Actualitate

DGA Polițist, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție angajat al Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Dâmbovița, cercetat, etapizat, în stare de reținere, arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar și, în prezent, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, aflate în concurs real și a altor trei persoane fără calitate specială, prima cercetată, etapizat, în stare de reținere, arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar și în prezent în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare sub forma participației improprii la infracțiunea de dare de mită (două fapte), trafic de influență (două fapte) și complicitate la infracţiunea de trafic de  influență (o faptă), aflate în concurs real.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, s-a reușit probarea activității infracționale a persoanelor menționate care, în fapt, interveneau pe lângă funcționari publici din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Dâmbovița și Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Dâmbovița, pentru ca diferiți beneficiari să obțină cu celeritate înmatricularea unor autovehicule sau eliberarea unor pașapoarte.
          
Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că agentul de poliție, funcționar în cadrul SPPCIV Dâmbovița, a primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la primirea și procesarea dosarelor privind înmatricularea unor autovehicule. De asemenea, a rezultat faptul că ceilalți trei inculpați au realizat activități de intermediere a înmatriculării unor vehicule, facilitând depunerea dosarelor fără existența unor programări prealabile în schimbul unor sume de bani. În privința unuia dintre cei trei inculpați, probele administrate în cauză au evidențiat și activitatea acestuia de a intermedia, în schimbul primirii unor sume de bani, eliberarea mai rapidă a unor pașapoarte, pentru diferiți beneficiari.

„Precizăm că, la data de 06.03.2018, ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița,  cu sprijinul lucrătorilor D.G.A. - Structura Centrală,  D.A.M.B.J.I., S.J.A. Argeș, Prahova, Giurgiu, Vâlcea și Buzău, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, la locurile de muncă și domiciliile inculpaților, precum și mai multe mandate de aducere”, precizează DGA.
           
În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân” Dâmbovița.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist lovit cu bestialitate de doi frați. Primele condamnări. Dosarul a ajuns ieri la Constanța

07 Apr 2020 171

Un polițist din IPJ Constanța a refuzat să ia mită

06 Apr 2020 2127

Ca urmare a denunțului din partea unui polițist de frontieră Șase persoane condamnate pentru dare de mită și contrabandă

06 Apr 2020 617

Cinci bărbaţi care făceau grătar în mijlocul unei străzi din municipiul Brăila, amendați de polițiști

03 Apr 2020 496

Caz inedit la Constanța! Un polițist de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

03 Apr 2020 8277

Un agent de poliție din Tulcea, lovit în cap cu o rangă. Procesul, amânat la Constanța

03 Apr 2020 335

„Superman“ din Năvodari, cursă de suflet Fostul polițist Ioan Chifu a alergat 100 de kilometri în bucătărie, în 24 de ore! (galerie foto)

03 Apr 2020 3295

Data de 25 martie marcheză Ziua Poliției Române

25 Mar 2020 495

România, în stare de urgență din cauza coronavirusului! Justiția din Constanța resimte primele efecte. Mai multe dosare penale, suspendate

19 Mar 2020 554

Năvodari. Fostul polițist Ioan Chifu La împlinirea vârstei de 51 de ani, și-a făcut „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!

18 Mar 2020 6294

Ofițer de poliție, reținut pentru luare de mită

13 Mar 2020 1015

Constanța Un polițist de frontieră a sesizat ofițerii DGA după ce i s-a oferit mită

12 Mar 2020 627

Activități preventive în instituțiile de învățământ constănțene. Despre ce au discutat elevii cu polițiștii

11 Mar 2020 725

Misiuni ale polițiștilor Au adus în țară și au predat persoane urmărite internațional

08 Mar 2020 542

DGA Polițist, trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului. Agentul nu ar fi pus în executare un mandat

05 Mar 2020 552