Deputatul Bogdan Huțucă despre declarațiile ministrului Muncii „Un discurs al justificărilor ce merită a fi urmat de o demisie din funcția de ministru al Muncii“

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a susținut astăzi o conferință de presă în care a oferit mai multe explicații referitoare la modificările din legea salarizării. Referitor la declarațiile făcute de ministrul Muncii deputatul Bogdan Huțucă a precizat că Lia Olguța Vasilescu a prezentat astăzi un discurs al justificărilor ce merită a fi urmat de o demisie din funcția de ministru al Muncii.

”Am înțeles din declarațiile publice ale doamnei Olguța că nu este de datoria Ministerului Muncii să așeze  corect salarizarea pentru angajații din sectorul public. De exemplu, grefierii nu au fost salarizați corespunzător pentru că nu au cerut, pe principiul o mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește nimic, ba poate i se și taie câte ceva. Doamna Olguța adâncește discriminarea între sectorul privat și cel public. Angajații part-time din sectorul public vor primii compensări astfel încât să nu piardă din venitul net. Pentru angajații part-time din sectorul privat, care din cauza aplicării prevederilor OG 4/2017 privind supraimpozitarea acestor contracte de muncă și OUG 79/ 2017  privind așa-zisa revoluție fiscală au salarii negative (nu mai primesc nimic, dar trebuie să și aducă de acasă), doamna Olguța lasă piața să regleze subiectul, cu consecința desființării acestui sistem de angajare. PNL a solicitat abrogarea OG 4/2017 pentru a înlătura cauza ce a generat această situație fără precedent” - a transmis deputatul Bogdan Huțucă. 


Depuattul a mai precizat că guvernul asigură compensări salariale pentru pierderile de venituri ale IT-iștilor, cercetătorilor și angajaților sezonieri din sectorul public, dar îi abandonează  pe cei din sectorul privat, negăsind soluții la pierderile salariale pe care aceștia le suportă ca urmare a transferului de contribuții de la angajator la angajat.

”În rest, doamna Olguța a făcut un transfer de răspundere către colegii de guvern, sindicate, patronate, opoziție, ignorând realitățile din economie, oamenii cărora astăzi le scad salariile. PSD iar a mințit și a făcut-o cu bună seamă, știind încă de la început care sunt consecințele modificărilor fiscale. Creșterile salariale de 25% fluturate în campania electorală și în programul de guvernare s-au dovedit a fi în cele din urmă simple calcule birocratice, forme fără fond, ce nu se vor regăsi în niciun caz în buzunarele românilor. Doamna Olguța Vasilescu a încercat astăzi să mascheze adevăratele efecte ale legii salarizării și revoluției fiscale, care, venite la pachet, au lovit, într-un fel sau altul, în veniturile românilor. Demisia domniei sale ar fi un argument mult mai solid în vederea îndreptării acestor derapaje fiscale, pe care le-a girat și susținut cu bună știință” - a mai transmis deputatul Bogdan Huțucă. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 219

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 400

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1173

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 844

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 774

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6901

Deputatul Bogdan Huțucă - „România, în aceste două zile, este inima politică a Europei“

06 Mar 2024 779

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 718

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 971

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, consideră discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă, inserată artificial pe agenda publică

28 Feb 2024 670

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 1070

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1714

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța - „Drumul Expres „Alternativa Techirghiol", în linie dreaptă“

08 Feb 2024 1045

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 1032

Deputatul Bogdan Huțucă Un proiect marca PNL, de 140 de milioane de lei, va aduce turiștii mai aproape de Sudul Litoralului

25 Jan 2024 1179