„Fură copilul! Răpește copilul!“ Jandarm român, erou în parc


foto: Jandarmeria Română Ieri, într-un parc din Hunedoara, o situație deosebit de tensionată a avut loc când un bărbat a încercat să răpească un copil în fața a numeroși martori.

Însă, datorită intervenției rapide și curajoase a maiorului Tănase Daniel, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara, tragedia a fost prevenită.

Maiorul Tănase Daniel se afla în parc în timpul liber, în compania soției și a copilului său, când a auzit strigăte de ajutor și a observat o altercație violentă între un bărbat și câteva femei, care trăgeau de un copil.


Deși inițial părea că este vorba despre o problemă de familie, jandarmul a realizat rapid că situația era mult mai gravă.


Iată postarea de pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române:

Fură copilul! Răpește copilul!

Mă aflam ieri în parc cu soția și copilul când am auzit zgomot, zarvă, țipete de ajutor. Am observat o altercație între un bărbat și 2-3 femei, care trăgeau de un copil. Inițial, am crezut că e vorba de o problemă de familie.

În parc, era multă lume, dar nimeni nu intervenea. M-am apropiat și am văzut că bărbatul violent era într-o stare euforică, posibil să fi consumat alcool, și încerca să smulgă copilul din brațele mamei. Trăgea de micuț atât de tare încât îi rupsese hăinuțele și scutecul.Nu am stat pe gânduri, m-am dus și l-am imobilizat pe agresor. Între timp, alt domn din parc a sunat la 112 pentru a chema serviciile de urgență, poliția și ambulanța. L-am ținut imobilizat până la venirea Poliției.

Aceasta este experiența trăită ieri de colegul nostru, maior Tănase Daniel, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara. În timp ce se afla în concediu de odihnă, el a intervenit pentru a imobiliza un bărbat violent și pentru a aplana o situație conflictuală în care era implicat și un copil. Ulterior, agresorul a fost preluat de echipajele sosite la fața locului, urmând a se continua cercetările.

Daniel, care s-a alăturat Jandarmeriei din decembrie 2012, nu este la prima intervenție de acest fel. În urmă cu 3 ani, tot în timpul liber, el a intervenit și a acordat primul ajutor în cazul unui grav accident de circulație pe tronsonul de autostradă dintre Alba și Hunedoara, când un autoturism în care se aflau și copii, s-a răsturnat în fața sa.

Povestea lui Daniel este un exemplu de curaj și omenie pentru noi toți și ne mândrim că face parte din echipa Jandarmeriei Române. Felicitări, Daniel, și îți mulțumim!- se arată în conținutul postării. Citește și:

Jandarmeria Română. Tânăr dat în urmărire generală, depistat de un jandarm aflat în timpul liber

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Descoperire arheologică în Teleorman! Ce a găsit un jandarm (FOTO)

27 Sep 2023 689

Jandarmeria a aplicat sute de sancțiuni în timpul evenimentelor

24 Sep 2023 545

Jandarmeria Română Tânăr dat în urmărire generală, depistat de un jandarm aflat în timpul liber

07 Sep 2023 695

Mărturia emoționantă a unui jandarm, după ce a salvat o tânără care se spânzurase. „Am simțit mult timp mirosul de pudră de pe fața fetei"

17 Aug 2023 959

Vasile Bănescu intervine în „scandalul Gheboasă”. „Termenul „ghebos” indică univoc deformarea. Fizică, în primul rând“

12 Aug 2023 665

Jandarmeria Română, amenzi de milioane de lei în luna iulie 2023

09 Aug 2023 629

Cât valorează sancțiunile aplicate de polițiștii rutieri din ultimele 24 de ore

02 Aug 2023 528

Imagini de la eveniment Deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020” la Muzeul Național al Marinei Române (FOTO+VIDEO)

12 Jun 2023 1070

Constanța Expoziția itinerantă „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va avea loc la Muzeul Național al Marinei Române

07 Jun 2023 931

Generalul care conduce ceremonialul Încoronării Regelui Charles al III-lea, descendent al întemeietorului Jandarmeriei Române

06 May 2023 1061

„Nu am bani de bilet și aș vrea să merg la familie”. Povestea impresionantă a unui cioban care a mers pe jos 130 de kilometri

22 Apr 2023 1115

Jandarmeria Română oferă un cadou special doamnelor și domnișoarelor cu ocazia zilei de 1 martie

26 Feb 2023 1092

Accident rutier pe Autostrada A1 surprins de o cameră de bord. Un jandarm a sărit în ajutorul victimelor (VIDEO)

23 Feb 2023 1063

Jandarmii montani oferă lecții gratuite pentru copiii care vor să învețe să schieze

07 Feb 2023 844

Ziua Serviciului de Telecomunicații Speciale

18 Dec 2022 909