Actualitate

Deputatul Stelian Ion face declarații înainte de ședința de CLM Constanţa. Acesta a mai cerut Guvernului să revină a asupra măsurilor legate de accesul pe plajeAstăzi de la ora 13.00 se reunește Consiliul Local Municipal Constanţa.

Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte de hotărâre care vizează vânzarea unor suprafețe de terenuri, unele în stațiunea Mamaia.
Deputatul Stelian Ion și-a exprimat în mai multe rânduri dezaprobabarea în legătură cu aceasta politica a CLM de vânzăre de terenuri.
Partea a doua a proiectului de modernizare a centrului vechi și investițiile care se extind in stațiunea Mamaia reprezinta alte subiecte atinse astăzi de parlamentarul USR.

Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlonguri.
Mai exact, spune Stelian Ion "Guvernul a luat măsura ca accesul pe plaja sa se facă doar pentru cei care vor merge la plajă și vor închiria șezlonguri" .
Ion considera măsura aberanta și discriminatorie pentru cei care nu își permit sa îți închirieze un șezlong. "Cer guvernului sa retragă aceasta masură, pentru ca oamenii vin e sa se bucura de aer liber după doua luni de izolare. Intenția Guvernului este de neînțeles. În câteva cuvinte, ai bani mergi la plajă, n-ai bani stai acasă. Așa bine cum sezlongurile sunt puse la distanță de doi metri unul față de celalalt, se putea lua decizia ca și cei care preferă să stea pe nisip să păstreze aceeași distanță. Regulile de distanțare sunt obligatorii în această perioadă, dar reguli generale, nu doar pentru unele categorii sociale" - a precizat parlamentarul USR Constanța.
 

În ceea ce privește proiectele de pe ordinea de zi a ședinței de CLM, Stelian Ion afirma ca nu este de acord cu vânzarea celor 2000 mp de spatii verzi din stațiunea Mamaia, doar ptr ca Primăria nu are nicio viziune legata de acesee terenuri.

Stelian Ion vorbeste și despre a doua parte a proiectului de reabilitare a centrului vechi al orașului. "Prima etapa a fost un semiesec inaugurată cu fast de primar. Pavajul s-a distrus în doar cinci ani, sunt bani europeni de care primăria și-a bătut joc, bani pe care i-au încasat apropiați și fostului primar Radu Mazare. Ma întreb ce motive avem sa credem ca și cea de-a doua etapa va avea aceeași soarta, ca și prima"!, afirma deputatul.

Parlamentarul spune ca aceste lucrări trebuie făcute astfel încât sa dureze, nu sa creeze disconfort locuitorilor din zona dar și celor care merg în centrul vechi. Stelian Ion anunță că va urmări îndeaproape cum se vor derula licitațiile pentru acest proiect, dar și modul cum vor fi executate lucrările.
 
Ultimul punct la care face referire deputatul, sunt doua bucăți de teren vândute de primărie în 2004, pe care acum proprietarii vor sa se extindă. Sunt doua zone aflate în apropierea plajelor iar efectul va fi alungarea turiștilor.
 
Este vorba despre terenuri situate în zona perla Mamaia și Mamaia nord. "Ar fi fost mai importanta modificarea reglementarii urbanistice în acest  zone, decât sa câștige niște bani pe termen scurt și sa mutileze stațiunea Mamaia", a conchis Stelian Ion.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huțucă, președintele PNL despre polul de dreapta la Constanța “Există formule de colaborare. USR își retrage candidatul, depune listă de consilieri iar proiectele lor se regăsesc în CLM”

13 Jul 2020 1386

Stelian Ion, candidatul USR-PLUS pentru funcția de primar al Constanței “Oamenii își doresc schimbarea. Din septembrie, abordarea noastră va fi cu totul diferită” (galerie foto)

13 Jul 2020 973

Constănțeanul supărat Cum puteți numi această amenajare drept pistă pentru biciclete? (galerie foto)

11 Jul 2020 869

LIVE TEXT + VIDEO USR Constanța prezintă candidatul pentru Primăria municipiului Medgidia (galerie foto)

08 Jul 2020 2359

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 iulie 2020

07 Jul 2020 380

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

07 Jul 2020 2008

LIVE TEXT Se pun bazele polului de dreapta la Constanța. USR, Alianța Țărănistă și PLUS au anunțat colaborarea (galerie foto+video)

06 Jul 2020 2192

Deputatul USR, Stelian Ion, testat pentru Coronavirus. Rezultatul este negativ

01 Jul 2020 597

Pentru că politicienii lor au afaceri pe litoral, PSD vrea să autorizeze prin lege toate construcțiile ilegale de pe plajă. USR anunță că se va opune până la capăt

29 Jun 2020 1872

Surse. PNL a încheiat un sondaj de etapă în municipiul Constanța. Cum stau Chițac, Făgădău, Ion și Murad în preferințele celor chestionați

22 Jun 2020 5668

Apel la responsabilitate Stelian Ion (USR)”Avem datoria să găsim cea mai bună formulă să scoatem municipiul și județul Constanța de sub imperiul incompetenței și abuzului”

20 Jun 2020 1608

USR-PLUS solicită PNL să susțină candidatura lui Stelian Ion la Primăria Constanța. La schimb ei vor susține candidatul liberal pentru Consiliul Județean

19 Jun 2020 1602

Stelian Ion, inițiator DNA-ul pădurilor "Am făcut un pas înainte în direcția apărării pădurilor, apelor, solului şi aerului din România”

18 Jun 2020 1382

DNA-ul pădurilor, legea care îl are co-inițiator pe deputatul Stelian Ion, retrimisă în comisie de senatori

11 Jun 2020 1332

Stelian Ion (USR) “În calitate de primar, mă voi implica pentru ca locuitorii orașului să respire aer curat și să se bucure de plaje însorite și de verdeață ”

05 Jun 2020 3256