LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

O conferință de presă are loc astăzi de la ora 11.00 la sediul Partidului Național Liberal Constanța. 

Conferința este susținută de președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă și Răzvan Filipescu care împreună cu organizația Pro Romania a trecut la PNL. 

„Astăzi echipa PNL primește un blister de încredere atât la nivelul CJC cât și în localitatile din județ " - a precizat Bogdan Huțucă care a adăugat că se cunoaște de mai mult timp cu Filipescu și îl apreciază că pe unul dintre oamenii cu expertiză în agricultură. 

„As dori sa vorbesc despre cei care se alătură azi PNL Constanța. Sunt oameni pe care îi urmăresc de ceva timp, oameni cu experiență în administrația publică. Astăzi facem un parteneriat care sa consolideze PNL Constanța. Din punct de vedere administrativ și politic, colaborarea noastră a fost deja consolidată in Consiliul județean Constanța“ - a menționat Bogdan Huțucă. 

Răzvan Filipescu, multumeste echipei PNL pentru deschidere dar și colegilor din Pro Romania din care a făcut parte în ultimii 5 ani. 

„Decizia de e a trece la PNL a fost gândită înainte și se bazează și pe proiectele pe care le-am susținut în Consiliul Județean Constanta. Proiectele și preocupările noastre au fost completare, ne dorim îmbunătățirea infrastructurii de sanatate, drumurile spre sudul județului, dezvoltarea învățământului“ - a precizat Răzvan Filipescu. 


Acesta mai spune că înainte de conferința a avut loc un biroul politic județean unde s-a aprobat prin vot primirea membrilor de la Pro Romania. 

La conferință sunt prezenți mai mulți primari PNL. primarul municipiului Constanța Vergil Chițac ar fi plecat de la eveniment.

Răzvan Filipescu afirmă că dincolo de toate considerentele enumerate mai sus, este vorba și despre o chimie personala cu liberalii. Principala sa preocupare rămâne agricultura și se bazează pe sprijinul președintelui Huțucă dar și al prefectului. 

De 4 luni au loc discuții în legătură cu acesta mutare. 

Viceprimari,consilieri județenz consilieri locali de la Pro Romania au trecut la PNL. 

În legătură cu Filipescu posibil candidat la CJC, Hutuca spune că nici măcar nu s-a discutat așa ceva

„Suntem în aceeași discuție cu cei 3 colegi in privința candidaturii. Filipescu nu primește funcție politică dar va fi invitat la toate discuțiile conducerii PNL“ - a precizta Bogdan Huțucă. 

Răzvan Filipescu a fost întrebat dacă l-a anunțat pe Victor Ponta de plecare și a spus că da, l-a anunțat. 

Bogdan Huțucă vorbește despre Victor Ponta, despre care spune că, deși nu ii place de el, în guvernul Ponta în care a lucrat la legislația fiscală a fost cea mai largă și serioasă dezbatere pe orice subiect. 


Pro Romania are peste 35 organizații și 4 viceprimari, care se alătură de astăzi PNL Constanța. 

„Sunt mulțumit de echipa cu care vine Răzvan Filipescu“ - a precizat Bogdan Huțucă. „Echipa lui Filipescu ne va întări în teritoriu“ - a mai menționat Bogdan Huțucă referitor la ce oferă pe termen lung echipei cu care vine Filipescu. 

Legat de posibile plecări din PNL, Bogdan Huțucă a menționat că a făcut un tur în județ și nu a simțit niciodata ca acum echipa consolidată.

Răzvan Filipescu a fost întrebat de ce nu renunță la mandatul de consilier județean.

„Chiar daca m-am gândit la asta, evoluția din CJC nu mă lăsa să iau aceste decizii“ - a menționat Filipescu.


Cu alte cuvinte, nu vor să îl lase pe Mihai Lupu să facă ce vrea în Consiliul Județean. 

„Daca voi candida la oricare funcție, deputat sau de președinte de CJC veți afla cu siguranță. Opțiunea privind candidatura la președinte de CJC aparține organizației. Alături de echipa vom face tot ce este posibil sa obținem cele mai bune rezultate. Astăzi avem cea mai consolidată baza de candidați sa câstigăm. Decizia se va lua la nivelul CDJ al PNL Constanța și va fi comunicată Biroului Permanent Național. Toți primarii PNL prezenți în această sală pot candida. (...) PNL va avea candidati proprii la Constanța, CJC și în toate UAT-urile“ - a precizat Bogdan Huțucă întrebat despre o eventuală candidatură la CJC. 

„Mihai Lupu ne-a dezamăgit în mai multe planuri. Viitorul candidat trebuie să aiba experiența în administrația publică și garanția că vom căștiga. Susținerea noastră este totală pentru Vergil Chițac“ - a mai adăugat Bogdan Huțucă. 

Președintele PNL Constanța a fost întrebat de ce nu l-au exclus pe Mihai Lupu din PNL Constanța. Acesta a precizat că nu ar fi vrut să se interpreteze că ridicarea sprijinului politic s-a făcut în baza dosarelor penale.

„Procedura de excludere era prea complexă, noi ne-am delimitat clar de acțiunile domniei sale prin ridicarea sprijinului politic“ - a menționat Bogdan Huțucă.


Huțucă mai spune că AUR și candidatul lor, Ovidiu Cupsa nu poate genera ceva mai mult decât partidul său iar USR a scăzut mult în Constanța.

„Nu am analizat încă viitoarele liste de consilieri. În situația comasării, la jumătatea lunii martie, PNL Constanța va anunța candidații“ - a mai spus Bogdan Huțucă. 



 

Citește și: 

Negocieri intenseLiderii Pro România Constanța discută în aceste zile despre un „transfer” la PNL

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 441

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 451

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 594

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 704

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 614

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 639

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 357

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 552

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 444

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 851

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1396

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 575

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 591

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 943

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1667