Elena Udrea, nemulțumită că nu a primit permisie pentru a ajunge la ziua fetiței care împlinește 5 ani

Elena UdreaAflată în prezent în Penitenciarul Târgșor, după condamnarea definitivă la șase ani de închisoare, în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a postat pe pagina sa de facebook un mesaj prin care își arată nemulțumirea că instanța i-a refuzat solicitarea de a merge acasă pentru ziua fetiței sale care împlinește luna aceasta împlinește cinci anișori.

Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anisori, dar mi se refuza acest drept.​

​Desi legea prevede posibilitatea ca deținuții sa meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru ca menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care executa o pedeapsa cu închisoarea, în practica aceasta posibilitatea este aproape inexistenta.

​Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetenta sau comoditate, refuza sa acorde aceste permisii, iar avocatul poporului Renate Weber se face ca nu vede cum legea este incalcata si nu se respecta dreput legal la permisii! Situația este cu atât mai gravă la Targsor, singurul penitenciar de femei, unde deținutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezenta mamei acasă, chiar și doar pentru câteva zile.

​Asa cum au demonstrat nenumărate studii internaționale, acești copii sunt traumatizați pentru tot restul vieții și extrem de vulnerabili la riscurile societății de azi, devenind mult mai ușor și într-un procent mult mai mare decât ceilalți copii victime ale abandonului școlar, ale traficului de minori, ale traficului de droguri și sunt mult mai predispuși la a săvârși ei înșiși infractiuni.

​Având in vedere interesul superior al copilului fata de oricare alt interes, al statului sau al societății, toate instituțiile și organismele internaționale recomanda ca în cazul mamelor de copii minori sa se aplice cu precădere pedepse neprivative de libertate.

​De aceea, ținând cont de nenumăratele recomandări și documente ale instituțiilor UE, statele europene au legislație specială și practici în ceea ce privește pedepsirea mamelor, pușcăria fiind ultima soluție și doar pentru cazuri de pericol social grav.

La noi, nu doar ca nu ii pasa nimanui de aceste recomandări, nu doar ca mamele ajung în pușcărie pentru orice fapta, oricât de putin gravă, dar primesc și pedepse foarte mari, iar la eliberarea condiționată faptul ca aceste femei au acasă 1, 3, 7, 10 copii nu interesează pe nimeni, judecătorii nefăcând nicio diferența între un criminal și o mama cu 7 copii, condamnata pentru furturi din magazine sau falsuri.

​Mai mult, nici macar aceasta amărâtă de posibilitate de a merge acasă la copii și familie pentru câteva zile, care exista deja în lege, nu este aplicată. Suntem în luna septembrie, luna în care copiii încep școală. Multi dintre cei cu mamele în pușcării merg pentru prima data la grădiniță, la școală sau în prima zi de liceu.


Desi ar putea sa aibă mamele alături, ei sunt obligați sa fie singuri într-un moment atât de important în viața lor pentru ca nimănui nu-i pasa de ceea ce se întâmplă cu acești copii, așa cum nimănui nu-i pasa de copiii României în general! Si atunci de ce sa ne miram ca se droghează și se prostituează de la 14 ani?

​P.S. Stiu ca pana nu ajungi sa te confrunți personal cu o problema este mai greu sa o înțelegi, așa ca fac următoarea precizare:

-de multe ori, mamele care au incalcat legea au făcut-o tocmai pentru copiii lor. La Targsor sunt mame condamnate pentru ca au furat scutece și lapte praf din supermarket, spre exemplu“ - se arată în postarea Elenei Udrea.

Citește și: 

DNA cere condamnarea definitivă a Ioanei Băsescu și Elenei Udrea în baza deciziei CJUE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elena Udrea cere revizuirea Dosarului Gala Bute! Totul s-ar putea decide azi

12 Dec 2023 1147

Decizie definitivă pentru Elena Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale

23 Nov 2023 5000

Printre inculpați Elena Udrea și Ioana Băsescu Totul s-ar putea decide mâine! Procurorii DNA cer rejudecarea dosarului privind finanțarea campaniei electorale din 2009

21 Nov 2023 948

DNA cere rejudecarea dosarului privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Iată când se va pronunța Înalta Curte

26 Oct 2023 979

DNA, acțiune extraordinară pentru rejudecarea dosarului privind finanțarea campaniei electorale din 2009

25 Oct 2023 1026

DNA cere condamnarea definitivă a Ioanei Băsescu și Elenei Udrea în baza deciziei CJUE

10 Aug 2023 2058

Știri justiție DNA va contesta soluția definitivă în dosarul Elenei Udrea! (DOCUMENT)

27 Jul 2023 1166

Elena Udrea, Ioana Băsescu, Ioan Silviu Wagner și Victor Tarhon, decizie definitivă la Curtea Supremă – A intervenit prescripţia!

11 Jul 2023 2637

Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

08 Jun 2023 1304

Cinci ani în primă instanță pentru Ioana Băsescu Elena Udrea, Ioan Wagner, fostul șef al Oil Teminal, și Victor Tarhon, vicepreședintele CJ Tulcea, așteaptă azi decizia finală a Curții Supreme (DOCUMENT)

08 Jun 2023 2833

Elena Udrea, amânare la Curtea Supremă, în dosarul Hidroelectrica

07 Jun 2023 1384

Curtea Supremă, amânare de pronunțare într-un dosar al Elenei Udrea

11 May 2023 1618

Judecătorii mai au nevoie de timp! Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009!

13 Apr 2023 1024

Decizie a Curții de Apel București în cazul Elenei Udrea. Are legătură cu o presupusă mită de 5 milioane de dolari

11 Apr 2023 2336

Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul Elenei Udrea!

16 Mar 2023 1240