Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) Misiune de sprijin a cetățenilor ucraineni evacuați din Israel

Sursa foto: Pixabay




 
  • În contextul exacerbării conflictului din Orientul mijlociu dintre Israel și palestinieni, România acționează într-un spirit de solidaritate internațională, oferind astfel sprijin cetățenilor ucraineni nevoiți să fugă din nou din calea războiului.

Ca urmare, în această seară, la solicitarea Ambasadei Ucrainei în România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări și al reprezentanței din România a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), asigură preluarea cetățenilor ucraineni evacuați din Israel, potrivit DSU.

„Astfel, cei 220 de cetățeni ucraineni care sunt preluați vor beneficia de asistență medicală asigurată de către personalul specializat din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca), urmând ca o parte dintre aceștia să își continue drumul mai departe, iar restul (aproximativ 40-50 persoane) vor fi transportați în spații de cazare temporară, oferindu-li-se un refugiu sigur în aceste momente dificile”, menționează sursa.


De asemenea, în data de 16 octombrie, un alt transport cu cetățeni ucraineni va sosi pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj, echipele medicale SMURD, vor asigura asistență medicală de specialitate acestora. Totodată, autoritățile române vor pune la dispoziție spații temporare de cazare.

„La sosirea în țară, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări, vor asigura în regim de urgență permisul de intrare pe teritoriul României a cetățenilor evacuați, precum și asigurarea unui regim prioritar la efectuarea procedurilor de trecere a frontierei. Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) va asigura cazarea temporară si hrană pe perioada cazării și va sprijini cetățenii ucraineni care doresc ulterior să părăsească România și nu au posibilități financiare”, mai precizează sursa citată.


Întreaga misiune umanitară se desfășoară sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), iar pentru realizarea acestei acțiuni complexe subliniem importanța implicării rapide a tuturor instituțiilor amintite anterior, angrenate în gestionarea acestei situații, inclusiv sprijinul oferit de Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București și Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, respectiv, Consiliului Național Român pentru Refugiați (CNRR) și International Justice Mission (IJM). De asemenea, în vederea îndeplinirii cu succes a misiunii umanitare, DSU se află în legătură și cu reprezentanți ai ambasadei Ucrainei din Israel, încheie sursa.
 

Citește și
Armata Israel-ului a găsit cadavre ale unor ostatici israelieni, în Gaza

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, cu prilejul aniversării a 10 ani de la înființarea DSU

29 Jan 2024 827

Efectele fenomenelor meteo, la nivel național. Intervențiile DSU

20 Jan 2024 705

Echipamente moderne de salvare intrate în dotarea Departamentului pentru Situații de Urgență

13 Jan 2024 705

Incendiu la Ferma Dacilor! Șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova, schimbat din funcție

27 Dec 2023 999

Departamentul pentru Situații de Urgență Raed Arafat a primit vizita ambasadorului Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery. S-au purtat discuții privind protecția civilă

16 Dec 2023 761

Peste 188 de milioane de euro aprobate României de către DG-ECHO, din fondurile rescEU

29 Nov 2023 840

Bilanțul DSU, la nivel național 68 de localități au fost afectate, din 19 județe, din cauza codului de vreme rea

19 Nov 2023 876

DSU, Raed Arafat S-a terminat unul dintre cele mai importante cursuri pe comanda intervențiilor

18 Nov 2023 719

DSU Primul elicopter BlackHawk livrat pentru gestionarea situațiilor de urgență, în cadrul proiectului european Viziune 2020

12 Nov 2023 1306

IGSU Pompieri români, din mai multe județe, participă la Exercițiul internațional FLEX2023. În ce constă acesta

25 Oct 2023 808

DSU Pompierii români participă la Competiția Mondială de Salvare

16 Oct 2023 752

DSU Misiune de sprijin pentru 155 de cetăţeni ucraineni evacuaţi din Israel (FOTO)

16 Oct 2023 802

Un nou dosar pe rolul Tribunalului Constanța. Una din părți, un fost director SAJ

14 Oct 2023 1195

IGSU România participă la exercițiul european de protecție civilă ”Eu ModEx 2023 – Çanakkale, Turcia” (FOTO)

20 Sep 2023 742

Echipa românească de intervenție în caz de dezastre, la FORMATEX23 în Austria (FOTO)

17 Sep 2023 854