Actualitate

Decizii luate de acţionarii CN APM Constanţa Au fost numiţi noi membri în CA şi s-a stabilit remuneraţia acestora


În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa din data de 16 aprilie 2018.
 
AGA s-a întrunit la data menţionată la sediul Ministerului Transporturilor. La şedinţă au fost prezenţi acţionarii deţinători ai unui număr total de 13.906.430 de acţiuni, reprezentând 100% din numărul total de acţiuni emise de companie, respectiv: acţionarul Statul Român, reprezentat prin Ministerul Transporturilor, acţionar deţinător al unui număr de 11.125.144 de acţiuni (80% din capitalul social), prin împuternicit Mariana Ioniţă şi Georgeta Magdalena Bratu; acţionarul Fondul Proprietatea, acţionar deţinător al unui număr de 2.781.286 de acţiuni (20% din capitalul social), prin împuternicit Malin Niculiţă.
 
După constatarea legalităţii şedinţei, acţionarii au discutat problemele cuprinse pe ordinea de zi, cu privire la care s-au luat mai multe decizii, în conformitate cu prevederile legale statutare. Astfel, Adunarea Generală a Acţionarilor CN APM Constanţa SA a aprobat revocarea din funcţia de membri în Consiliul de Administraţie a Dorinei Danielescu şi a Ioanei Alexandra Bradea.
 
AGA a aprobat numirea următorilor membri în Consiliul de Administraţie: Nicolae Dan Tivilichi, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Gabriela Murgeanu, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Daniel-Adrian Naftali, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018.
 

Membri provizorii în CA

 
Adunarea Generală a Acţionarilor a mai aprobat numirea următorilor membri provizorii în Consiliul de Administraţie: Traian Panait, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018, Elena Petraşcu, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Silvia Popeangă, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Luigi Marius Ciubrei, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018.
 
În ceea ce priveşte alegerea membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii prin aplicarea metodei votului cumulativ, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a decis realegerea membrilor Consiliului de Administraţie al companiei. Este vorba despre următoarele persoane, care, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, îşi vor continua mandatul, inclusiv în ceea ce priveşte durata: Nicolae Dan Tivilichi, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Gabriela Murgeanu, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Traian Panait, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Elena Petraşcu, pentru o perioadă de
patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Silvia Popeangă, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Luigi Marius Ciubrei, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Daniel-Adrian Naftali, pentru o perioada de patru ani, începând cu data de 16.04.2018.
 

Forma contractului de mandat, aprobată de acţionari

 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a mai aprobat forma contractului de mandat care va fi încheiat cu următorii administratori: Nicolae Dan Tivihchi, Gabriela Murgeanu şi Daniel Naftali, Traian Panait, Elena Petravcu, Silvia Popeangă, Luigi Marius Ciubrei.
 
Nu în ultimul rând, AGOA a mai aprobat ca remuneraţia membrilor nou numiţi să fie în sumă de 4.985 de lei brut lunar, numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, precum şi cu încadrarea în prevederile Bugetului de Venituri şi Cheltuieli aprobat.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat semnarea de către reprezentanţii Ministerului Transporturilor, în numele acţionarului, a contractelor de mandat cu membrii nou numiţi ai CA-ului. De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat mandatarea directorului general în vederea îndeplinirii tuturor actelor formalităţilor necesare înregistrării publicării hotărârilor adoptate la Oficiul Registrului Comerţului.
 

Schimb de terenuri cu ANAF

 
Referitor la propunerea privind trecerea unui teren în suprafaţă de 10.000 mp aflat în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Transporturilor concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, în administrarea Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi, avizată de către Consiliul de Administraţie prin Hotărârea nr. 2/12/12.03.2018, Adunarea General Ordinară a Acţionarilor şi-a dat acordul, cu menţiunea recuperării unei suprafeţe transferate anterior către Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat demararea procedurilor legale privind trecerea unui teren în suprafaţă de 6.012 mp aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi în administrarea Ministerului Transporturilor, concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, şi va dispune conducerii executive a APM Constanţa realizarea demersurilor necesare în vederea iniţierii unui proiect de hotărâre de Guvern privind trecerea terenului menţionat mai sus, în suprafaţă de 6.012 mp, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi în administrarea Ministerului Transporturilor, concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA.
 
