Descoperire șocantă la punctul de trecere a frontierei Sculeni! Implicat un cetățean polonez (FOTO)


Droguri de risc descoperite asupra unui cetățean străin care s-a prezentat în PTF Sculeni. Șoferul, propus pentru arestare preventivă pentru 30 de zile! 

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună cu lucrători vamali au depistat un cetățean polonez care s-a prezentat la control sub influența substanțelor interzise, iar în mijlocul de transport pe care îl conducea, lucrătorii noștri au descoperit substanţe susceptibile a face parte din categoria drogurilor de mare risc. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Iași au propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iași, arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile, informează Poliția de Frontieră prin intermediul unui comunicat oficial. 

În data de 04 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un cetățean polonez, în vârstă de 40 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Polonia.

La control, polițistul de frontieră a observat că persoana are un comportament suspect, fapt pentru care a înaintat lucrătorilor vamali solicitarea efectuării unui control amănunțit asupra persoanei și mijlocului de transport, ocazie cu care a fost descoperită, pe bancheta față a microbuzului și în locul de dormit sub salteaua patului în două pachete de țigări, învelită în folie din material plastic transparent, o substanță solidă de culoare albă, cristalizată, susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de mare risc (amfetamină). Aceeași substanță a mai fost descoperită și în scaunul șoferului, în două tuburi de suplimente alimentare, dar și un recipient din sticlă, ce conținea o cantitate de lichid de culoare maro, susceptibil a fi ulei CBD.

Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră au informat lucrătorii din cadrul BCCO Iași și ai Biroului Poliției Rutiera Iași, care s-au prezentat în scurt timp la fața locului, în vederea testării persoanei, rezultatul fiind pozitiv la amfetamină. Pentru prelevarea de probe biologice, persoana a fost condusă la Institutul de Medicină Legală Iași.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că substanța descoperită îi aparţine şi a achiziționat-o pentru consum propriu, a mai punctat sursa citată. 

Substanțele descoperite (aproximativ 20 grame substanță solidă și substanță lichidă) au fost ridicate, ambalate, sigilate și trimise spre expertiză la un laborator de specialitate.

Cazul a fost preluat de către lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Iași, abilitați să efectueze cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Biroul Teritorial Iași, pentru săvârșirea infracţiunilor de  introducerea în țară de droguri de risc, fără drept, deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.




Citește și


Flagrant la Constanța! Zeci de grame de cocaină. S-a emis mandat de arestare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 595

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1421

Poliția de Frontieră Polițiștii de frontieră au verificat peste 20.000 de persoane în aplicația eDAC în această săptămână

07 Apr 2024 433

Traficul la frontieră, în ultimele 24 de ore

16 Feb 2024 484

Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore. Aproape 8.000 cetățeni ucraineni au intrat în țară

28 Jan 2024 565

Fapte ilegale, amenzi usturătoare și intrări interzise! Date oficiale de la Poliția de Frontieră

27 Jan 2024 554

Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore

25 Jan 2024 511

Peste 260.000 de euro și 20.000 de dolari, descoperiți de polițiștii de frontieră, ascunși într-un autocar turcesc (FOTO)

24 Jan 2024 1026

Garda de Coastă Alți 14 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră, în zona localității Cetate, din județul Constanța

24 Jan 2024 637

Poliția de Frontieră, situație actualizată Detalii despre activitățile poliției de frontieră în ultimele 24 de ore!

24 Jan 2024 565

Poliția de Frontieră Aproximativ 6100 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

23 Jan 2024 551

19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor

22 Jan 2024 530

Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi

22 Jan 2024 616

Raport zilnic Detalii despre activitățile poliției de frontieră în ultimele 24 de ore!

21 Jan 2024 568

Poliția de Fontieră Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore

19 Jan 2024 583