Elicopterul Black Hawk, care a aterizat forțat în București, transportat la baza militară „Mihail Kogălniceanu", județul Constanța

  • El a amintit că aterizarea forţată face subiectul unei investigaţii în curs, care este „desfăşurată în comun de Guvernele român şi american". 
Elicopterul Black Hawk care a aterizat forţat, joi, în Piaţa Charles de Gaulle din Bucureşti, va fi transportat la baza militară „Mihail Kogălniceanu", iar partea americană nu va face „speculaţii" până la finalizarea anchetei comune ce vizează acest incident, a declarat maiorul Matthew St. Clair, la solicitarea AGERPRES.

„Elicopterul UH-60 a fost ridicat din zona în care a aterizat şi a fost transportat la un hangar din apropiere, ieri (joi - n.r.), cu susţinerea autorităţilor române. Aeronava va fi returnată Batalionului 3 din Regimentul 1 Aviaţie, ce are baza la 'Mihail Kogălnieanu'.

Suntem recunoscători pentru susţinerea pe care Guvernul României şi autorităţile locale au acordat-o pentru securizarea spaţiului unde a avut loc incidentul şi pentru recuperarea fără probleme a aeronavei", a afirmat ofiţerul american.


El a amintit că aterizarea forţată face subiectul unei investigaţii în curs, care este „desfăşurată în comun de Guvernele român şi american". 

Potrivit răspunsului oficial al Armatei SUA, echipa care s-a aflat la bordul aeronavei „s-a descurcat admirabil în această situaţie".

„Dublată de susţinerea Poliţiei locale de la sol, echipa a putut ateriza în siguranţă, fără a fi raportate victime", a menţionat maiorul St. Clair.

„Aceasta este atât o dovadă a pregătirii de care au parte echipele noastre, cât şi a interoperabilităţii şi parteneriatului pe care îl avem cu România şi aliaţii noştri NATO. Antrenându-ne şi lucrând împreună, suntem mai capabili să evităm sau să reacţionăm în situaţii ca aceasta şi să nu existe persoane decedate sau rănite", a subliniat el.

Elicopterul UH-60 Blackhawk, care a aterizat forţat joi în piaţa Charles de Gaulle, făcea repetiţii pentru Ziua Forţelor Aeriene. 

Citește și: Incident neobișnuit în Capitală Un elicopter militar american a aterizat forțat pe stradă, în piața Charles de Gaulle (galerie foto și video)

Sursă foto: Facebook.com

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elicopter militar american, prăbușit în Pacific

05 Sep 2021 3555

Eroii zilei, în București Ei sunt polițiștii ce au intervenit în cazul elicopterului care a aterizat forțat

15 Jul 2021 1043

Județul Constanța Un elicopter militar a aterizat forțat într-un câmp din comuna Pecineaga, în urmă cu aproape două luni

15 Jul 2021 1715

Incident neobișnuit în Capitală Un elicopter militar american a aterizat forțat pe stradă, în piața Charles de Gaulle (galerie foto și video)

15 Jul 2021 1833

Județul Constanța Un elicopter militar american a aterizat într-un câmp de floarea-soarelui din comuna Pecineaga

25 May 2021 8759

Elicopter militar american prăbușit în Irak cu personal la bord

16 Mar 2018 1618

Distrugătorul american USS Porter va face o escală în Portul Constanţa

10 Jun 2016 2381

Au fost găsite cadavrele celor opt persoane aflate la bordul unui elicopter militar dispărut în Nepal

16 May 2015 1375

Nu există supraviețuitori Elicopterul militar american prăbușit în Nepal, distrus complet

15 May 2015 1405

Epava elicopterului american prăbuşit în Nepal, reperată

15 May 2015 1338

Puşcaşi marini din armata americană, daţi dispăruţi în urma unui accident de elicopter

11 Mar 2015 2472

Un elicopter american militar s-a prăbuşit în timpul unui antrenament

22 Dec 2014 1462