Citeşte şi:
 
DNA. Fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, trimis în judecată în stare de arest la domiciliu (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două acte emise de municipalitate pentru CN APM Constanța. Este vizat proiectul pentru implementarea Danei 80 într-o zonă de mare adâncime

17 Nov 2018 326

Drumul dintre Porţile 10 şi 10 bis ale Portului Constanţa va avea patru benzi. Act important obţinut de CN APM Constanţa

16 Nov 2018 475

Cine se va ocupa de întreţinerea liniilor CF electrificate proprietate a CN APM? (document)

14 Nov 2018 370

CN APM construieşte o parcare în Poarta 7! Ce alte proiecte sunt conturate (document)

13 Nov 2018 470

Lucrările de reparaţii la digurile Constanţa şi Midia, executate de Consal Trade. Care este valoarea contractului (document)

13 Nov 2018 504

CN APM Constanța cumpără corpuri de iluminat stradal de la o firmă din Brăila (document)

09 Nov 2018 302

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din statul Qatar. S-a discutat și despre CN APM Constanța

06 Nov 2018 208

Investiţie în Portul Constanţa Chimpex vrea să extindă calea de rulare a încărcătorului naval de cereale (document)

06 Nov 2018 579

Pasajul superior din Portul Constanţa dintre Poarta 6 şi Revizia de Vagoane va fi reabilitat. Licitaţia, organizată de CN APM (document)

03 Nov 2018 656

Centrale termice aflate în Portul Constanţa Sud - Agigea, alimentate cu gaz propan lichefiat de Gaspeco L&D (document)

02 Nov 2018 393

Sarabanda retrocedărilor a ajuns în port. CN APM Constanţa a chemat în judecată Primăria Constanţa. De ce s-a ajuns aici?

29 Oct 2018 1224

Cine face plinul automobilelor din dotarea CN APM Constanța (document)

26 Oct 2018 465

O firmă din Italia, în graţiile CN APM Constanţa SA. Italienii se vor ocupa de dragarea porturilor maritime (document)

20 Oct 2018 855

CN APM SA anunță investiții în porturile maritime Constanța, Midia și Mangalia (document)

19 Oct 2018 691

Asfalt Dobrogea SRL, un nou contract semnat cu CN APM SA Constanța (document)

17 Oct 2018 824

Sistemul de semnalizare din bazinele portuare şi de pe calea navigabilă, reabilitat. CN APM Constanţa SA, act important de la municipalitate

17 Oct 2018 667

CN APM şi Primăria Constanţa, la Expo Real Munchen 2018 Nicolae Tivilichi - „Portul Constanţa va intra în topul primelor zece porturi din Europa“ (galerie foto)

16 Oct 2018 917

„Avem o imagine contemporană, proaspătă“ Directorul CN APM şi primarul Constanţei, despre intrarea în Portul Constanţa prin Poarta 1

16 Oct 2018 1223

Directorul CN APM Constanța, Dan Nicolae Tivilichi, și primarul Decebal Făgădau despre proiectele realizate în comun

15 Oct 2018 698

Drumul dintre Porţile 7 şi 9 din Portul Constanţa, modernizat. CN APMC a solicitat aviz de mediu. Date din proiect (document)

10 Oct 2018 1945

CN Administrația Porturilor Maritime și Primăria municipiului Constanța participă la EXPO REAL Munchen 2018 (galerie foto)

09 Oct 2018 591

Ordinea de zi a şedinţei ordinare a acţionarilor CN APM Constanţa de la sfârşitul lunii, completată. Ce subiect important va fi adus în atenţie

09 Oct 2018 896

Cum vrea să-şi sporească veniturile CN APM Constanţa Insulă şi chei de acostare pentru nave mari. Detalii din proiect (document)

