Gheorghe Panait, fostul edil din Tortoman, acuză „Ne-a fost luat copilul dintr-o răzbunare politică" (galerie foto)

cap_2.jpgFetiţa care se afla de trei ani în grija Veronicăi Panait, soţia fostului primar, a fost luată de către reprezentanţii DGASPC pe 1 octombrie şi încredinţată altui asistent maternal.

Şeful Protecţiei Copilului Constanţa, Petre Dinică, afirmă că fetiţa a fost luată de la Tortoman din cauza „comportamentului ciudat" al fostului edil

Panait_Gabriela_Lungu_Daniel_Marpozan.jpgGhinioanele se ţin scai de fostul edil al comunei Tortoman, Gheorghe Panait. În 2008, a pierdut funcţia de primar, anul acesta a fost exclus din PSD şi, recent, a rămas şi fără copilul luat în plasament de către soţia sa. Cu lacrimi în ochi de dor după fetiţa la care ţinea ca la propria nepoată, Panait spune că totul este o răzbunare politică îndreptată asupra sa de către foştii şefi de partid.

Fostul primar crede că foştii şefi de partid s-ar fi supărat pe el pentru autodenunţul depus la DNA anul acesta şi pentru mărturia în Dosarul „Geotop". Reamintim că în autodenunţul depus la DNA, Panait a relatat implicarea vicepreşedintelui CJC Cristian Darie în subcontractarea unei lucrări de la Primăria Tortoman, pe vremea când era primar. În mărturia depusă la DNA cu privire la Cazul Geotop, Gheorghe Panait a susţinut că, deşi licitaţia propriu-zisă pentru atribuirea contractului a avut loc în noiembrie 2007, încă din luna iulie 2007 avantajele lucrării ce urma să fie contractată le erau expuse primarilor de către un reprezentant al firmei câştigătoare, Geotop 2001.

Panait este de părere că mărturiile sale se întorc acum împotriva sa şi că acesta este motivul pentru care fetiţa de care soţia sa, Veronica, a avut grijă timp de trei ani le-a fost luată din plasament. Fostul primar din Tortoman ne-a povestit că Anamaria Lungu a fost luată din grija soţiei sale vineri, 1 octombrie, fără nicio explicaţie.

„Era obişnuită ca mămăiţa să-i spună în fiecare seară o poveste"

„Mă gândesc în primul rând la copil, cât o suferi că a fost luat de la grădiniţă, unde avea prieteni, dar şi de lângă noi. Era obişnuită ca «mămăiţa» - aşa îi spunea soţiei mele, iar mie „tătăiţu" - să îi spună o poveste în fiecare seară la culcare. Ne este foarte greu fără ea, dar nici nu pot să mă gândesc cum îi este ei. Este o crimă să-i strici astfel rostul unui copil", ne-a declarat Gheorghe Panait. Fostul edil susţine că dreptul său şi al soţiei de a o revedea pe fetiţă este prevăzut de lege. „Articolul 14 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului prevede clar că avem dreptul să o vedem pe fetiţă pentru că spune: «Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale şi contacte directe cu părinţii, rudele, precum şi cu alte persoane faţă de care copilul a dezvoltat legături de ataşament»", a precizat Panait.

Părinţii naturali ai fetiţei vor să împiedice procedura de adopţie aflată în derulare şi să o readucă pe Anamaria la familia Panait, unde, spun ei, a fost foarte bine îngrijită şi au putut să o viziteze ori de câte ori au dorit. Mama naturală, Gabriela Lungu, a demarat procedura de tăgadă a paternităţii, întrucât afirmă că tatăl fetiţei nu este Laurenţiu Lungu, bărbatul cu care era căsătorită în momentul naşterii Anamariei. Femeia precizează în cererea de chemare în judecată a fostului soţ şi a tatălui natural al fetiţei, depusă la instanţă, că tatăl copilului este Daniel Marpozan, cu care a trăit în concubinaj după separarea de fostul soţ.

