Forțele Navale Române Două nave militare românești în Strâmtoarea Bosfor (galerie foto)  • Forțele Navale Române au marcat, astfel, un moment inedit, prin întâlnirea a peste 300 de marinari militari români în apele ce despart continentul asiatic de cel european, fapt ce dovedește încă o dată existența unei prezențe constante și consistente a navelor militare românești în zona de responsabilitate de pe flancul sud-estic al Alianței Nord Atlantice.
Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” a parcurs primele 24 de ore de marș spre Marea Mediterană, pentru a participa la Operația „Irini”. În acest timp, a efectuat manevra de plecare din portul militar Constanța, a ieșit din Marea Neagră și a tranzitat Strâmtoarea Bosfor.

Cu câteva mile marine înainte de a intra în apele Mării Marmara, marinarii militari de la bord au prezentat onorul unei alte nave militare românești, fregata „Regina Maria”, care se afla în drum spre casă, după executarea misiunilor specifice din cadrul Operației „Sea Guardian” în Marea Mediterană.

Forțele Navale Române au marcat, astfel, un moment inedit, prin întâlnirea a peste 300 de marinari militari români în apele ce despart continentul asiatic de cel european, fapt ce dovedește încă o dată existența unei prezențe constante și consistente a navelor militare românești în zona de responsabilitate de pe flancul sud-estic al Alianței Nord Atlantice.

Pentru cei 85 de membri ai echipajului puitorului 274, urmează trei luni de misiuni de supraveghere maritimă și de consolidare a securității regionale și colective, iar moralul acestora este unul puternic și susținut de experiența bogată și de modul profesionist de pregătire.

„Misiunea la care marinarii români vor participa este una de noutate pentru Forțele Navale Române, fiind pentru prima dată când o navă militară românească, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, ia parte la Operația EUNAVFOR MED „Irini”.

Echipajul navei a parcurs o perioadă intensă de pregătire în vederea participării la misiune, motiv pentru care există o dorință mare de afirmare în rândul celor de la bord, având în vedere că majoritatea sunt tineri și la început de carieră militară.

Gândurile noastre pentru cei de acasă sunt de mulțumire, susținere și încurajare și le transmitem că ne dorim să fie în permanență liniștiți și să fie convinși că vom executa misiunile fără probleme și în conformitate cu cele mai înalte standarde.”, transmite comandantul navei, căpitan-comandor Daniel Gheorma.

Corespondență transmisă de locotenent Alexandru Turturică, ofițerul responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul navei.

Sursa foto-text: Forțele Navale Române  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a încheiat cu succes misiunea din Marea Ionică

09 Apr 2021 1176

Simona Halep, în Turcia. Croazieră pe Bosfor, savurând celebrul ceai

02 Apr 2021 2437

Nava „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” va participa la exercițiul multinațional de luptă contra minelor

25 Mar 2021 896

Forțele Navale Române Ziua Armatei sărbătorită în Strâmtoarea Bosfor, Turcia

27 Oct 2020 1218

#citeșteDobrogea Războiul pentru Tomis

17 Mar 2020 2735

Destine de navigatori Impact fatal în Bosfor (galerie foto)

29 Nov 2019 12280

Precizări privind captura de droguri din acest an, de pe litoralul românesc

11 Jul 2019 1262

Legendele Dobrogei antice (IV) - Pontos şi Thalassa şi mitul strâmtorii Bosfor

22 Apr 2019 2082

De la Sulina la Istanbul A înotat 60 de zile în Marea Neagră. Premieră mondială realizată de Avram Iancu. Zile de infern (galerie foto)

01 Nov 2018 7889

Prima parte a marșului de instrucție, realizat de Nava-Școală „Mircea”, a avut loc în portul Bari, din Italia

11 Jun 2018 1131

Decizii luate în Adunarea Generală a Asociaților a societății Bosfor Turkish Restaurant. Cine este administratorul societății

02 Mar 2018 1706

Distrugătorul american USS James E.Williams a ieșit de pe Marea Neagră după 13 zile

12 Dec 2017 1337

Rusia, cu ochii pe fregata franceză din Marea Neagră

20 Nov 2017 1339

Un mega-proiect va fi pus în funcțiune pe 20 decembrie la Istanbul

08 Oct 2016 1423

A trecut și prin Portul Constanța! Distrugătorul american USS Ross sosește în Marea Neagră

23 Jul 2016 2323