Directorul ​DSP Constanța, precizări importante legate de verificările desfășurate la Spitalul Județean Galați

  • „Nu puteam văduvi Constanța de oamenii pe care îi are“, a declarat directorul Cristina Mihaela Schipor.

În contextul afirmațiilor făcute de reprezentanții Spitalului Județean Galați și cei ai Consiliului Județean Galați cu privire la controlul efectuat la spital de către Ministerul Sănătății, dar și de către Direcția de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Mihaela Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut următoarele precizări, pentru ZIUA de Constanța:

„Nu cunosc aspecte legate de controlul derulat de comisia venită la Galați, de la București. Dar pot să vă spun că eu, în calitate de coordonator al Regiunii Sud-Est, am constatat că este un număr mare de cadre medicale infectate la Galați (aproximativ 80 de cadre, la momentul respectiv) și am decis să trimit o comisie formată din doi medici și doi asistenți, pentru a vedea care este situația“.

„La fața locului, s-a constatat că epidemiologul DSP din Galați avea contract și cu alte unități spitalicești, mai exact patru alte unități spitalicești, astfel că nu avea timp să facă treaba pentru care este plătit de către stat. Vă dați seama, noi nu puteam să rămânem să facem treaba lui, în condițiile în care spitalul din Galați are un om plătit special pentru aceasta. Și nici nu puteam să las Constanța fără oameni, când și aici este atât de multă nevoie de ei. Noi ne-am rupt din oamenii noștri pentru a vedea care este situația acolo, la plecare le-am lăsat recomandări, dar nu puteam văduvi Constanța de oamenii pe care îi are“, a mai explicat directorul DSP Constanța.

Totodată, directorul DSP Constanța spune că s-au dat și amenzi, pentru că nu se poate ca un cadru medical să nu poarte masca atunci când vede pacienții.

„Doamna manager a spitalului este supărată degeaba, noi nu puteam sta să facem treaba unui om angajat special pentru asta, în condițiile în care este atât de mare nevoie de specialiști și în Constanța“, a conchis Cristina Schipor.

Ca un ultim aspect, deși în conferința de presă susținută de reprezentanții CJG și cei ai Spitalului Județean Galați se face referire la faptul că cei din comisia venită de la București ar fi fumat în birou, directorul DSP Constanța a precizat că verificările de la București au avut loc după cele de la Constanța, iar medicii și asistentele constănțeni ce au fost la Galați nu fumează.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă susținute de reprezentanții Spitalului Județean Galați și cei ai Consiliului Județean Galați aceștia au făcut o serie de afirmații cu privire la controalele efectuate la spital de către Corpul de Control al Ministerului Sănătății, dar și de către Direcția de Sănătate Publică din Constanța.

Printre altele, aceștia au precizat că persoanele venite în control de la Constanța s-au grăbit să plece înapoi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 377

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 612

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 703

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 828

LIVE VIDEO+TEXT Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat. Mai multe oficialități, prezente la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 1529

DSP Constanța angajează. Iată postul scos la concurs și condițiile de îndeplinit

16 Feb 2024 3463

Declarații de avere Constanța Valentin Vasile Broască - Madar, membru supleant în CA la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, averea și interesele (DOCUMENTE)

31 Jan 2024 982

Transguard Security SRL a formulat o nouă contestație DSP Constanța a anulat licitația pentru servicii de pază, CNSC a dispus însă continuarea procedurii!

15 Jan 2024 1009

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă „Spitalul de Pediatrie Dr. Alexandru Pesamosca și Alternativa Techirghiol, avizate la nivel instituțional"

22 Dec 2023 986

Știri Constanța Protest al angajaților Direcției de Sănătate Publică Constanța! (FOTO+VIDEO)

15 Dec 2023 856

O firmă de pază locală a reușit să anuleze la CNSC o licitație organizată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

27 Nov 2023 880

Proteste și la Constanța Proteste spontane la Casele Județene de pensii și DSP-urile din țară (FOTO)

15 Nov 2023 1184

Ziua Mondială a Diabetului- 14 Noiembrie 2023 Conștientizarea și accesul la informații în diabetul zaharat

14 Nov 2023 915

Neconformități în unitățile sanitare cu paturi din Constanța! (DOCUMENT)

27 Sep 2023 917

Doliu în lumea medicală din Constanța

14 Aug 2023 6960