Enel a investit circa 500.000 de euro în centrale fotovoltaice. Una se află în județul Constanța (GALERIE FOTO)

Centrale fotovoltaice Sursa foto ENEL
  • E-DISTRIBUȚIE a investit circa 500.000 de euro în centrale fotovoltaice și soluții de stocare instalate in trei stații de transformare, pentru creșterea eficienței energetice.
 
Centralele fotovoltaice asigură o producție anuală de peste 330 MWh și acoperă întregul necesar de consum pentru cele trei stații de transformare din Banat, Dobrogea și Muntenia.

Proiectele oferă soluții integrate de generare și stocare a energiei regenerabile prin baterii de 100 kWh, crescând reziliența rețelei de distribuție

Cele trei stații alimentează cu energie electrică peste 23.000 de consumatori din 28 de localități 

E-Distribuţie, operatorul de distribuție a energiei electrice parte a grupului Enel, a instalat sisteme integrate de producere și stocare a energiei regenerabile în valoare de circa 500.000 de euro în trei stații de transformare din  regiunile în care își desfășoară activitatea: Muntenia, Dobrogea și Banat. Cele trei centrale fotovoltaice au incluse baterii Li-Ion de 100 kWh pentru stocarea energiei, ducând la o mai mare reziliență a rețelei.
 
Compania de distribuție a montat în total 570 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență la stațiile Otopeni (județul Ilfov), Palas Sud (județul Constanța) și Oțelu Roșu (județul Caraș-Severin), cu o capacitate totală instalată de circa 260 KWh. Panourile fotovoltaice au fost instalate la sol și sunt operaționale de la începutul anului, contribuind la reducerea emisiilor de CO2.
 
Centrale fotovoltaice Sursa foto ENEL„E-Distribuție accelerează procesele pentru a realiza o electrificare pe deplin sustenabilă, respectând în același timp mediul și resursele naturale”, a declarat Monica Hodor, directorul general al E-Distribuție. „Montarea sistemelor integrate de generare a energiei fotovoltaice și de stocare în cele trei stații de transformare îmbunătățește eficiența serviciului de distribuție prin reducerea consumului propriu tehnologic, echilibrând sarcinile electrice și asigurând reziliența rețelei. Aceste sisteme fac posibilă producția de energie curată, contribuind la obiectivele de mediu la nivel local și internațional”.

 
Fiecare dintre cele trei centrale fotovoltaice montate la stațiile de transformare 110/ 20 kV din județele Ilfov, Constanța și Caraș-Severin asigură o producție anuală de energie electrică de aproape 110 MWh.
 

Stația Otopeni alimentează cu energie electrică peste 12.000 de consumatori din București, Otopeni, Balotești, Măgura, Corbeanca, Mogoșoaia. Stațiile de transformare Palas Sud și Oțelu Roșu asigură serviciul de distribuție al energiei pentru peste 11.000 de consumatori din localitățile Constanța, Oțelu Roșu, Baia, Băuțar, Bucova, Rușchița, Caransebeș, Cireșa, Ciuta, Glimboca, Iaz, Lozna, Măgura, Mal, Marga, Maru, Obreja, Rusca, Valea Bistrei, Var, Voislova, Zăvoi.
 
Instalarea celor trei centrale fotovoltaice la stațiile de transformare este primul demers de acest fel la nivelul companiilor E-Distribuție și se înscrie în procesul de tranziție către un model de afaceri sustenabil.
 
„În următorii ani, ne propunem ca tot mai multe stații de transformare E-Distribuție să aibă montate astfel de centrale fotovoltaice care să acopere necesarul de consum, să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și, implicit, să crească eficiența energetică’, a declarat Monica Hodor, directorul general al E-Distribuție.  „În acest sens, vor fi depuse proiecte pentru finanțare inclusiv prin Fondul pentru Modernizare, pentru a accelera tranziția către o economie verde”.
Centrale fotovoltaice Sursa foto ENEL
 
Grupul Enel accelerează procesul de tranziție către un model de afaceri sustenabil prin dezvoltarea surselor regenerabile de energie și adoptarea principiilor economiei circulare în cadrul strategiei sale. În ultimii cinci ani, companiile E-Distribuție au reciclat aproximativ 17.000 de tone de deșeuri de echipamente – transformatoare, cabluri electrice, fier, baterii industriale, contoare, ulei uzat. Dintre acestea, peste 95% din volumele reciclate au revenit în economie sub formă de metale feroase, neferoase, plastic, lemn, sticlă etc.
 
E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia sunt companiile din cadrul grupului Enel în România care au ca activitate distribuția energiei electrice. Anual, acestea distribuie peste 15 TWh de energie electrică prin peste 131.000 de km de rețea – linii electrice subterane și aeriene, de înaltă, medie și joasă tensiune -, prin intermediul a 286 stații de transformare și 24.315 posturi de transformare.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

E-Distribuţie Dobrogea întrerupe furnizarea energiei electrice în județul Constanța. Lista completă a localităţilor afectate

30 Jun 2022 679

E-Distribuție întrerupe furnizarea energiei electrice pentru efectuarea unor lucrări. Lista zonelor vizate

28 Jun 2022 397

Curentul electric va fi întrerupt în mai multe localități din județul Constanța. Lista completă

27 Jun 2022 1922

E-Distribuţie Dobrogea întrerupe în județul Constanța furnizarea energiei pentru efectuarea unor lucrări. Ce zone sunt afectate

24 Jun 2022 549

Spitalul Județean Constanța a bătut palma cu Enel. Detalii din contract (DOCUMENT)

22 Jun 2022 363

CT BUS a organizat o licitație publică. Ce firmă a câștigat (DOCUMENT)

21 Jun 2022 430

Spitalul Județean Constanța a atribuit un contract pentru furnizarea de energie electrică (DOCUMENT)

21 Jun 2022 458

Curentul electric va fi întrerupt în mai multe localități din județul Constanța. Lista completă

21 Jun 2022 638

Întreruperi ENEL în județul Constanța Mai multe autoservice-uri, punct termic RADET și Stația de Taxare pod Vadu Oii, fără curent electric

15 Jun 2022 493

Județul Constanța Unitate militară, un restaurant și mai multe autoservice-uri, rămân fără curent electric. Vizat și CNAIR, monitorizare trafic

10 Jun 2022 708

Programul magazinelor Enel din judeţele Constanța, Tulcea, Călărași și Ialomița, luni, 13 iunie

09 Jun 2022 433

Întreruperi de curent programate în județul Constanța. Vezi dacă ești afectat

03 Jun 2022 909

Magazinele Enel din judeţele Constanța, Tulcea, Călărași și Ialomița, închise miercuri, 1 Iunie

31 May 2022 565

Curentul electric va fi întrerupt în mai multe localități din județul Constanța. Lista completă

30 May 2022 1143

E-Distribuție Dobrogea a facilitat cercetarea unui sit arheologic din localitatea Valea Nucarilor, județul Tulcea (GALERIE FOTO)

30 May 2022 852