George Niculescu, prefectul județului Constanța, precizări legate de situația de la Triajul Epidemiologic PTF Vama Veche


Deputatul USR Tudor Pop, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie, a publicat pe contul său de Facebook imagini din Centrul de Permanență pentru Triaj Epidemiologic de la punctul de frontieră Vama Veche, unde se triază eventualii suspecți de coronavirus. În fotografii se observă starea deplorabilă a acestui centru. Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că situația este cunoscută din momentul în care a fost luat în calcul acel spațiu.


„Cunosc situația de la PTF Vama Veche încă de săptămâna trecută și vreau să precizez că niciun medic din Mangalia nu a fost obligat să meargă acolo, ci acel spațiu a fost pus la dispoziție ca o recomandare”, a punctat George Niculescu. Mai mult, triajul persoanelor nu se face în încăperea prezentată în imaginile făcute publice de deputatul USR. De asemenea, conducerea DSP Constanța, prin director Cristina Schipor, a făcut ample verificări și la Negru Vodă, după cum a menționat prefectul. George Niculescu a precizat că cei de la Garda de Coastă vor reabilita spațiile neconforme în timp.


Iată ce a transmis Tudor Pop cu privire la această situație: „Până când ne lămurim dacă au fost 120 de mii de lei sau de euro, hai să vedem cum arată Centrul de Permanență pentru Triaj Epidemiologic de la punctul de frontieră Vama Veche, pe unde, ați ghicit, se triază eventualii suspecți de coronavirus. În spatele acestei denumiri pompoase se ascund câteva încăperi insalubre, o budă mizerabilă și un heirupism tipic românesc. Pe scurt, mai multe asistente medicale de la Spitalul Municipal Mangalia sunt luate de pe saloanele lor și trimise să facă permanență prin rotație - fără o pregătire epidemiologică, fără instructaj, fără un echipament adecvat. Ce e mai ”distractiv” este că aceste asistente se întorc pe saloanele lor, unde își reiau activitatea obișnuită. Și nici măcar nu e vina lor.


Cum s-a ajuns aici? Foarte simplu! În clădirea vămii funcționa acum niște ani un cabinet medico-sanitar de frontieră. Cu cabinet medical, cu grup sanitar și staționar (adică unde se izolează suspecții până la preluarea în unități sanitare) și, mai ales, cu personal medical calificat. Cu ceva ani în urmă, postul a fost desființat, cabinetul a fost transformat în birouri, iar personalul detașat prin alte unitățile sanitare din județ. Zilele astea, la presiunea DSP locale și a șefei Cristina Schipor și cu binecuvântarea primarului Mangaliei, spitalul municipal local este obligat să trimită personal medical de pe secții ca să asigure activitatea la Centrul de Permanență. Lucrul ăsta ar fi foarte ok dacă s-ar respecta niște standarde de igienă, de pregătire profesională, plus niște condiții de muncă pe măsura situației. O mică parte a comunității medicale locale a protestat și a cerut explicații, dar la presiunea și amenințările acelorași autorități a fost nevoită să-și retragă plângerile. Acum e rândul nostru să tragem un semnal de alarmă și să facem apel la autoritățile competente să ia măsurile necesare, de vreme ce înțeleg totuși că suntem foarte bine pregătiți, iar aceasta e doar o altă excepție”.

De asemenea, deputatul constănțean Stelian Ion a declarat pentru ZIUA de Constanța: „Colegul meu Tudor Pop este membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și știe ce vorbește! Urmează, evident, o acțiune comună în acest sens. Este o chestie care ține de județul Constanța, iar eu sunt parlamentar USR de Constanța și voi lua măsuri în sensul ăsta. Am să mă interesez dacă este nevoie de interpelări sau alte demersuri parlamentare și le voi face”.


Oficial de la Garda de Coastă


"În ceea ce privește imaginile postate pe o rețea de socializare, precizăm faptul că acestea sunt realizate într-o aripă dezafectată a clădirii Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, care este folosită pentru depozitare. Precizăm ca în zona respectivă nu se face triaj de persoane. Sediul PTF Vama Veche beneficiază de condiții de igienă corespunzătoare. Totodată, menționăm că, la nivelul Gărzii de Coastă, în prezent se află în derulare un proiect pe fonduri europene, intitulat „Modernizare și reabilitare termică pentru sediul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche al județului Constanța”, care va începe în următoarele luni şi va viza reabilitarea în totalitate a clădirii."
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 669

Trei ani de mandat Prefectul județului Constanța a depus jurământul pe 15 octombrie 2020

15 Oct 2023 1115

Decizia numirii lui Mihnea Drumea ca administrator al Portului Constanța, publicată în Monitor. Acționarul Fondul Proprietatea nu a participat la AGA

01 Jul 2023 2101

George Niculescu a început activitatea la ANRE. Ce semnificație importantă are data de începere

25 Apr 2023 1266

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța, după numirea lui George Niculescu în fruntea ANRE. „Felicitări pentru toate reușitele și succes pentru ceea ce urmează!”

19 Apr 2023 2099

LIVE TEXT George Niculescu, votat președinte ANRE. Câte voturi a obținut. Ce a declarat noul președinte ANRE

19 Apr 2023 2146

UPDATE Secretarul de stat George Niculescu, fost prefect al Constanței, favorit pentru preluarea conducerii ANRE

18 Apr 2023 1979

Decizii luate în în CA-ul CN APMC SA Constanța. Mandatele lui George Niculescu și Constantin Chirilă, prelungite. Cine a fost revocat din funcție

13 Mar 2023 1486

LIVE. UPDATE Secretarul de Stat George Niculescu, față-n față cu primarii constănțeni. Oportunități de finanțare

10 Feb 2023 1920

Administrația Porturilor Maritime achiziționează servicii privind actualizarea unui important proiect!

05 Feb 2023 1755

George Niculescu, desemnat reprezentantul României, în Comitetul director ad-hoc al UE pentru agregarea cererii și achiziționării în comun a gazelor naturale

12 Jan 2023 1104

ZIUA LIVE. George Niculescu, secretar de stat Ministerul Energiei – „Semnarea contractului de finanțare pentru noul CET al Constanței a fost un subiect tratat cu prea puțină atenție”! (VIDEO)

31 Dec 2022 2122

ZIUA LIVE Secretarul de stat George Niculescu, precizări importante despre cardul de energie pentru românii vulnerabili (VIDEO)

30 Dec 2022 1679

ZIUA LIVE. Cât vom plăti pentru energia electrică de la 1 ianuarie 2023?

29 Dec 2022 2352

Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, numit în Consiliul de Administraţie al CN APM SA Constanţa (DOCUMENT)

03 Dec 2022 2158