Întâlnire între reprezentanții Sindicatului Național ”Forța Legii” și ai Ministerului Sănătății. Cine a fost invitat din partea DSP Constanța


Miercuri, 19.07.2023, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Sindicatului Național ”Forța Legii” și ai Ministerului Sănătății.

Din partea Sindicatului Național ”Forța Legii” a participat Marius Nicolae Sepi, în calitate de Președinte executiv, iar Ministerul Sănătății a fost reprezentat de către  Dr. Tiberius Marius Brădățan, Secretar de stat.

A fost invitată să participe la această întâlnire și Simona Lăzărescu, membru al organizației sindicale, deținând funcția de Auditor superior în cadrul DSP Constanța.

În contextul acestei întâlniri s-a avut în vedere găsirea soluțiilor privind eliminarea inechităților existente de 5 ani de zile, la ambele categorii de personal, din cadrul DSP-urilor, funcționari publici și personal contractual, iar aspectele dezbătute au vizat în principal inexistența unei ierarhii a funcțiilor din cadrul DSP-urilor, așa cum există în alte instituții din familia ocupațională Administrație, fapt ce duce la diferențe mari salariale între angajații încadrați pe aceleași studii, dar și situația sporurilor, care nu sunt acordate tuturor salariaților, ci pe categorii de personal, deși toți își desfășoară activitatea în aceleași condiții de muncă.,transmite un comunicat din partea Sindicatului Naţional ,,Forţa Legii”.  

Cu această ocazie s-a dezbătut și posibilitatea includerii personalului din cadrul DSP-urilor în Plx 172/2023, proiect de lege existent la Camera Deputaților, prin asimilarea personalului CAS la nivelul aparatului central al Guvernului, cu personalul din cadrul DSP, așa cum a fost prevăzut încă din anul 2016 prin Legea nr. 250/2016, neabrogrată în prezent, astfel eliminându-se inechitățile existente de 5 ani de zile.

Am convenit că până la sfârșitul săptămânii viitoare, cel târziu 28.07.2023, se va prezenta o situație atât a funcțiilor publice similare din instituții precum ANSVA, ANAF, ANPC și CNAS, care fac parte din familia ocupațională Administrație, pentru o imagine clară asupra salarizării personalului plătit din fonduri publice, în vederea eliminării inechităților existente, în prezent, pentru personalul din categoria funcționarilor publici din DSP-uri, cât și o comparație între cele două categorii de personal, funcționari publici și personal contractual din cadrul instituției.

Cu privire la salarizarea personalului din cadrul DSP-urilor, prin adresa înregistrată la Cancelaria Prim-Ministrului cu nr. 5/4762/05.07.2023, Sindicatul Național ”Forța Legii” a solicitat includerea personalului din DSP-uri în cadrul proiectului de lege Plx 172/2023. În urma acestei adrese, ne-a fost adus la cunoștință că solicitarea noastră a fost direcționată către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, instituție publică centrală responsabilă de politica în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice. Avem încredere că, prin toate opțiunile disponibile în ceea ce privește dialogul social, vom găsi cele mai responsabile soluții pentru personalul din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică., a mai punctat sursa citată. 


Citește și: 

DSP Constanța poate demola clădirea din municipiu, în locul căreia se va edifica noul spital de pediatrie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 379

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 614

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 705

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 830

LIVE VIDEO+TEXT Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat. Mai multe oficialități, prezente la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 1535

DSP Constanța angajează. Iată postul scos la concurs și condițiile de îndeplinit

16 Feb 2024 3471

Declarații de avere Constanța Valentin Vasile Broască - Madar, membru supleant în CA la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, averea și interesele (DOCUMENTE)

31 Jan 2024 992

Transguard Security SRL a formulat o nouă contestație DSP Constanța a anulat licitația pentru servicii de pază, CNSC a dispus însă continuarea procedurii!

15 Jan 2024 1010

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă „Spitalul de Pediatrie Dr. Alexandru Pesamosca și Alternativa Techirghiol, avizate la nivel instituțional"

22 Dec 2023 989

Știri Constanța Protest al angajaților Direcției de Sănătate Publică Constanța! (FOTO+VIDEO)

15 Dec 2023 860

O firmă de pază locală a reușit să anuleze la CNSC o licitație organizată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

27 Nov 2023 880

Proteste și la Constanța Proteste spontane la Casele Județene de pensii și DSP-urile din țară (FOTO)

15 Nov 2023 1186

Ziua Mondială a Diabetului- 14 Noiembrie 2023 Conștientizarea și accesul la informații în diabetul zaharat

14 Nov 2023 915

Neconformități în unitățile sanitare cu paturi din Constanța! (DOCUMENT)

27 Sep 2023 920

Doliu în lumea medicală din Constanța

14 Aug 2023 6962