09 Oct 2018 1259

Atenţie, şoferi! Un pasaj rutier din Portul Constanţa intră în reabilitare. Cât va achita CN APMC (document)

08 Oct 2018 1117

Nume vechi şi nume noi Componenţa Consiliului de Administraţie al CN APM Constanţa SA, publicată în Monitorul Oficial

05 Oct 2018 1292

Licitaţie organizată de CN APM Constanţa SA în vederea realizării unei hale pentru un parc auto (document)

04 Oct 2018 638

Şantier nou în Portul Constanţa Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, undă verde pentru Dana 80

03 Oct 2018 843

CN APM Constanţa cumpără două nave pentru depoluarea portului. Iată la ce sumă se ridică achiziţia! (document)

03 Oct 2018 835

Adunarea Generală a Acţionarilor CN APM Constanţa, convocată la sfârşitul lunii. Cine rămâne şi cine pleacă dintre membrii Consiliului de Administraţie

02 Oct 2018 1717

CN APM Constanţa organizează licitaţie pentru servicii de inspecţii subacvatice (document)

28 Sep 2018 474

Lucrări de infrastructură CN APMC începe modernizarea zonei de acces către Poarta 9

25 Sep 2018 787

Poarta 1 a portului Constanța, redeschisă astăzi traficului auto

17 Sep 2018 633

Parcelele de teren şi platformele din proprietatea CN APM SA Constanţa, evaluate. Unele vor fi închiriate, altele vândute (document)

17 Sep 2018 410

Ce decizii au fost luate în şedinţa Adunării Generale a CN APM Constanţa

15 Sep 2018 508

Studiu de prefezabilitate cu tema Port IT Community System, scos la licitaţie de CN APM Constanţa (document)

12 Sep 2018 649

Investiţia va spori atractivitatea Portului Constanţa CN APM Constanţa are certificat de urbanism pentru o dană specializată într-o zonă cu adâncimi mari

12 Sep 2018 992

CN APM Constanţa caută o firmă care se va ocupa de dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea Porturilor Constanţa, Midia şi Mangalia (document)

06 Sep 2018 424

Premieră la Constanţa. CN APM anunţă un eveniment unic care va avea loc în Portul Constanţa

05 Sep 2018 1090

TPF Inginerie din Bucureşti, contract de peste 1,3 milioane de lei cu CN APM Constanţa (document)

05 Sep 2018 657

Ministrul Transporturilor, în Portul Constanţa „Am semnat un document important, care pune piatra de temelie a dragajului de investiţie“ (galerie foto)

01 Sep 2018 816

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, prezent în Portul Constanța. La ce eveniment participă (video)

31 Aug 2018 464

Engie România va livra gaze naturale Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (document)

28 Aug 2018 473

Reparaţiile planificate în cadrul reclasificării la nava „Anghel Saligny“, executate de Sorena SA (document)

28 Aug 2018 1798

Hală pentru un parc auto, realizată de CN APM Constanța. Contract de peste 1,5 milioane de lei (document)

27 Aug 2018 406

Două reţele de iluminat stradal, proiectate şi executate în Portul Constanţa de Elcomex - IEA (document)

24 Aug 2018 604

Setconstruct a câştigat de la CN APM Constanţa un contract de peste două milioane de lei. Ce va face de această sumă (document)

23 Aug 2018 525

Supărată pe CN APM Constanţa, asocierea Rohne Nielsen A/S - Saga Logistics Management și Boskalis SRL, demers către CNSC. Ce au solicitat

22 Aug 2018 463

CN APM Constanţa şi Electromagnetica SA au semnat. Cu ce se va ocupa firma din Bucureşti în Portul Constanţa (document)

21 Aug 2018 885

Midia Port Shipping SRL ridică o hală metalică şi montează containere pentru birouri în Portul Constanţa (document)

15 Aug 2018 718

D.O.Style 99 SRL, un nou contract cu CN APM Constanţa. Firma va repara linia 7 din portul de lucru (document)

13 Aug 2018 470