Doi consilieri locali din Mangalia au fost inlocuiti

1214162853.jpg

Claudiu Tusac si cei 19 consilieri au participat, sambata, la sedinta de constituire a Consiliului Local Mangalia. Alaturi de consilierii mangalioti au fost prezenti in sala Centrului Cultural "Euxin" din Mangalia Claudiu Palaz, subprefectul Constantei, si Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

Comisia de validare, formata din Ion Petcu, Sorin Andrei si Dan Moldovan, le-a dat unda verde celor 19 consilieri locali, care au putut depune astfel juramantul in fata cetatenilor. Astfel, noul Consiliu Local al orasului este format din Sorin Daniel Andrei (PNL), Ion Anghel (PRM), Laura Condur (PD-L), Sorin Cucoranu (PNL), Constantin Filimon (FD), Bogdan Filip (FD), Paul Foleanu (PD-L), Ioan Griguta (PD-L), Vasile Iorga (PNL), Bogdan Maganu (PSD), Gheorghe Mazalu (PSD), Ion Minca (PC), Dan Moldovan (PD-L), Ioan Negrea (PD-L), Vasile Olan (PC), Viorel Oleniuc (PNL), Ion Petcu (PSD), Daniel Slavescu (PSD), Mihai Voicu (PSD). Noul consiliu a avut cel putin doua surprize in ceea ce priveste componenta. Mai intai, Ion Anghel, liderul PRM Mangalia si fost consilier local, i-a luat locul lui Eugen Pricopie, cel ce a candidat la primaria municipiului si care se afla primul pe lista. Eugen Pricopie ne-a declarat in acest sens ca nu a stiut de inlocuirea sa, mai ales ca semnase, cu putin timp in urma, certificatul doveditor al calitatii sale de consilier local. Eugen Pricopie afirma ca va ataca in contencios numirea colegului sau de partid, Ion Anghel. Motivul liderului peremist este unul foarte simplu: printr-o scrisoare adresata "Tribunului" si publicata in oficiosul lui Vadim Tudor, "Tricolorul", Ion Anghel arata ca Eugen Pricopie i-a fost impus drept candidat la Primaria Mangalia de fostul sef al PRM Constanta, Radu Comanici. "Sub rezerva ca, daca nu va aduce partidului un procentaj de cel putin 35%, domnia-sa isi va da imediat demisia si, listele fiind deja facute, i-am cedat d-lui Pricopie primul loc de pe lista de consilieri, crezandu-l pe cuvant de onoare. Eugen Priopie a obtinut pe listele de primar doar 4%, fiind singurul candidat din cei 15 care s-a clasat sub scorul partidului (7% in consiliul local si 11% la Consiliul Judetean). In consecinta, Adunarea Generala a Organizatiei Municipale a PRM Mangalia in unanimitate, l-a exclus din partid pe Eugen Pricopie".

Invingatorul ia totul: toti sefii de comisii sunt pesedisti

Un alt exclus, de data aceasta "injunghiat" cu adevarat pe la spate, a fost Cornel Grama. Unul dintre cei mai aprigi oponenti ai fostului primar Zanfir Iorgus si fondator al FD Mangalia, Cornel Grama, a fost inlocuit, cu numai o ora inainte de inceperea sedintei, de putin cunoscutul (cel putin la nivel politic) Bogdan Filip. Cornel Grama a aflat, cu stupoare, de excluderea sa din partid, fara sa i se aduca la cunostinta motivul. O data cu el, a fost exclus si urmatorul membru de pe lista FD Mangalia, astfel ca Bogdan Filip a avut "partie libera" sa ajunga la fotoliul de consilier. Nici Cornel Grama si nici liderul local al FD-ului nu ne-au putut spune, oficial, motivele excluderii. O data validati consilierii locali, s-a putut trece la depunerea juramantului de catre noul primar. Claudiu Tusac a declarat ca va fi primarul tuturor locuitorilor Mangaliei, indiferent de apartenenta sau culoarea politica si le-a cerut consilierilor sa lucreze in slujba cetateanului, intr-un climat de liniste. Alesii locali au votat, prin vot secret, noul viceprimar al orasului. Acesta este Viorel Oleniuc, liderul PNL Mangalia, care a obtinut voturile a 15 consilieri, in timp ce o a doua propunere, Ion Minca, a luat numai 2 voturi. Alte doua voturi au fost anulate. Viceprimarul Mangaliei a declarat ca va ramane alaturi de primarul Tusac in orice decizie ar lua acesta, iar in momentul in care va vedea ca nu mai face fata ritmului acestuia, va renunta la post. La final, au fost stabilite comisiile de specialitate ale primariei. Acestea sunt in numar de cinci (fata de numai trei in mandatele anterioare) - comisia pentru protectie sociala si sanatate, comisia buget-finante si fonduri europene, comisia de industrie, turism, cultura si invatamant, comisia juridica si cea de urbanism si amenajarea teritoriului. Si, pentru ca invingatorul ia totul, toate cele cinci comisii au presedinti PSD, potrivit intelegerii dintre penelisti si pesedisti.

Scris de: {autor}Clara VALIMAREANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 389

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 471

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 885

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 805

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 630

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 777

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1030

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1407

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1653

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1046

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 827

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 640

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 859

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 730

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 605