Popeangă, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Luigi Marius Ciubrei, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018.
 
În ceea ce priveşte alegerea membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii prin aplicarea metodei votului cumulativ, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a decis realegerea membrilor Consiliului de Administraţie al companiei. Este vorba despre următoarele persoane, care, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, îşi vor continua mandatul, inclusiv în ceea ce priveşte durata: Nicolae Dan Tivilichi, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Gabriela Murgeanu, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Traian Panait, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Elena Petraşcu, pentru o perioadă de
patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Silvia Popeangă, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Luigi Marius Ciubrei, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Daniel-Adrian Naftali, pentru o perioada de patru ani, începând cu data de 16.04.2018.
 

Forma contractului de mandat, aprobată de acţionari

 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a mai aprobat forma contractului de mandat care va fi încheiat cu următorii administratori: Nicolae Dan Tivihchi, Gabriela Murgeanu şi Daniel Naftali, Traian Panait, Elena Petravcu, Silvia Popeangă, Luigi Marius Ciubrei.
 
Nu în ultimul rând, AGOA a mai aprobat ca remuneraţia membrilor nou numiţi să fie în sumă de 4.985 de lei brut lunar, numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, precum şi cu încadrarea în prevederile Bugetului de Venituri şi Cheltuieli aprobat.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat semnarea de către reprezentanţii Ministerului Transporturilor, în numele acţionarului, a contractelor de mandat cu membrii nou numiţi ai CA-ului. De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat mandatarea directorului general în vederea îndeplinirii tuturor actelor formalităţilor necesare înregistrării publicării hotărârilor adoptate la Oficiul Registrului Comerţului.
 

Schimb de terenuri cu ANAF

 
Referitor la propunerea privind trecerea unui teren în suprafaţă de 10.000 mp aflat în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Transporturilor concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, în administrarea Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi, avizată de către Consiliul de Administraţie prin Hotărârea nr. 2/12/12.03.2018, Adunarea General Ordinară a Acţionarilor şi-a dat acordul, cu menţiunea recuperării unei suprafeţe transferate anterior către Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat demararea procedurilor legale privind trecerea unui teren în suprafaţă de 6.012 mp aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi în administrarea Ministerului Transporturilor, concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, şi va dispune conducerii executive a APM Constanţa realizarea demersurilor necesare în vederea iniţierii unui proiect de hotărâre de Guvern privind trecerea terenului menţionat mai sus, în suprafaţă de 6.012 mp, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi în administrarea Ministerului Transporturilor, concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA.
 
Citeşte şi:
 
DNA. Fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, trimis în judecată în stare de arest la domiciliu (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dan Tivilichi şi CN APM, la judecată. Dosar nou înregistrat la Tribunalul Constanţa. Despre ce este vorba

19 Apr 2019 805

Reabilitarea şi consolidarea malurilor zonei Ecluza Cernavodă, la mâna constănţenilor (galerie foto)

16 Apr 2019 483

Administraţia Porturilor a primit răspuns de la APM Constanţa pentru extinderea drumului dintre Porţile 10 şi 10 Bis

16 Apr 2019 757

CN APM Constanţa va achiziţiona un baraj antipoluare pentru Porturile Constanţa şi Midia

12 Apr 2019 532

A fost anunțată societatea care va executa lucrările de construcție a drumului de acces în Poarta 7 a Portului Constanța (document)

10 Apr 2019 977

Cât va scoate din conturi CN APM Constanţa SA pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (document)

06 Apr 2019 496

CN APM Constanţa cumpără echipament de copiere şi imprimare de la o firmă din Bucureşti (document)

30 Mar 2019 597

Primăria Constanţa a eliberat autorizaţia de construcţie pentru platforme betonate în Portul Constanţa

28 Mar 2019 538

Contract Opal Construct a semnat cu CN APM Constanţa

27 Mar 2019 563

CN APM Constanţa, demersuri pentru proiectul privind creşterea adâncimilor şenalelor şi ale bazinelor şi a siguranţei navigaţiei

25 Mar 2019 650

Contract atribuit de CN APM Constanța. Ce firmă se va ocupa de construirea unei hale pentru parcarea mașinilor și a utilajelor (document)

23 Mar 2019 524

O societate din Bucureşti va furniza automobile Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (document)

14 Mar 2019 675

Judecătorii au motivat decizia în cazul lui Dan Nicolae Tivilichi (document)

08 Mar 2019 709

Hală logistică şi industrială, platforme şi reţele exterioare Investiţii noi în Portul Constanţa Sud, realizate de South Container Terminal

07 Mar 2019 608

Tar 09 Agigea SA extinde o platformă de depozitare din Portul Constanţa Sud - Agigea

06 Mar 2019 663