Mama şi tatăl natural cer stoparea adopţiei

Printr-o solicitare depusă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Gabriela Lungu solicită instituţiei să suspende procedura adopţiei până la stabilirea adevăratei filiaţii faţă de tată, mai exact până la rămânerea irevocabilă a hotărârii din Dosarul nr. 36337/212/2010. Tatăl natural al Anamariei, Daniel Marpozan, a adresat la rândul său o solicitare către DGASPC Constanţa, prin care solicită reintegrarea minorei în familia Panait. „Prin adresa nr. D 49.402 din 27.09.2010 aţi fost informaţi de mama minorei Anamaria Lungu că a deschis acţiune civilă în Dosarul nr. 36337/212/2010 pentru stabilirea filiaţiei minorei faţă de subsemnatul, întrucât vineri, 01.10.2010, printr-o acţiune nelegală aţi luat minora de la asistentul maternal profesional dna. Panait Veronica - care a educat-o, îngrijit-o, purtat-o la grădiniţă veselă şi sănătoasă - să o daţi în alte zări unde micuţa va suferi, se va îmbolnăvi şi va fi rău", susţine Daniel Marpozan în adresa înaintată conducerii DGASPC. Şi tatăl şi mama copilei spun că s-au adresat instituţiei şi cu rugămintea de a-şi vedea copilul, dar că nu li s-a permis acest lucru.

S-a adresat şi şefului CJC

De asemenea, mama naturală a copilei s-a adresat şi preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, având în vedere faptul că DGASPC este instituţie subordonată CJC, căruia îi solicită sprijinul în reintegrarea copilei la familia Panait. „Domnul Panait mi-a spus că a venit o familie să o adopte pe Anamaria şi în viitor să o caut prin DGASPC Constanţa. În urma şocului produs de vestea dată de domnul Panait, ne-am întrunit în familie şi am hotărât să facem acum ce nu am făcut în 2005, la naşterea copilului: tatăl natural să-şi recunoască şi oficial copilul, prin documente, aşa că am deschis acţiune în instanţă. (...) Trei ani de zile micuţa mea a trăit ca în rai, până vineri, 01.10.2010, când s-au dus la Tortoman două funcţionare din cadrul Direcţiei şi au luat copila de la familia Panait. I-au stricat rostul la grădiniţă, i-au stricat copilăria, acum când ne hotărâsem să îi redăm familia adevărată, naturală, când tatăl natural mi-a impus să-i redau fiica", afirmă Gabriela Lungu în adresa înaintată şefului CJC. Femeia a mai adăugat că în tot acest timp nu a întrerupt legătura cu copilul, sunând-o săptămânal, atât ea, cât şi tatăl natural, bunicii sau naşii de botez.

Petre Dinică: „Nu era în interesul copilului să mai rămână la familia Panait"

Directorul DGASPC Constanţa, Petre Dinică, ne-a declarat că se află în derulare procedura de adopţie internă în ceea ce o priveşte pe fetiţa ce s-a aflat timp de trei ani în grija familiei Panait şi că a fost luată de la Tortoman din cauza faptului că „domnul Panait se comporta cam ciudat", după cum a afirmat şeful Protecţiei Copilului. Petre Dinică a precizat că familia Panait a fost întrebată dacă doreşte să o adopte pe Anamaria, însă a respins această variantă, fapt recunoscut de altfel şi de către Gheorghe Panait, care a declarat că nu o poate înfia pe copilă pentru că nu vrea să afecteze drepturile succesorale ale nepoatei sale. Referitor la comportamentul ciudat al fostului edil, directorul DGASPC a precizat că, după ce a cunoscut viitoarea familie adoptivă a Anamariei, Gheorghe Panait ar fi început să facă investigaţii asupra cuplului şi chiar să-i spună fetei lucruri care să o îndepărteze de potenţialii viitori părinţi. În ceea ce-i priveşte pe părinţii naturali, Petre Dinică a declarat că odată demarată procedura de adopţie drepturile acestora sunt suspendate şi că pentru a-şi recăpăta drepturile se pot adresa instanţei. Şeful DGASP a admis faptul că soţia fostului edil din Tortoman, Veronica, s-a ocupat impecabil de fetiţă, dar a adăugat că interesul copilului nu era să mai rămână în familia Panait. „Anamaria este un copil educat cu o capacitate extraordinară. Nu ştiu dacă este în interesul său să se întoarcă la părinţii naturali care nu-i pot asigura un viitor", a mai adăugat şeful DGASPC, adăugând că doar psihologii vor stabili dacă Anamaria îi va mai putea revedea pe soţii Panait. În ceea ce priveşte acuzaţiile lui Gheorghe Panait cu privire la faptul că totul ar fi o răzbunare politică, Petre Dinică a negat categoric, afirmând că nu vede nicio legătură între cele afirmate de fostul edil şi cazul fetiţei. Şeful DGASPC a precizat în final că fetiţa se află în momentul de faţă în plasament la o familie din judeţul Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

