Echipamente moderne de salvare intrate în dotarea Departamentului pentru Situații de Urgență


 

 
 

 Sursa foto: Facebook/DSU
 


 
  • Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), face un nou pas în modernizarea tehnicii salvatorilor, în susținerea obiectivului său de a spori calitatea de răspuns și de a oferi un nivel înalt de calitate al misiunilor desfășurat, arată DSU, într-o postare pe Facebook.
 
Mai multe tipuri de autospeciale, printre care Autospeciale pentru acces în zone foarte greu accesibile au intrat în dotarea salvatorilor montani, respectiv Jandarmeriei Române, potrivit sursei citate.
 
Totodată, alte autospeciale de intervenție și echipamente, și anume 13 Ambulanțe pentru transportul pacienților cu risc biologic, 9 Containere medicale (suport logistic), 35 Perne de salvare de la înălțimi de 16 metri și 6 Perne de salvare de la înălțimi de 60 m, 29 Ventilatoare mici și 7 Ventilatoare mari pentru evacuarea rapidă a fumului și a gazelor din diferite medii dar și 3 autospeciale de comunicații pe unde scurte, intrate azi în dotarea IGSU vor intra în dotarea DSU.
 

„Grație eforturilor Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de asimilare a fondurilor europene nerambursabile, prin proiectele derulate privind achiziția a mai multor tipuri de tehnică terestră, aeriană și navală, ne mândrim cu un sistem de urgență performant, capabil să intervină prompt și eficient ori de câte ori situația o impune.
 


Prin această achiziție din fonduri europene nerambursabile prin proiectul VIZIUNE 2020 - din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 este consolidată capacitatea terestră de răspuns la urgențe” precizează DSU .

 
Nevoia de o astfel de dotare a fost o prioritate stringentă pentru Departamentul pentru Situații de Urgență.
 

„Alături de specialiștii structurilor aflate în coordonarea DSU, înnoirea parcurilor auto/aeriene, pregătirea personalului, achiziția de echipamente moderne pentru toate instituțiile de răspuns în situații de urgență, inclusiv pentru cele medicale, toate au contribuit și contribuie în continuare la oferirea unui mod de acțiune intervențional profesionist, adaptat societății actuale, la standarde înalte”, mai transmite sursa.


 

Evenimentul a avut loc la Romexpo, în prezența viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, Marian-Cătălin Predoiu, a secretarului de stat pentru ordine și siguranță publică în MAI, chestor general de poliție Bogdan Despescu, a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a inspectorului general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi, a adjunctului inspectorului general al IGSU, general-maior Benone-Gabriel Duduc, a inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin-Ionel Mastan, precum și a președintelui Salvamont România, Sabin Cornoiu.

 
 Citește și
Primul elicopter BlackHawk livrat pentru gestionarea situațiilor de urgență, în cadrul proiectului european Viziune 2020

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, cu prilejul aniversării a 10 ani de la înființarea DSU

29 Jan 2024 827

Efectele fenomenelor meteo, la nivel național. Intervențiile DSU

20 Jan 2024 705

Incendiu la Ferma Dacilor! Șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova, schimbat din funcție

27 Dec 2023 1000

Departamentul pentru Situații de Urgență Raed Arafat a primit vizita ambasadorului Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery. S-au purtat discuții privind protecția civilă

16 Dec 2023 761

Peste 188 de milioane de euro aprobate României de către DG-ECHO, din fondurile rescEU

29 Nov 2023 840

Bilanțul DSU, la nivel național 68 de localități au fost afectate, din 19 județe, din cauza codului de vreme rea

19 Nov 2023 876

DSU, Raed Arafat S-a terminat unul dintre cele mai importante cursuri pe comanda intervențiilor

18 Nov 2023 719

DSU Primul elicopter BlackHawk livrat pentru gestionarea situațiilor de urgență, în cadrul proiectului european Viziune 2020

12 Nov 2023 1306

IGSU Pompieri români, din mai multe județe, participă la Exercițiul internațional FLEX2023. În ce constă acesta

25 Oct 2023 808

DSU Pompierii români participă la Competiția Mondială de Salvare

16 Oct 2023 753

DSU Misiune de sprijin pentru 155 de cetăţeni ucraineni evacuaţi din Israel (FOTO)

16 Oct 2023 802

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) Misiune de sprijin a cetățenilor ucraineni evacuați din Israel

15 Oct 2023 897

Un nou dosar pe rolul Tribunalului Constanța. Una din părți, un fost director SAJ

14 Oct 2023 1195

IGSU România participă la exercițiul european de protecție civilă ”Eu ModEx 2023 – Çanakkale, Turcia” (FOTO)

20 Sep 2023 742

Echipa românească de intervenție în caz de dezastre, la FORMATEX23 în Austria (FOTO)

17 Sep 2023 854