Actualitate

Decizii luate de acţionarii CN APM Constanţa Au fost numiţi noi membri în CA şi s-a stabilit remuneraţia acestora


În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa din data de 16 aprilie 2018.
 
AGA s-a întrunit la data menţionată la sediul Ministerului Transporturilor. La şedinţă au fost prezenţi acţionarii deţinători ai unui număr total de 13.906.430 de acţiuni, reprezentând 100% din numărul total de acţiuni emise de companie, respectiv: acţionarul Statul Român, reprezentat prin Ministerul Transporturilor, acţionar deţinător al unui număr de 11.125.144 de acţiuni (80% din capitalul social), prin împuternicit Mariana Ioniţă şi Georgeta Magdalena Bratu; acţionarul Fondul Proprietatea, acţionar deţinător al unui număr de 2.781.286 de acţiuni (20% din capitalul social), prin împuternicit Malin Niculiţă.
 
După constatarea legalităţii şedinţei, acţionarii au discutat problemele cuprinse pe ordinea de zi, cu privire la care s-au luat mai multe decizii, în conformitate cu prevederile legale statutare. Astfel, Adunarea Generală a Acţionarilor CN APM Constanţa SA a aprobat revocarea din funcţia de membri în Consiliul de Administraţie a Dorinei Danielescu şi a Ioanei Alexandra Bradea.
 
AGA a aprobat numirea următorilor membri în Consiliul de Administraţie: Nicolae Dan Tivilichi, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Gabriela Murgeanu, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Daniel-Adrian Naftali, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018.
 

Membri provizorii în CA

 
Adunarea Generală a Acţionarilor a mai aprobat numirea următorilor membri provizorii în Consiliul de Administraţie: Traian Panait, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018, Elena Petraşcu, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Silvia Popeangă, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Luigi Marius Ciubrei, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018.
 
În ceea ce priveşte alegerea membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii prin aplicarea metodei votului cumulativ, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a decis realegerea membrilor Consiliului de Administraţie al companiei. Este vorba despre următoarele persoane, care, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, îşi vor continua mandatul, inclusiv în ceea ce priveşte durata: Nicolae Dan Tivilichi, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Gabriela Murgeanu, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 16.04.2018; Traian Panait, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Elena Petraşcu, pentru o perioadă de
patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Silvia Popeangă, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Luigi Marius Ciubrei, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la maximum şase luni, începând cu data de 16.04.2018; Daniel-Adrian Naftali, pentru o perioada de patru ani, începând cu data de 16.04.2018.
 

Forma contractului de mandat, aprobată de acţionari

 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a mai aprobat forma contractului de mandat care va fi încheiat cu următorii administratori: Nicolae Dan Tivihchi, Gabriela Murgeanu şi Daniel Naftali, Traian Panait, Elena Petravcu, Silvia Popeangă, Luigi Marius Ciubrei.
 
Nu în ultimul rând, AGOA a mai aprobat ca remuneraţia membrilor nou numiţi să fie în sumă de 4.985 de lei brut lunar, numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, precum şi cu încadrarea în prevederile Bugetului de Venituri şi Cheltuieli aprobat.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat semnarea de către reprezentanţii Ministerului Transporturilor, în numele acţionarului, a contractelor de mandat cu membrii nou numiţi ai CA-ului. De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat mandatarea directorului general în vederea îndeplinirii tuturor actelor formalităţilor necesare înregistrării publicării hotărârilor adoptate la Oficiul Registrului Comerţului.
 

Schimb de terenuri cu ANAF

 
Referitor la propunerea privind trecerea unui teren în suprafaţă de 10.000 mp aflat în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Transporturilor concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, în administrarea Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi, avizată de către Consiliul de Administraţie prin Hotărârea nr. 2/12/12.03.2018, Adunarea General Ordinară a Acţionarilor şi-a dat acordul, cu menţiunea recuperării unei suprafeţe transferate anterior către Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat demararea procedurilor legale privind trecerea unui teren în suprafaţă de 6.012 mp aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi în administrarea Ministerului Transporturilor, concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, şi va dispune conducerii executive a APM Constanţa realizarea demersurilor necesare în vederea iniţierii unui proiect de hotărâre de Guvern privind trecerea terenului menţionat mai sus, în suprafaţă de 6.012 mp, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi în administrarea Ministerului Transporturilor, concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA.
 
Citeşte şi:
 
DNA. Fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, trimis în judecată în stare de arest la domiciliu (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost solicitat acordul de mediu pentru repararea digului de sud din Portul Midia

14 Jan 2019 254

San Electroterm Grup şi Euro Construct, contracte adjudecate de la CN APM Constanţa. Ce servicii vor presta (document)

12 Jan 2019 294

Centralele termice aflate în Portul Constanţa Sud - Agigea, alimentate de Almatar Trans din Prahova (document)

12 Jan 2019 267

O firmă din Caraş Severin a bătut palma cu CN APM Constanţa. Iată ce va livra! (document)

11 Jan 2019 400

CN APM Constanţa Pasarela de pietoni de la Poarta 2 a Portului Constanţa va fi reabilitată (document)

08 Jan 2019 705

Portul Constanţa se îmbogăţeşte cu o platformă de beton pentru depozitarea mărfurilor containerizate. Cine este investitorul

07 Jan 2019 490

Bunurile proprietate publică şi privată din cadrul CN APMC, asigurate de Omniasig Vienna Insurance Group. Detalii (document)

29 Dec 2018 588

Ave Tebia SA a bătut palma cu CN APM Constanţa SA. Ce contract şi-a adjudecat societatea (document)

28 Dec 2018 306

Atribuire prin negociere directă UTI Servicii şi Mentenanţă a mai semnat un contract cu CN APM Constanţa (document)

28 Dec 2018 381

CN APM Constanţa Mandatele administratorilor provizorii Elena Petraşcu şi Mirela Matichescu, prelungite. Ce salarii vor încasa lunar

28 Dec 2018 660

Instalații noi de paratrăsnet, achiziționate de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (document)

24 Dec 2018 323

Ofertele pot fi depuse până pe 10 ianuarie 2019 Parcul auto al CN APM Constanţa va fi reînnoit (document)

22 Dec 2018 478

Securitatea porturilor Constanța, Midia și Mangalia, precum și a terminalului de pasageri, evaluată de CN APM Constanța (document)

20 Dec 2018 299

CN APM Constanţa reabilitează instalaţiile de evacuare a fumului ale mai multor hale din port (document)

19 Dec 2018 334

O firmă din județul Olt, contract de peste 13 mii de lei semnat cu CN APM Constanța (document)

15 Dec 2018 416