satana si locotenentii

11 Oct, 2010 18:28

Satana de Constantinescu cu locotenentii Darie,Dinica,Dragomir au inceput afacerile in gara din Constanta prin a vinde sirop la pahar in anul 1990.In perioada de tranzitie...s`au reprofilat si`au invatat lectiile democratiei in toate domeniile,nu le`a putut scapa...vanzarile de copii.Nu sunt straini de droguri,prostitutie,crime.Ce conteaza pentru ei sunt suferintele unor suflete de copii,de parinti de bunici se cred deasupra legilor umane si divine.Acestia au presa,au televiziuni,sunt laudati si divinizati...cersesc voturi prin sate si comune pentru a putea accede la gestionarea fondurilor statale si europene.Asa ca parinti ai fetitei Ana`Maria luati`va adio ca o veti mai vedea vreodata.Sotii Panait au crescut`o ca pe nepoata lor...cei apropiati stiu ce educatie a primit acest ingeras de fata...este extraordinar de inteligenta si bine crescuta...si asta datorita acestor oameni care au fost lasati cu ochii in soare...fara sa li se acorde macar o explicatie...sa nu mai vorbim de faptul k nu si`au luat nici macar ramas bun de la micuta...inchipuiti`va ce a fost in sufletul ei in primul rand pt. k pentru ea acestia au fost parintii...chiar dak a fost invatata sa li se adreseze cu mamaita si tataitu...Orice informatie le`ar fii folositoare...acestor doi oameni...in legatura cu Ana...stiu k ea va fii adoptata dar cred k pt ce au facut pt acest copil merita makr sa o mai viziteze...nu e normal sa le fie luata ...de park ar fii un obiect...sunt suflete la mijloc...

Frusina

10 Oct, 2010 21:29

Ce se va intampla cu micuta Anamaria, daca, sa zicem, peste 10 ani "mamaita" si "tataitu" nu vor mai fi? In conditiile in care sotii Panait nu vor sa afecteze drepturile succesorale ale nepoatei lor? Ce sanse mai are un copil de 15 ani reintors in plasament sa se reintregreze? Parintii naturali care nu au vrut-o nici la 2 ani, nici la 5 ani... o vor dori la 15ani? Lasati copilul sa-si gaseasca parintii care o vor iubi si care se vor ocupa si de viitorul copilului si care ii vor asigura o bunastare emotionala si financiara pe termen lung.

Smaranda

08 Oct, 2010 11:05

Din momentul in care parintii au renuntat la ea, de ce nu se gandeste nimeni la micuta???nu s-a gandit nimeni ca timp de trei ani s-a obisnuit si a fost crescuta ca o printesa, nu i-a lipsit nimic si a fost inconjurata de dragostea de care parintii naturali au privat`o???Are prieteni la gradinita, are un rost in plus are parte de multa dragoste. Doamnele care au fost sa o ia sa se gandeasca inainte de asemenea fapte, cum ar fi sa creasca un copil si la 3 ani sa vina cineva din senin sa o ia, cat despre parintii naturali..ce pot sa spun....o mama care doar "face" pe mama sau ii place ideea...si un tata care nu poate fi numit tata atata timp cat trei ani habar nu a avut de cea mica

ana maria

07 Oct, 2010 13:35

mare pacat........ANA a fost foarte bine crescuta,ingrijita,educata in aceasta familie si cred ca daca ar fi stat in continuare acolo ar fi fost cel mai bine pentru ea,dar asa e cand isi baga cine nu trebuie coada...se acomodase foarte mult de ei si era intradevar iubita.

