Fosta conducere a Spitalului este anchetata de DNA

Neregulile relevate de controlul desfasurat de comisia de audit in perioada noiembrie 2005 - februarie 2006 au determinat inaintarea unei sesizari la Serviciul teritorial DNA de catre actuala conducere a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Majoritatea problemelor au fost depistate in ceea ce priveste folosirea banilor publici de catre fosta conducere a unitatii. Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica, Marius Enescu, a precizat ca raportul de audit a fost trimis la Ministerul Sanatatii, dar a fost pus si la dispozitia DNA Constanta, la cererea Serviciului Teritorial Constanta. De asemenea, potrivit lui Enescu, sesizarea DNA a fost facuta de directorul SJCU, Ioan Tofolean, inca de saptamana trecuta, procurorii urmand sa porneasca unele cercetari cu privire la modul in care fosta conducere a gestionat fondurile statului si ale unitatii medicale. Ioan Tofolean a declarat ca, inainte de finalizarea raportului de audit, fosta conducere coordonata de Catalin Grasa a fost convocata, conform legii, la o sedinta de negociere, pentru a-si expune punctele de vedere si pentru a raspunde punctelor in care au fost depistate grave nereguli, in special la cele care privesc lucrarile de reparatii ale unitatii medicale. Actuala conducere a Spitalului Judetean de Urgenta a blocat in decembrie 2005 continuarea lucrarilor de reparatii, aratand ca nu poate continua proiectul pana cand DNA nu va finaliza cercetarile. La randul sau, fostul director al Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, Catalin Grasa, a confirmat faptul ca a fost chemat pentru a i se prezenta proiectul raportului final al comisiei de audit si ca si-a prezentat punctele de vedere, dar nu a mai primit in rest nimic oficial cu privire la cursul cercetarilor. La sfarsitul anului trecut, Catalin Grasa a fost demis prin ordinul Ministerului Sanatatii dupa un control la nivelul unitatii medicale in urma caruia s-au depistat mai multe nereguli privind cheltuielile si contractele existente.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Atenție! Se închide o stradă din cartierul Tomis Plus, pentru asfaltare

25 Apr 2024 390

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 896

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1051

Fotoreportaj De la fostul Peco Mol la spațiu verde pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța. Stadiul lucrărilor (FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 2901

Constanța Se montează gardul ce împrejmuiește Parcul de la Gară! Cum arată acum parcul (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2581

Un nou parc, amenajat în Constanța, pe strada Termele Romane (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 970

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de instalații apă (DOCUMENT)

12 Apr 2024 645

Anunț important al Primăriei Constanța! În ce stadiu sunt lucrările de reabilitare a rețelelor termice primare

02 Apr 2024 512

Termoficare Constanța Apa caldă și căldura oprite în unele zone din municipiu în urma unei avarii

25 Mar 2024 944

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, reabilitează blocurile din comună. Investiție de 10 milioane lei

25 Mar 2024 779

Licitații Constanța Draft Construct SRL, contract de circa 200.000 de euro cu Primăria Lumina, pentru Clubul de Vară (DOCUMENT)

22 Mar 2024 760

Licitații Constanța Primăria Murfatlar, contract de peste 720.000 de euro cu Sade Global SRL pentru Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“, din oraș (DOCUMENT)

21 Mar 2024 630

UPDATE. Termoficare Constanța, anunț despre eliminarea avariei din strada Nicolae Iorga

19 Mar 2024 623

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2103

Cumpărări directe O firmă, controlată de Constantin Emilian Calotă, consilier local la Sectorul 2 București, a semnat un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENT)

16 Mar 2024 802