Fregata „Regina Maria” a ajuns în Portul Constanța! Mai mulți marinari, infectați cu COVID-19

  • Fregata „Regina Maria” și-a încheiat misiunea în Marea Mediterană după ce la bordul navei au apărut infectări cu coronavirus!
  • Fregata a ajuns în această dimineață în Portul Constanța.

Fregata „Regina Maria” și-a încheiat misiunea NATO din Marea Mediterană, mai devreme decât era planificat, pe fondul apariției la bord a unui număr semnificativ de militari infectați cu virusul SARS CoV-2.

Nava participa, începând cu data de 27 octombrie, la o misiune de monitorizare a traficului naval din estul Mediteranei, în cadrul grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

„Rezultatele analizelor, primite marți, 10 noiembrie, au confirmat un procent semnificativ de militari infectați cu noul coronavirus, motiv pentru care, la nivelul conducerii Forțelor Navale Române, a fost luată decizia de încheiere a participării fregatei la misiunile NATO din Marea Mediterana și întoarcerea în țară, în scurt timp. În prezent, toți militari de la bordul fregatei depistați pozitiv sunt asimptomatici, iar starea de sănătate a acestora este bună”, potrivit MApN.

Oficial Forțele Navale

Dintre cei 235 de membri ai echipajului prezenți la bord, 110 persoane au fost confirmate cu infecție SARS CoV-2, la testarea realizată luni, 9 noiembrie, în Turcia. În timpul marșului de întoarcere în țară, nu au apărut probleme deosebite în starea de sănătate a militarilor de la bord, majoritatea dintre cei infectați fiind asimptomatici și doar patru persoane cu simptome ușoare COVID-19 (tuse, subfebrilitate, pierderea gustului și mirosului).

Conform procedurii în vigoare, toți militarii infectați de la bordul fregatei vor fi evaluați medical la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT), instalat pe Stadionul „Portul” din Constanța, urmând ca medicii militari să decidă care va fi modalitatea de acțiune, intervenție și tratament, respectiv internarea în facilitatea medicală, izolarea la domiciliu sau izolarea instituționalizată.

Ceilalți militari din echipajul navei, care au avut rezultat negativ la testarea RT-PCR pentru SARS CoV-2, dar au fost, pe timpul marșului spre România, în contact direct cu militarii confirmați COVID-19, vor intra în carantină instituționalizată, urmând a fi retestați, potrivit metodologiei de supraveghere a infecției cu noul coronavirus. Dacă, în perioada de carantinare, vor exista persoane cu simptome COVID-19, se va aplica procedura operațională legală pentru managementul acestei maladii.


Nu am nici un fel de detalii în acest sens. Zilele astea ne-am organizat cu sprijinul conducerii MApN și al autorităților locale. Toată lumea a fost implicată, astfel încât, acum, începând cu clipa în care dumnealor au ajuns aici , lucrurile sunt foarte bine puse la punct. Deja prima parte dintre militari sunt în spital la noi. Am avut variante de a-i duce la Spitalul Militar de Urgenţă sau, dacă sunt locuri încă, să îi aducem aici, pentru că aici circuitele sunt mai uşor de respectat şi avem doar pacienţi cu COVID-19. Da, sunt mulţi, dar îi aducem pe rând pentru că şi capacitatea de evaluare a noastră nu este foarte mare, astfel încât vor fi aduşi în trei tranşe: 35, 35 şi următorii 40 mâine dimineaţă. Azi vor fi transportaţi 70 şi mâine 40. Starea lor este foarte bună. Chiar am vorbit cu dumnealor când au ajuns, doar patru au spus că au ceva simptome uşoare, în rest starea dumnealor e foarte bună, a precizat Comandantul Spitalului Militar de Urgență, dr. Aurel Trană.


Mai multe imagini puteți vizualiza în „Galeria Foto”.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea Digitală „Regele și regina Mării Negre”, de Marian Moșneagu, de astăzi în Biblioteca digitală ZIUA de Constanța

20 Nov 2020 854

Militari infectați cu COVID-19, la bordul Fregatei „Regina Maria”!

10 Nov 2020 1697

Echipajul Fregatei „Regina Maria”, o săptămână plină Activități de luptă antisubmarin în comun cu partenerii NATO

06 Nov 2020 703

Fregata „Regina Maria” participă la Exercițiul multinațional „Mavi Balina 20”

02 Nov 2020 637

Fregata „Regina Maria”, escală într-un port din Turcia

30 Oct 2020 470

Forțele Navale Române Ziua Armatei sărbătorită în Strâmtoarea Bosfor, Turcia

27 Oct 2020 772

Fregata „Regina Maria”, misiune pentru descurajarea potențialelor amenințări în estul Mediteranei

23 Oct 2020 795

#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)

17 Aug 2020 1960

Misiune NATO îndeplinită de Forțele Navale Române

30 Jul 2020 515

Forțele Navale Instrucția multinațională în Vestul Mării Negre continuă

20 Jul 2020 646

Trei nave militare românești la Exercițiul multinațional „Breeze 20” (galerie foto)

10 Jul 2020 683

S-a organizat o ceremonie restrânsă pentru a marca centenarul fregatei Fregata „Mărășești”, 100 de ani de istorie navală

01 Jul 2020 690

Fregata „Regina Maria” a împlinit 15 ani în serviciul Forțelor Navale Române

21 Apr 2020 766

Fregata „Regina Maria”, escală în Portul Poti din Georgia

08 Apr 2020 987

Videoteleconferinţă cu militarii din teatrele de operaţii și misiuni externe. Despre ce s-a discutat

30 Mar 2020 783