Guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă. Lista proiectelor aflate pe listă în ședința de miercuri

uvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri, 8 decembrie, un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19.


Premierul Nicolae Ciucă a precizat că sunt luate în calcul o serie de măsuri spre aprobare în Guvern, atât privind propunerile adoptate prin Hotărârea CNSU nr.111/2021, care stabilesc noi reguli în privinţa instituirii carantinei pentru persoanele care sosesc în România în perioada 10 decembrie 2021 - 8 ianuarie 2022, cât şi altele necesare pentru a fi evitate aglomerările de sărbători, iar populaţia să aibă timpul necesar pentru a-şi face cumpărăturile în condiţii de siguranţă."Măsurile vor fi comunicate mâine, după ce adoptăm hotărârea de Guvern", a explicat prim-ministrul.


Se analizează şi posibilitatea renunţării la purtarea măştii de protecţie sanitară pe stradă în locurile care nu sunt aglomerate.


Ce proiecte urmează să fie aprobate în ședința de pe 8 decembrieÎn cadrul şedinţei urmează să fie aprobat şi un proiect de lege prin care sunt stabilite domeniile în care Guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare din ianuarie 2022, şi anume: finanţe şi economie, dezvoltare, lucrări publice şi administraţie, afaceri interne, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi şi infrastructură, sănătate, cercetare, inovare şi digitalizare, cultură, tineret şi sport, prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.


Un proiect de lege privind unele măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psihosociale va fi dezbătut în primă lectură în şedinţa de Guvern. Tot în primă lectură va fi discutat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.


Proiectul vizează modificarea actelor normative privind acordarea voucherelor de vacanţă, astfel încât acestea să fie acordate în perioada 2022-2026, şi, de asemenea, să fie prelungită până la 31 decembrie 2022 perioada de valabilitate a voucherelor emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020.


Pe agenda şedinţei de Guvern mai figurează un proiect de hotărâre pentru aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine - Valea Jiului S.A..Urmează să fi adoptat şi un memorandum având ca temă aprobarea rezultatelor prioritizării proiectelor de investiţii publice semnificative ce urmează a fi utilizate în procesul de elaborare a proiectului legii bugetului de stat pe anul 2022.


Potrivit memorandumului, iniţiat de ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, principiile care stau la baza prioritizării proiectelor de investiţii publice semnificative noi sau în continuare sunt: oportunitatea proiectului în contextul strategiilor sectoriale sau naţionale; justificarea economică şi socială; suportabilitatea şi sustenabilitatea financiară; aranjamentele pentru implementare/performanţă în implementare; perioada rămasă până la finalizarea proiectului de investiţii publice, pentru proiectele în continuare.

Sursa: Agerpres

Foto: gov.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Totul despre Clubul Sportiv Municipal Constanța. Cine este director general interimar. Secțiile, culorile și sigla noii structuri (DOCUMENTE)

30 Dec 2021 5151

Constanța. A început demolarea Galeriilor Soveja (GALERIE FOTO și VIDEO)

18 Dec 2021 12595

Constantin Chimișliu, de la Biochem, răspuns cu privire la blocul de 6 etaje de pe strada Prelungire Bucovinei din Constanța

26 Nov 2021 595

25 noiembrie în istorie. La înmormântarea lui John F. Kennedy au participat un milion de oameni. Ce alte evenimente istorice s-au mai întâmplat și pe cine aniversăm

25 Nov 2021 517

Licitație pentru servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare la unele imobile aparținând Consiliului Județean Constanța

11 Oct 2021 732

Oficial!Starea de alertă și certificatul verde, anulate în instanță. Decizia nu este definitivă

28 Sep 2021 6796

Tânărul din Corbu bănuit de crimă și de viol, menținut în arest

23 Sep 2021 1138

Căminul de nefamiliști de pe aleea Egretei din municipiul Constanța se transformă în bloc de unități locative

06 Sep 2021 3255

Info-sud-est ÎPS Teodosie nu primește prelungire de titular la Universitatea „Ovidius”

12 Aug 2021 1276

Suspendări și amenzi după meciul Farul Constanța - Sepsi Sfântu Gheorghe. Cât va lipsi Gică Hagi de pe banca tehnică

11 Aug 2021 2449

Interviu online cu șeful SPCIV Constanța Taxe mai mari pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Cât de vechi este parcul auto din Constanța și câteva sfaturi pentru viitori șoferi

07 Aug 2021 8892

AGA Aeroportului Internațional de la Mihail Kogălniceanu SA a aprobat prelungirea contractelor de mandat a unor membri din cadrul Consiliului de Administrație

20 Jul 2021 773

Licitație pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea grădiniţei cu program prelungit Mugurel din Constanța

08 May 2021 1269

Cel puțin pentru următoarele două luni, Acatrinei rămâne director economic la Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu-Constanța

30 Apr 2021 1873

Mandatul directorului Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA a fost prelungit de administratorii societății

29 Apr 2021 1376