bubulina

07 Oct, 2010 11:12

S-a intrebat cineva pana acum daca acest copilas este multumit in prezenta asistentientilor maternali? S-a intrebat cineva pana acum despre faptul ca acest copilas abia asteapta sa fie adoptat de o familie unita care sa-i arate ce inseamna dragostea de parinte? bineinteles ca nu....... pe copii nu-i intereseaza politica, banii, faradelegile lumii, ei sunt doar niste suflete nevinovate care cauta cu disperare sa fie iubiti, iar o familie care doreste sa adopte un copil, un copil care a fost uitat de parintii naturali (care de fapt nu pot fi numiti parinti) este o binecuvantare, ganditi la rece si va spun eu ca solutia cea mai buna pt un copil parasit este adoptia.....acolo va cel mai fericit, va avea o mama, nu o mamaita, si un tata, nu un tataita.

bietul copil......

06 Oct, 2010 13:54

s-a intrebat cineva unde au fost acesti "parinti" pana acum. acum isi doresc sa ajunga vedete, dar nu vor sa-si ia copilul acasa, vor doar sa obtina foloase, lasandu-se manipulati de acest Panait, care se foloseste de copil, pentru a se razbuna politic Pe Panait nu il intereseaza copilul asa cum declara, ci doreste publicitate

javre

06 Oct, 2010 05:59

nu stiu cata politica e in asta, dar chiar fetita aia a fost crescuta si ingrijita cu drag de panait si veronica. este o mare nedreptate! oare cineva s-a gandit si la copil sau totul a fost facut numai ca sa-i faca rau lui panait???? niste javre cei care au facut asta!!

Mama asta o fi angajata pe la CJC?

05 Oct, 2010 23:36

Iar si-a bagat ratul cumva Nicusor? Frate dar cand scapa judetul de el?

Articole asemanatoare

La mulți ani, Gheorghe Băișan, vasluian legat de Tulcea prin intermediul învățământului

13 Feb 2024 787

Atenție, șoferi! Circulația pe strada Panait Cerna din Constanța, reconfigurată (GALERIE FOTO)

31 Jul 2023 1049

Fluctuații de curent în zona Casa de Cultură din municipiul Constanța!

24 Mar 2023 1114

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 12 mai 2021

17 May 2021 2328

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 aprilie 2021

04 May 2021 1740

Firma Macnav are un nou acționar majoritar. Despre cine este vorba

08 Mar 2021 1735

FC Farul Constanța, victorie la scor în primul amical al anului (galerie foto)

18 Jan 2020 3109

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 10 septembrie 2019

11 Sep 2019 3027

#citeșteDobrogea Surorile Florica și Marcela Cordescu, gemene și în creație plastică

10 May 2019 7488

Volum dedicat istoricului prof. univ. dr. Gheorghe Dumitrașcu Volumul „Dobrogea și Marea Unire la Centenar”, lansat la Tulcea

27 Nov 2018 1960

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 9 iulie 2018

12 Jul 2018 3135

Şase goluri la confruntarea dintre Axiopolis și FC Viitorul II

08 Apr 2017 3352

Cum s-au şcolit consilierii locali din Istria Patru cu şcoală profesională, restul cu studii medii (document)

08 Nov 2016 3604

Evoluţia averilor în CJ Constanţa „Lada de zestre“, la final de mandat (documente)

23 May 2016 4719

Patru jucători de la Academia Hagi participă cu România la Turul de Elită

16 Mar 2016 2065