DGEP Constanța Certificatul privind domiciliul înregistrat în Registrul Național de Evidență a Persoanelor


Cetăţenii români au dreptul de a solicita, în vederea obţinerii unor drepturi sau a apărării intereselor acestora în străinătate, emiterea unui Certificat care să ateste domiciliul înregistrat în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor.
Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanța eliberează la cererea titularului, Certificat privind domiciliul înregistrat în Registrul Naţional de Evidenţă a PersoanelorşiFormular standard multilingv,care însoţeşte certificatul, pentru cetățenii români care au domiciliul pe raza județului Constanța.
Cererile de solicitare a certificatului şi a formularului standard multilingv se depun la Serviciile Publice Comunitare Locale de la locul de domiciliu sau direct la sediul D.G.E.P Constanța (mun. Constanța, str. Ștefan cel Mare nr.44, bl.M16),însoţite de următoarele documente:
  • Cerere tip;
  • Actul de identitate, în original;
  • Procura specială în original şi, după caz, traducerea acesteia în limba română, legalizată, de asemenea în original, în situaţia în care documentul este autentificat de către autoritatea străină competentă, dacă se solicită eliberarea certificatului prin împuternicit;
  • Împuternicirea avocaţială, dacă se solicită eliberarea certificatului prin avocat, împuternicit de către titular sau de către reprezentantul legal al acestuia;
  • Actul de identitate al mandatarului în original, dacă certificatul se solicită prin împuternicit sau avocat.
La solicitare, în certificat se pot menționa și domiciliile anterioare ale titularului, reședințele avute de către acesta, precum și perioada în care au fost active.
În cazul cetățenilor români fără domiciliu în România în certificat se menționează numai acest aspect.
     Eliberarea la cerere a formularului standard multilingv – vizează eliberarea unui Certificat care va fi folosit în spațiul U.E.

La eliberarea formularului standard multilingv se vor avea în vedere următoarele:
- Formularul standard multilingv însoțește Certificatul privind domiciliul înregistrat în Registrul Național de Evidență a Persoanelor, având valoare juridică numai împreună cu documentul original pentru care se eliberează.
- Este posibilă eliberarea concomitentă a mai multor formulare standard multilingve pentru un singur Certificat, în funcție de solicitarea persoanei interesate (de exemplu, în versiuni lingvistice diferite sau în aceeași versiune lingvistică, în mai multe exemplare).
- În formularul standard multilingv pot fi completate maxim 4 domicilii și 4 reședințe.

În cererea de eliberare a unui formular standard multilingv, solicitantul trebuie să precizeze Statul membru al UE în care va folosi Certificatul și Formularul, precum și formatul bilingv în care acesta va fi eliberat.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGEP Constanța Transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autoritățile străine

08 May 2024 290

DGEP Constanța Condițiile și documentele necesare pentru oficializarea unei căsătorii

05 Mar 2024 521

Averea și interesele Mirelei Cristina Grumăzescu, șef serviciu Starea Civilă, din cadrul DGEP Constanța (DOCUMENTE)

27 Dec 2022 2142

Carmina - Rodica Țăpuș, șef serviciu Relații Publice și Achiziții la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

21 Dec 2022 1607

Direcţia Generală de Evidenţă a Populaţiei Constanţa, anunţ important pentru cei aflaţi în străinătate

06 Dec 2019 3068

DGEP Constanţa Cum se procedează la înregistrarea tardivă a naşterii

06 Sep 2019 1788

DGEP Constanța Important de știut despre reținerea buletinului și despre actele de stare civilă emise de autoritățile străine

17 Aug 2019 1985

DGEP Constanţa În ce cazuri este posibilă legal reţinerea actului de identitate

11 Aug 2019 1854