Actualitate

Decrete de decorare, semnate de președintele Klaus Iohannis. Ce distincții au fost oferite și pentru cine

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 28 ianuarie a.c. decretul de decorare a Societății Timișoara.

Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru contribuția esențială adusă, în cei 30 de ani de activitate, la păstrarea vie în memoria colectivă a evenimentelor din Decembrie 1989, pentru activitățile de memorializare a perioadei comuniste şi de prezervare a memoriei victimelor represiunii comuniste, precum şi pentru apărarea şi promovarea valorilor și principiilor democrației și a libertăților fundamentale în societatea românească, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria E „Patrimoniul cultural național”, Societății Timișoara.

Președintele României,  Klaus Iohannis, a mai semnat marți, 28 ianuarie a.c. un decret de decorare a Asociației Operation Villages Roumains și Asociației Actie Dorpen Roemenië.

Astfel, în semn de apreciere pentru dăruirea cu care s-au implicat în promovarea cooperării descentralizate dintre România şi Regatul Belgiei, pentru încurajarea ideii de solidaritate, parteneriat şi bună guvernare, precum şi pentru promovarea și protejarea valorilor tradiționale ale satului românesc, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer, Categoria E – „Patrimoniul cultural național”, Asociației Operation Villages Roumains – OVR („Operațiunea Satelor Românești”) și Asociației Actie Dorpen Roemenië – ADR („Acțiunea Satelor Românești”).

Un alt decret de decorare semnat de Klaus Iohannis este decretul de decorare a Drapelului de Luptă al Batalionului 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Soverth”.

Astfel, în semn de apreciere a înaltului profesionalism și a rezultatelor remarcabile obținute de personalul unității în îndeplinirea misiunilor specifice, atât pe teritoriul naţional, cât şi în teatrele de operații, precum și pentru contribuția adusă la promovarea imaginii Armatei României, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, de război, Drapelului de Luptă al Batalionului 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Soverth”.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bonus pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID. Ce a declarat președintele Iohannis

02 Apr 2020 595

Klaus Iohannis, măsuri privind situația de la Suceava „Este nevoie de testarea urgentă a personalului medical. Spitalul trebuie dotat cu tot ce este necesar”

02 Apr 2020 353

Decrete semnate de Klaus Iohannis. Ce legi au fost promulgate

02 Apr 2020 587

La solicitarea lui Klaus Iohannis Videoconferință cu privire la situația epidemiologică de la Suceava. Cine va participa

02 Apr 2020 531

Klaus Iohannis a retras decorația acordată Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava

01 Apr 2020 1038

Klaus Iohannis, declarații de presă „Legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor!” (video)

01 Apr 2020 708

Klaus Iohannis, ședință de evaluare cu privire la măsurile de siguranță, în contextul epidemiei de coronavirus

01 Apr 2020 614

Live VIDEO. Klaus Iohannis, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni „Respectați măsurile impuse de autorități, împreună vom trece peste această perioadă grea“

31 Mar 2020 756

Klaus Iohannis participă la ședința de evaluare în contextul epidemiei de coronavirus

31 Mar 2020 624

LIVE VIDEO. Klaus Iohannis, declarații în urma ședinței de evaluare „Autoritățile și-au făcut treaba. Acum depinde de noi să respectăm normele în vigoare!”

30 Mar 2020 650

Klaus Iohannis, ședință de evaluare în contextul epidemiei de coronavirus, urmată de declarații

30 Mar 2020 747

LIVE VIDEO. Klaus Iohannis „Vom face o analiză la sânge a sistemului spitalicesc“

28 Mar 2020 1349

Preşedintele României, vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II

28 Mar 2020 1169

Decrete semnate Ce legi a promulgat președintele Klaus Iohannis

27 Mar 2020 796

Klaus Iohannis a semnat decrete de decorare. Cine a primit distincțiile

27 Mar 2020 914