Actualitate

Grupare care ar fi plasat prostituate în parcările de pe Autostrada Soarelui, destructurată de procurorii DIICOT. Una dintre tinere implicată într-un accident rutier

La data de 12.09.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor   Necula Aurel,  Roşu Ioana, Badea Nicolae, Gheorghe Florina şi Iordache Cătălin pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat,     trafic de minori şi proxenetism.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că  începând cu luna februarie 2017, inculpaţii Necula Aurel, minorul Badea Nicolae zis Manu, Gheorghe Florina (mama minorului Badea Nicolae), Roşu Ioana şi Iordache Cătălin zis Cartof, au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.
 
Astfel, pentru obţinerea unor câştiguri facile, inculpaţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către o persoană vătămată în vârstă de 21 de ani şi le-au exploatat pe două minore  în vârstă de 14 ani şi respectiv, în vârstă de 16 ani, obţinând foloase patrimoniale de pe urma acestor activităţi.
 
S-a reţinut că inculpatul  Necula a  organizat activitatea de practicare a prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin,  prin folosirea metodei lover boy, recrutând  două minore în vârstă de 16 ani şi respectiv în vârstă de 14 ani şi o altă persoană vătămată în vârstă de 21 de ani.
 
Inculpatul Necula Aurel a avut rolul de organizator al activităţii de prostituţie, în această calitate acesta ocupându-se de plasarea fetelor, de căutarea de clienţi, de asigurarea transportului în locurile de practicare a prostituţiei, asigurarea pazei şi protecţiei acestora la locul de muncă şi colectarea sumelor de bani obţinute ca urmare a practicării prostituţiei.
 
Sumele de bani obţinute de către persoanele vătămate din practicarea prostituţiei  erau  împărţite între inculpatul  Necula Aurel şi persoanele care le-au recrutat pentru practicarea prostituţiei, respectiv inculpaţii Badea Nicolae, Gheorghe Florina şi Roşu Ioana.
 
Pentru a nu rezulta implicarea sa în activitatea infracţională, inculpatul Necula Aurel e evitat  expunerea în public, astfel că pentru asigurarea pazei persoanelor traficate la locul de muncă  l-a recrutat inculpatul Iordache Cătălin, minor la acea dată.
 
Activitatea de practicare a prostituţiei s-a desfăşurat, în principal, pe autostrada A2, cu predilecţie în zona parcărilor de la km. 49, dar şi la km. 68, clienţii de bază ai persoanelor vătămate  fiind conducătorii de autotrenuri care opreau în aceste parcări.
 
În scopul acostării clienţilor, persoanele traficate urmăreau locul unde parcau  tirurile şi se deplasau neregulamentar, de pe un sens de mers pe celălalt, în funcţie de locul unde opreau acestea, sărind parapetul ce separă sensurile de mers ale autostrăzii, punând în acest fel în pericol viaţa  lor  şi a participanţilor la trafic.
 
Astfel, în data de 23.02.2017, în jurul orelor 22.00, minora în vîrstă de 16 ani a traversat autostrada A2, în zona parcărilor de la km. 49, pentru a ajunge de pe un sens de mers pe celălalt.
 
După ce a sărit parapetul ce separă sensurile de mers, victima a fost lovită de un autoturism care circula pe banda a II-a de mers, suferind  vătămări corporale în urma accidentului auto.
 
Pentru a supraveghea activitatea persoanelor vătămate inculpatul Necula Aurel se plasa cu autoturismul la depărtare, în locuri cu vizibilitate, pentru a putea da îndrumări de la distanţă prin intermediul telefonului utilizat de către inculpatul  Iordache Cătălin, acesta din urmă având rolul de a le asigura protecţia imediată.
 
Pentru a nu ridica suspiciuni cu privire la prezenţa lor în parcări pe timp de noapte, persoanele vătămate erau poziţionate în toaletele publice amenajate în aceste spaţii urmărind astfel  autovehiculele care intrau în parcări iar ulterior îşi făceau apariţia  în vedere acostării eventualilor clienţi.
 
La data de 10.08.2017 Tribunalului Călăraşi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Cauza este instrumentată îmreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.
 

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au precizat procurorii. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnat în dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“, Cornel Relu Costan cere să eliberat condiţionat

10 Feb 2018 1018

Constanţa. Tâlhării ca-n filme Clienţii unei tinere prostituate, jefuiţi în timpul actelor sexuale

11 Jan 2018 6413

Bancul zilei O mama si fiica ei calatoreau cu un taxi...

16 Dec 2017 1268

Cristi-violatorul în serie cu scuterul negru. Spaima prostituatelor din Roma este din Constanţa

10 Oct 2017 1897

Condamnat în dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“ Ion Tămârjan, eliberat condiţionat

30 Jan 2017 1253

Banc O mama si fiica ei calatoreau cu un taxi...

17 Dec 2016 930

Revista presei locale

21 Nov 2016 1512

Sentinţe definitive în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“

19 Oct 2016 2301

10 românce obligate să se prostitueze la Ibiza au fost salvate de polițiști. Doi proxeneţi, arestaţi la Călăraşi

07 Sep 2016 2150

The Guardian Povestea unei fete din Cernavodă, ajunsă într-un bordel din Elveția (video)

20 Aug 2016 26271

Papa Francisc a efectuat o vizită supriză la un apartament cu 20 de prostituate, printre care şi românce

13 Aug 2016 1620

Operaţiunea “Cuibul de viespi”. Circa o sută de prostituate din Constanța au reușit să facă milioane de euro în Danemarca! (video)

22 May 2016 3248

Declaraţiile unor fete obligate să se prostitueze Ar fi fost ameninţate că vor fi vândute sau că le vor incendia casele părinţilor

07 May 2016 3870

Un altfel de indicator - “Attenzione, prostitute”!

24 Dec 2015 1011

Condamnări în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri"

09 Oct 2015 1667